Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o kuuuuuchniaaaaa

Ogromny ból kręgosłupa

Polecane posty

Gość o kuuuuuchniaaaaa

Dodam że w odcinku lędźwiowym, stało się to dzisiaj. Mam takie uczucie jakby blokadę, w ogóle nie umiem usiedzieć na krześle. Czy ktoś miał coś podobnego, co to może być?

Gość gość
lec do lekarza, musisz dostać leki przeciwzapalne i przeciwbolowe - na receptę. Im dłużej zwlekasz, tym gorzej dla pleców, trzeba działać jak najszybciej Dobrze iść do sprawdzonego kręgarza, żeby ustawił. U mnie to było przesunięcie dysku.

Gość gość
Wypadnięty dysk. Idź do lekarza po leki przeciwbólowe i rozluźniające mięśnie plus skierowanie na prześwietlenie, a potem na rehabilitację jeśli trzeba. ŻADNYCH KRĘGARZY! No i musisz się nauczyć oszczędzać kręgosłup podczas codziennych czynności, polecam książkę "Wylecz swoje plecy".

Gość o kuuuuuchniaaaaa
Jak nie przejdzie to jutro pojde ale nie chce isc z byle pierdołą. Dlatego nie mam pojęcia co to może być. Nic nie robiłam takiego żeby mi się dysk przesunął. Natomiast mam siedzący tryb życia, czy to z tego mogą nagle być takie objawy?

Gość o kuuuuuchniaaaaa
Nie jest jeszcze tak tragicznie chodzic mogę, ale nie mogę usiedzieć na krześle, bo czuje tak jakby nacisk i musze wstać i podtrzymywać te okolice lędźwiową :/

Gość gość
Jak mozesz to jak

Gość gość
Najlepiej poloz sie i zazyj cos przeciwbolowego i zapalnego.Mnie dawano ketonal.Nie siedz,bo to bardzo obciaza kregoslup.

Gość o kuuuuuchniaaaaa
Dzieki za rady. Zobacze jak będzie jutro, mam nadzieje ze trochę przejdzie bo nie mogę mieć l 4 :/

Gość gość
To nie jest pierdoła, i może się ciągnąć tygodniami niestety. Dlatego ważne są badania, żeby sprawdzić, czy nie ma w kręgosłupie trwałych zmian, które będą powodować nawracanie ataków.

Gość gość
jeśli jeszcze mozesz chodzic to jest super

Gość Bucior
Nie znam Twojego przypadku, ale to jeżeli nic nie robiłeś to może być nerwoból międzyżebrowy. W sumie nie jest to groźne ale potrafi sparaliżować nieźle ruchy. Dostajesz leki typu Olfen i wit. B chyba i przechodzi po kilku dniach bez pozostawiania śladów. To się zdarza na wiosnę . Człowiek trochę osłaboiny, mniej ruchu, mniej witamin. Życzę zdrowia.

Gość o kuuuuuchniaaaaa
A lekarz internista zleci takie badanie kręgosłupa? Czy musze isc do jakiegoś innego specjalisty? Bucior tak wiem co to jest bo neuralgie międzyżebrową mam czasem, ale w kręgosłupie to chyba jednak nie jest zapalenie nerwu, chyba że się myle nie znam się :/

Gość gość
Rwa kulszowa, dysk? Nie wiem, też miewam takie problemy i słyszałam już różne diagnozy. Podobno większość tych chorób to jest prawie jedno i to samo, tylko różnie się nazywa. Przynajmniej tak piszą w tym artykule www.mckenzie.pl/main/pacjenci/ometodzie.html .Mi najbardziej pomaga odpowiedni ruch, to fakt w każdym razie.

Gość gość
Ja tez taki miewama raz na kilka miesiecy niby to jakies nerwobole i dostaje leki. Ostatnio bylam tez u ortopedy to dal mi skierowanie na rehabilitacje. poszlam tu http://actireh.pl/dzial/oferta i mają mi dobrać jakąs skuteczną terapię.

Gość gość
Koniecznie do lekarza! I nie zwlekaj zbyt długo, im wczesniej zaczniesz tym lepiej… ja kiedys byłam leczona u nerologa http://www.walentynykaneurologgdansk.pl/ troche za długo z tym zwlekałam,ale naszczescie kilka wizyt, pomogło w wyleczeniu bolesnych dolegliwości…