Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu ludzie uważają, że 19,20 latka w ciąży to patologia

Polecane posty

Gość gość

Przeraża mnie dzisiejsze społeczeństwo. Nasze babcie, prababcie rodziły w tym wieku i wychodziły za mąż. Są to dorosłe odpowiedzialne osoby, które SAME decydują, o swoim życiu. W dzisiejszych czasach najważniejszą sprawą jest KARIERA, potem budzą się w ręką w nocniku, bo nie mogą w ciąże zajść. Człowiek z drugim człowiekiem są stworzeni, by tworzyć rodzinę i mieć potomstwo, na tym ten świat polega. Ludzie dzisiaj są w ciągłym biegu i zapominają, o najważniejszych rzeczach...Polacy jedyne co potrafią to krytykować :)

Gość gość
dla ciebie sensem życia jest własnie utoniecie w pieluchach, bez wykształcenia i pracy, tylko rozkładanie nóg bo lepszego żcyia nie użyjesz

Gość gość
No czasem robią karierę,bo nie mogą spotkać tego właściwego człowieka z którym można by miec dziecko.Zamiast siedzieć i czekać na księcia,w międzyczasie robią karierę.Nie znam ani jednej kobiety w swoim otoczeniu,która by robiła karierę,a macierzyństwo odklkadala na później.,po prostu tak się ułożyło,a ludzie wokół mówią : to ta XY,która ma juz 35 lat a wolała sie dorabiać zamiast rodzic dzieci.Przykre.

Gość gość
Moja babcie jedna rodziła jak miała 25 druga 30

Gość gość
a ja znam mnóstwo takich osób które kończą studia, prace i dopiero myślą o dziecku, co nie znaczy ze w związkach nie są ale nie myślą o tym by być na utrzymaniu roochacza

Gość gość
ja mam 28 lat.. osmioletnie dziecko, dwa kierunki studiów jedno z inzynierem, teraz pisze magisterkę.. Kuffa nigdy bym sie w dziecko nie wj***** w wieku 30lat.. Jako matka jestem spełniona, karierę robie, bo dzieciak juz duzy:] w 100% jestem spełniona

Gość gość
nie każda musi być krową rozpłodową i kurą domową i rodzić, a co sobie myśli zaścianek to też jest sie czym przejmować

Gość gość
ale kiedyś wtedy już pracowały, ich faceci pracowali itd. Mieli inne poglady - dom, rodzina dzieci. Dziś to czesto studenciaki w ogóle bez pomyslu na przyszlosc. może nei patologia, ale dla mnie brak odpowiedzialności mam dwie kolezanki które koło 20zaszły, ale one obie chciały założyć rodzinę (też studiuja, ale maja plan, pomysł na zycie, tak samo ich partnerzy)

Gość gość
Ludzie są stworzeni po to, aby się rozmnażać a nie czekać do 30 kilku lat, bo kariera...dzieci na szarym końcu życia lub wcale. Taka prawda, że ludzie są strasznymi egoistami, patrzą tylko na swoje potrzeby

Gość gość
ja mam 28 lat i dziecko...i oto chodzi ! :) gratuluje :>

Gość gość
Cóż, moja matka też koło 20, na studiach mnie rodziła. fajnie mieć matke na rozjadach co nie? Niezbyt to wspominam. podobnie póxniej, jej spełnianie się w karierze kończyło się na tym, że siedziałam sama/z babciami bo wracali po 16,17. A dzieciak w 13 nawet o 12 kończy zajęcia. A jak juz zawód ugruntowany, pozycja też to możesz sobie pozwolic na prace w domu, elastyczny czas pracy itd. Z drugim dzieckiem caly czas siedziała w domu.

Gość gość
Wszystko można ze sobą pogodzić, potrzebny jest do tego mózg

a później brudne i biedne dzieci biegają bo rodzice nie myśleli, a po drugie nie dla każdej kobiety dziecko to caly świat

Gość gość
A prababki prały na tarce albo Franią, a Ty czemu automatu używasz? Porównywanie do babć i prababć jest nie na miejscu bo i czemu ma służyć?

Gość gość
Proszę wpisać sobie w google "patologia", potem się wypowiadać :)

Gość gość
claude masz racje, nie dla każdej bachor to cały świat i sens życia

Gość gość
Patrząc biologicznie nasz organizm jest bardziej do ciąży przygotowany, niż 30-sto latki..

Gość gość
Bachor..to mówi samo przez siebie. To jest prawdziwe życie i natura, rodzina i dzieci..

Gość gość
Można. ale prawdopodobieństwo że komus po studiach od razu dadza pracę: chcesz wyjść wcześniej? super, pewnie idź. jutro przyjdź póxniej, bo pewnie dziecko musisz odwieźć do przedszkola itd jest raczej niewielkie. A jak chcesz i powinnas pracować to co zrobisz? Zaczniesz "mysleć"? Po prostu twoje dziecko po X latach moze podobnie wspominać obojetnie czy będziesz się starac czy nie, jak będziesz mieć drugie też odczujesz różnice. Z tego co rozmawiałam wiele osób w mojej sytuacji tak to odczuwało. Jest jeszcze druga grupa - ich matki zostały w domu ale ani zawodu, ani wykształcenia nie mają

Gość gość
bo kiedyś dzieci zazwyczaj wychowywały się u dziadków, a nie u rodziców, rodzice normalnie chodzili do pracy i się realizowali zawodowo teraz uważa się, że to rodzic musi się opiekować dziećmi

Gość gość
nasze babcie rodziły tylko SN. pamiętajcie o tym zwolenniczki cc!!!!!!!!jak już zajdziecie w ciąże to też bez faceta poród,bo dziadkowie nie mieli wstępu na porodówki.. nie rozumiesz,żę kiedys bylo gorzej?

Gość gość
Egoistki.

Gość gość
Bo często puszczalskie zachodzą w ciąże w tym wieku

Gość gość
Jak mnie wkurza nazywanie bezdzietnych egoistami. Co Ty możesz o nich wiedzieć? Wkurza mnie też nazywanie dzieci bachorami, można ich nie chcieć i nie lubić, ale trochę kultury wypowiedzi by się przydało.

Gość gość
Nie mówmy, o mnie. Ja nie mam dziecka ani 20 lat:) ciekawi mnie tylko jak można tak osądzać czyjeś życie..

Gość gość
To najlepszy wiek do rodzenia tzn do 21 roku życia. Ludzie o tym nie mają pojęcia.

Gość gość
Niestety, Ci którzy są nieźle po 30 i nie mają dzieci Z WŁASNEGO WYBORU, są egoistami. Pasuje im wygodne życie, doskonale wiem co mówię..

Gość gość
Wcale nie najlepszy, bo cipka jest jeszcze delikatna i kr***a

Gość gość
Wszystkie, które się wypowiadają na forum mają dzieci, jak rozumiem..?

Najlepszy wiek jest wtedy do rodzenia kiedy kobieta tak zadecyduje. A czy ma 20 czy 40 lat to niczyja sprawa.