Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BRZYDKA CERA

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio mam wieksze problemy z cera. Ogólnie jest tłusta, szybko sie błyszczy ale po umyciu tłustej warstwy czuć, że jest strasznie przesuszona az sie łuszczy. W okolicach nosa i ust pojawiaja sie czerwone delikatne plamki. Twarz ma blizny i dziurki potrądzikowe i do tego przebarwienia. Mam 23 lata Na zabiegi kosmetyczne mnie obecnie nie stac, bo buduje dom (całe wypłaty na to wydaje) Macie może jakieś sprawdzone sposoby albo kremy ? Jak dbac o taką cerę ? Myję ją żelem oczyszczający pory, używam tonika na to i raz na tydzien maseczke.

Gość sflustowana jendza
wypróbuj olej z czarnuszki, naprawdę polecam. x x x 23 lata i dom budujesz? ludziom to się powodzi 😭

Gość gość
polecam masaż kostkami lodu

Gość gość
Cera tłusta odwodniona, takiej się dorabiamy wierząc reklamom i pchając na twarz wszelkie "żele super oczyszczające" napchane mocnymi detergentami, toniki z alkoholem, kremy "matujące"... Tu masz podstawy pielęgnacji: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html resztę info o kwasach etc. znajdziesz na forum Laboratorium Urody. -- Zasadniczo w skrócie pielęgnacja powinna wyglądać tak: rano: mycie płynem micelarnym do cery wrażliwej (polecam czerwoną biodermę), tonik bez alkoholu, krem nawilżający (np. Sylveco brzozowy lekki, Biochemia Urody z antyoksydantami), filtr jeśli używasz wieczorem: mycie OCM albo olejek myjący, tonik kwasowy, krem odżywczy albo zamiast obu serum kwasowe (Biochemia Urody Lemon, Zrób sobie krem serum LHA). Pilingów przy kwasach nie trzeba, maseczka jeśli z glinki to maksimum raz na tydzień (a po niej koniecznie nawilżenie), maski nawilżające co 3-4 dni.

Gość gość
..

Gość gość
sflustowana jendza no nie wiem czy tak sie powodzi... bo dom z narzeczonym budujemy juz 2 rok rok i malutkie postepy sa bo ciagle kasy brak a ziemie dostalismy. Wiec dom pewnie bedzie długo stał w stanie surowym.... jedynie wyjazd za granice to przyspieszy

Gość gość
dzieki za rady. Jesli macie jeszcze jakies sprawdzone sposoby czy kosmetyki to zapraszam do wypowiadania się. Zamówiłam teraz w aptece krem EVOLET z masy perłowej na przebarwienia i blizmy, moze troche mi wybieli moje. Jestem załamana :( a najgorsze, że nawet kasy nie mam na porzadne kosmetyki.

Gość gość
nie dość że brzydka gęba z dziurami po trądziku to jeszcze analfabetka :/

Gość gość
gdzie niby zrobiłam błąd ?

Gość HL
Też mam taka cere jak autorka. Czy to OCM jest bezpieczne dla cery tłustej ? Jakie oleje mieszać ? (do tej cery)

Gość gość
na takie coś chyba tylko laser i leczenie hormonalne, cudów nie ma

Gość HL
Wie ktoś jakie oleje można użyć do OCM do cery trądzikowej ? Może być oliwka dla dzieci i olej rycynowy ?

Gość gość
odnawiam

Gość gość
Twoja cera nie jest tłusta tylko mega przesuszona, odwodniona. Skóta próbuje nadrobić brak nawilżenia wytwarzając dodatkowe ilości sebum. Zacznij stosować kremy z aminokwasami np. Arkana Amino Bio Cream. Myj twarz płynem micelarnym lub delikatnym mleczkiem i tonikiem.

Gość Liwka70
Polecam kurację DermVitą - powinna zadziałać na wygładzenie i odpowiednie nawilżenie skóry twarzy.

Gość Agnieszka

Mi zabieg mezoterapi bardzo pomógł w wygładzeniu skóry na wtarzy, teraz mam bardzo delikatną  i nie mam zadnych niedoskonałości. Zabieg polecam jak również klinikęJ&J Art Derma Clinic Rzeszów

Gość Kinga

U mnie na głębokie nawilżenie skóry sprawdził się bardzo dobrze zabieg mezoetrapi próżniowej. Skóra po zabiegu jest bardzo nawilzona i nie mam zadnych siniaków. Zabieg robiłam w MTT Estetica Kraków www.mttestetica.pl/ I polecam