Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ggo

Kto stosował bactrim?

Polecane posty

Gość Ggo

Córka ma 20 miesięcy, tej wiosny już drugi raz jest przeziębiona - katar, kaszel, nos zatkany. Pediatra przepisał bactrim 2 razy po 3.5 ml. Od kiedy mała przyjmuje ten lek ma biegunki i mocno odparzoną pupę - nawet krew się dziś pokazała. Nie wiem co robić, podawać dalej ten lek czy nie? Czym zastąpić? Dodam jeszcze że wczoraj i dziś podalam acidolac, pediatra nic nie wspomniał że trzeba dawać! Dopiero w aptece się dowiedzialam że bactrim jest silny i obowiazkowo coś na osłonę ma być. Mała nigdy jeszcze tego leku nie brała a pani doktor nic nie powiedziala dlatego nie podawałam od razu.

Gość gość
Ja bym nie podawała ze względu na te objawy niepożądane które wymieniłaś.

Gość Ggo
Bardzo proszę o wypowiedzi..

Gość Ggo
A czym można zastąpić?

Gość gość
Przedewszystkim osłona musi być.Jeśli córka reaguje biegunką to odstaw lek bo to jest działanie niepożądane.Moim dzieciom nic po Bactrimie nie było,ale pomógł i obyło się bez antybiotyku.

Gość Ggo
A czy ten bactrim jest konieczny? Córka wyzdrowieje bez niego? Smaruje jej plecy dwa razy dziennie maścią rozgrzewającą, nos czyszczę nosefridą, daję na kaszel sinecod i groprinosin przepisany przez pediatrę.

Gość gość
My właśnie skończyłyśmy terapię baktrimem (8 dnia 2x5ml). Córka ma 23 miesiące. Jestem zadowolona, co po dwóch miesiącach paskudnego, ropnego kataru i kaszlu jest spokój. U nas nie było żadnych skutków ubocznych. Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z pediatrą, żeby ustalić postępowanie w tej sytuacji, bo ewidentnie jelita małej źle t znoszą.

Gość gość
Ja nie stosowałam osłony i u mas nie było problemów. Dopiero teraz, po skończonej terapii daję dicoflor 2 x 5 kropli, żeby odbudować florę.

Gość gość
moj mial juz bactrim dwa razy a ma dopiero 10miesiecy do tego 3razy antybiotyki ja podawalam zeby znowu nie bylo antybiotyku ale rece mi juz opadaja na szczescie nie bylo biegunek itp....

Gość Ggo
Myślę że teraz pojadę prywatnie do kogoś, z tą panią doktor z ośrodka od początku coś :( najpierw jak małej pierwsze ząbki wychodziły powiedziała że to nie zęby, a pleśniawki.. Potem zachłystowe zapalenie płuc zdiagnozowała jako "pierdołę", teraz nie powiedziała nic o osłonie :(

Gość gość
nasz syn tez miał biegunkę po bactrimie i pupe lekko odparzoną. Na pupe stosowaliśmy linomag zielony z apteki