Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość iWONAkaa

Wymarzona szkoła z internatem czy obojętna z dojeżdżaniem?

Polecane posty

Gość iWONAkaa

Witam, mam problem a mianowicie nie wiem co robić. Mam 16 lat i muszę wybrać szkołę ponad gimnazjalną. Opcje są dwie, ale zacznijmy od początku. Po technikum chcę zrobić kurs florystyczny. Moja wymarzona szkoła ( technikum ogrodnicze, dla innych może to być nic, ale mi się podoba ) jest oddalona, od mojego miejsca zamieszkania o około 30 km. W tym roku akurat otwierają tam internat, więc mogłabym mieszkać. Jest to jedyna szkoła ogrodnicza w moim województwie. Druga opcja to technikum gastronomiczne, oddalone ode mnie o około 9 km, spokojnie mogłabym dojeżdżać autobusem. Jeszcze pozostaje jedna sprawa, w tym technikum rzadko zdarza się napotkać jakąkolwiek dziewczynę na jednym roczniku było aż ich 3, nie wiadomo ile będzie w tym roku. No i jeszcze jedno, te obie szkoły są tak jakby połączone w jedną tylko w tym technikum ogrodniczym zajęcia przez 4 lata dzień w dzień odbywają się właśnie w miejscy oddalonym o 30 km ode mnie. Rozmawiałam, z panią dyrektor oraz sekretarką i mówiły, że jeżeli chce zaryzykować, spróbować jak będzie w internacie to mogę pójść tam mieszkać a jeżeli mi się coś nie spodoba to bez problemu mogę się przenieść do technikum gastronomicznego lub innego w ich szkole sobie wybiorę i dojeżdżać autobusem, I teraz nie wiem co robić, podjąć ryzyko ze świadomością, że mogę być sama z chłopakami i z tym, ze mogę nie poradzić sobie w internacie, czy pójść do obojętnego mi technikum z dojazdami ;/ Potem i tak spokojnie mogłabym zrobić studium florystyczne i robić to co mi się podoba, doradźcie coś :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować