Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie, że w ciąży moga popsuć się zęby? wymeińmy wszystkie minusy ciąż

Polecane posty

Gość gość
kobieta może po ciąży wrócić do wagi, zęby nie wypadają, możecie dbać o siebie i dziecko. Macie dodatkową motywacje by dbać o siebie dla dziecka. Najgorszy jest stres który może prowadzić do nadwagi , rozstępów , cellulitu, pogorszyć wygląd , zdrowie itp.. Rozmawiajcie z partnerami o obawach , wspierajcie się

Gość gość
ja wróciłam do wagi po jednej ciazy i po drugiej, brzuch nie jest juz tak elastyczny ale piersi sa super ow iele fajniejsze niz przed.... a co do zębów to jak sie dba to nic sie nie psuje tak w jedne dzien bo wciaze zaszłam. A szczescia które dają dzieci nie sposób wycenic.

Gość gość
ojej, mozna wyjsc na ulice i dostac dachowka po glowie. Zawsze cos sie komus moze zdarzyc. Ja akurta nie mialam zadnej z tych przypadlosci , w czasie ciazy i po czułam sie swietnie. Na ogól ciaza to odnowienie i wzmocnienie organizmu. Znana sprawa -za czasów komuny kazano zawidniczkom niemieckim zachodzic w ciąze ,zeby iale lepsze wyniki w sporcie( po zawodach przerywały)

Gość barakuda82
Ja jestem w 8mym miesiącu ciąży i faktycznie włosy trochę się przerzedziły i paznokcie się bardziej łamią, ale nie ma co się zaniedbywać! Włosy obciełam na krótkiego boba (krótko, ale fajnie!) a paznokcie obcinam na krótko i ładnie je maluje i nie widać, że coś jest nie tak :) ostatnio byłam w Super-pharm i kupiłam super lakiery Miss Sporty na promocji, takie wyraziste kolory (czerwień i pomarańcz!), że od razu lepiej się czuję z takimi pazurami :D minusy minusami, plus jest jeden, duży i niepowtarzalny - dziecko! :)

Gość gość
Jestem bardzo rozczarowana tym topikiem. Spodziewałam się rzetelnego wymieniania minusów ciąży, zwłaszcza tych poważnych jak ryzyko poważnych chorób, np. kręgosłupa, ryzyko odklejenia siatkówki, ryzyko uszkodzenia narządów układu moczowo płciowego, nawet ryzyko śmierci - a tu autorka serwuje nam zestaw informacji o tym, jak ciąża zaszkodzi urodzie. Ręce opadają.

Gość gość
@Barakuda82 totalnie się zgadzam, kobity przesadzają, musi się chcieć i wszystko jest ok :)