Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasz dom marzeń

Polecane posty

Gość gość

1.Rodzaj(kamienica, blok, domek jednorodzinny itp) 2.Wielkość 3.Okolica 4.Kolory, rodzaje(ścian, mebli, podłogi) 5.Szczegóły takie jak dekoracje, okna itd. Moje: 1.domek jednorodzinny 2.Do 100m2 3.Obrzeża niewielkiego miasta 4.Dom w jasnej tonacji. Białe ściany, białe i czarne meble. Drewniane podłogi, kuchnia z białymi płytkami, łazienka niebieska. 5.Duże okna z delikatnymi firanami przepuszczającymi światło. Kolorowe zasłony. Obowiązkowo duże łózko i szafa. Taka na pół ściany z wielkim lustrem. Na łóżku dużo poduszek. Pościel kremowa i różowa. Dom udekorowany szkatułkami, dekoracjami w stylu romantycznym.

Gość gość
ciasny ale własny bez durnych, głośnych sąsiadów z kejtrami!

Gość melenia123
W zasadzie już z meżem mamy mieszkanie jakie sobie wymarzyliśmy - 3 pokoje 65 m2 ładnie umeblowane w centrum miasta.. Ale jeśli już chciałabym wybrać mieszkanie moich marzeń to byłby to apartament o wielkości 100 m2 w przedwojennej kamienicy w centrum Warszawy. Koniecznie na 1 piętrze ponieważ są tam wysokie do sufitu okna i reprezentacyjny, kuty balkon. Umeblowane w stylu amerykańskim. Kremy, biele, sztukaterie, sofy chesterfield (dokładnie takie mamy teraz mieszkanie ale mniejsze).

Gość gość
Mój dom marzeń to wolnostojący w wiejskim stylu ;-) bez schodów, pieter, poddaszy... taki prosty, spadzisty dach... mam już projekt ;-) powierzchnia około 150m2. Działka na obrzeżach dużego miasta. Szczegóły dotyczące wykończenia i detali na razie odpuszczam. Generalnie lubię retro, ale bez zbytnich udziwnień, masywne drewniane, konkretne meble, złote dodatki, mosiądz. W takim stylu mógłby być salon i jadalnia. Jeżeli chodzi o kuchnię to duża i jasna. Z salonu wyjście na taras zadaszony. Łazienki właściwie bez różnicy, oby ciepłe barwy, może brzoskwinie, piaski... Pokoje dzieci to już ich bajka a garderoba pakowna ;-) Na razie się nie nakręcam, muszę jeszcze troszkę poczekać...

Gość gość
Ja mieszkam w domu marzeń. Mam do dyspozycji 10m^2, szafę szerokości 80cm, więc wszystko trzymam w kolorowych pudłach. Starą wersalkę(starszą ode mnie), biurka z całą stertą papierów i dwie klatki dla zwierzaków(zarówno papuga jak i szczur przyjęte od ludzi). A dlaczego dom marzeń? Bo studiuje, nie pracuję, żarcie w lodówce jest, nie mam większych kłopotów w życiu :D Parapet zastawiony kwiatami, za oknem drzewa i ptaki śpiewają. Tak naprawdę mój pokój jest najmniejszy, chyba miał być garderobą ale gdzieś trzeba było upchnąć 3 dziecko :D Jak przyjdzie mi się wyprowadzić to moim jedynym majątkiem będzie jedna walizka z ciuchami :)

Gość gość
"drzewa i ptaki śpiewają" haha drzewa śpiewają, serio dom marzeń.

Gość kicikocia
Zawsze można pomarzyc –racja. Mi się śni duży dom, z pieknym, kolorowym ogródkiem w wiejskim stylu. Dodatkowo chciałabym mieć duży basen w domu, w stylu http://www.akvafalo.pl/galeria-7-lido--sarbinowo - jednak wracam na ziemię,kiedy przychodzi mi myśl o kwocie jaką musiałabym wydać na jego budowe i wyposażenie:D