Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

masturbacja uzależnienie

Polecane posty

Gość gość

Mam 29 lat i od długiego już czasu jestem uzależniony od masturbacji. Nie byłoby może w tym nic złego, gdyby nie utrudniałoby mi to życia. I to dość mocno. Objawy: chroniczne myśli o tym, wyobrażanie sobie podniecających mnie sytuacji, prowadzące do zamykania się w sobie, problemy z koncentracją, ze skupieniem, poczucie wyobcowania, ogólne rozmycie. Lubię robić to długo i często przez to zaniedbuję nawet obowiązki zawodowe. Co radzicie? Może miał ktoś z Was taki problem. Byłbym wdzięczny, gdyby nie pojawiły sie zbyt złośliwe komentarze.

Gość gość
to chyba prowo " Lubię robić to długo i często przez to zaniedbuję nawet obowiązki zawodowe" to noc jest za krótka... a poza tym przepraszam miałeś kiedyś kobietę?

Gość gość
to nie jest prowo. tak,lubię robić to długo i często, ale raczej nie w nocy, bo wtedy śpię. Dziewczyny nigdy nie miałem.

Gość gość
i lubię w du . pe

Gość gość
tak myślałem, niestety. Że na tym forum nie da się poważnie porozmawiać o problemach.

Gość gość
poradzicie coś?

Gość gość
masz problem z masturbacją analną?

Gość gość
przejdzie z wiekiem :) poza tym jak spróbujesz z nią samemu już tak nie smakuje :P

Gość gość
ja jestem sam, więc raczej nie będę teraz uprawiał seksu z dziewczyną. Mój problem polega głównie na trudnościach w codziennym życiu, częsta dekoncentracja itp.

Gość gość
nie chodzi mi o "tu i teraz" z kobietą przecież kiedyś ją spotkasz a życie codzienne mniej por/no/li ;) wybacz więcej zajęć pomoże poza tym por/no to nie życie

Gość gość
nie wiem, czy spotkam, bo jak do tej pory nie spotkałem, to już chyba raczej małe szanse. Chodzi mi o to, że jestem jakby stale rozkojarzony, masturbuję się długo i często, co mnie też mocno męczy. Chciałbym to robić krócej i rzadziej.

Gość gość
spotkasz... :) zajmij się czymś abyś zmęczył umysł i ciało i naprawdę z wiekiem przechodzi ochota na zabawy samemu co innego z kimś :P

Gość gość
przechodzi pewnie wtedy, kiedy zaczynają się problemy z erekcją. Może jakieś ćwiczenia?

Gość gość
to siedzi w głowie nakręcasz się za bardzo,a kobieta też sprawy od razu nie rozwiąże chyba,żeby dobrze trzepała i to z dwa razy dziennie

Gość gość
ja to potrafię robić godzinę i dłużej w ciągu dnia

Gość gość
także to jest taka skala