Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bardzo obfite okresy po porodzie to norma

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny, mam pytanie do tych ktore rodzily. Mialam cc piec miesiecy temu, bylam po pologu u lekarza i wszystko bylo ok. Miesiaczki wrocily mi gdzies po 2 miesiacach i zastanawiam sie czy wszystko jest ok, bo nigdy wczesniej nie mialam az tak obfitych okresow. Idzie mi paczka podpasek na dzien, a czasami po 20 minutach po zalozeniu musze znlwu zmieniac. Czy wy tez tak mialyscie po porodzie, czy lepiej wybrac sie z tym do lekarza?bo naprawde czasami mam wrazenie ze leje sie ze mnie jak z wiadra - sory za okreslenie. Moze za jakis czas wroci to do normy...

Gość gość
Ja przed porodem miałam skąpe miesizczki mglam mieć podpaske lub tampon nas pol dnia ( zmienialam czeasciej dla higieny oczywiście) rodzilam SN pilot był WB miarę ok bo było to plamienie racaej . od porodu miałam 4 miesiączki i masakra jakaś! Pierwsze dwa dni tampon po 40 min przecieka a w nocy podpaske zmieniana dwa razy bo się wylewa. Lekarz stwierdził ze nic mi nie jest i tak może byc

Gość gość
Aha, dzieki pocieszylas mnie bo juz sie zaczynalam niepokoic. W nocy tez zmieniam po kilka razy podpaski, tampony przeciekaja. Przed ciaza tez mialam dosyc skape krwawienia, dobrze ze teraz przynajmniej brzuch mnie az tak nie boli jak kiedys.

Gość gość
ja tak mam, a wcześniej miałam bardzo skąpe :(

Konsultacja z lekarzem wskazana ;) Bardzo obfite miesiączki mogą doprowadzić do anemii,może masz torbiele itd. Moje znajome ,przyjaciółki po naturalnym porodzie krwawiły tak samo jak przed ciążą. Ja długo nie mogłam po cesarce dostać okresu.Dostałam pierwszego plamienia po 4 latach,normalnie zaczęłam miesiączkować po prawie 5 latach od porodu.Moje krwawienie było idealne ! Dodam że brałam pigułki antykoncepcyjne które potrafią naprawdę zmniejszyć krwawienie. I tak minął rok,dwa itd i chciałam odstawić pigułki.MASAKRA ! Miałam takie okresy że z domu wyjśc nie mogłam,używałam tylko podkładów poporodowych które i tak po pół godzinie przeciekały. Więc od marca tego roku znów powróciłam do pigułek i jest super.

Gość gość
No u mnie tabletki odpadaja bo niestety wrocilam do fajek po ciazy i karmieniu. Zastanawiam sie nad mirena, ciekawe czy to by pomoglo chociaz troche zmniejszyc te okresy.

Gość gość
Wiem ze sa:-) jednoskladnikowe, skuteczne. Ja juz nie karmie, ale pale, a ja, wiadomo tabletki i fajki nie powinny isc ze soba w parze. Stad moje rowzania nad Mirena, czyli hormonalna wkladka domaciczna

Gość gość
Mi lekarka powiedziała, że mam jeszcze krew niewydalona w macicy i żebym się nie zdziwiła, jeśli będę miała obfite miesiączki, bo to krew poporodowa jeszcze.

Gość gość
wydaje mi się, że masz za obfite, ja bym poszła na kontrolę do gina jak ci się to w przeciągu 2, 3 cykli nie zmieni...u mnie są takie same, jak były wcześniej.

Gość gość
Dwa pierwsze okresy były masakryczne, normalnie lało się ze mnie jak z wiadra przez 7 dni. Potem zaczęłam brać tabletki anty i wiadomo, krwawienie jest wtedy skąpe i krótkie. Niestety tabletki musiałam odstawić,bo źle sie po nich czułam. Teraz miałam kolejną miesiączkę i była już normalna, trwała 5 dni, najgorszy był drugi dzień a tak był obfity jak po pierwszym dziecku .

Gość gość
norma raczej nie. moje staly sie mniej obfite i mniej bolesne,ale za to strasznie nieregularne. wiec tez czeka mnie wizyta,bo chyba to juz za dlugo trwa,m dalej od porodu tym bardziej mam rozchwiana ta gospodarke hormonalna,a raczej powinna sie stabilizowac. no i odczuwam wplyw tych swoich hormonow na swoje samopoczucie.

Gość Milagrosss
Dziewczyny, jest taki fajny sok z rabenhorstu z żelazem i on wlasnie jest polecany przy takich obfitych miesiaczkach, albo po ciazy. uzupełnia niedobory zelaza i witamin, poza tym jest całkiem spoko w smaku. nie ma sie nad czym zastanawiac, jak dla mnie jest super!