Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedługo będę łysa

Polecane posty

Gość gość

prawie 5 miesięcy temu urodziłam drugie dziecko, jak mała miała 3 miesiące zaczęły mi wypadać włosy tak jak po pierwszym porodzie. Teraz włosy wychodzą mi garściami, biorę biotynę i falvit ale moje włosy są wszędzie, zlew zapchany, włosy są nawet w jedzeniu, mimo,że związuję włosy żeby ograniczyć ich "fruwanie" kiedy to się skończy bo mam już dość ciągłego odkurzania włosów, albo wyjmowania ich z każdego konta.

Gość gość
Też po ciązy tak miałam minęło po roku, jak nie masz prześwitów to ok jak je masz idz do specjalisty bo coraz więcej kobiet łysieje- ale tak naprawdę łysieje co jest okropne.

Gość gość
mam bardzo gęste włosy, do łysych placków jeszcze daleko,ale wkurzające jest wyjmowanie moich rudzielców z każdego zakamarka. Ostatnio moja mama nawet miała jednego kłaka w kawie:/

Gość gość
Ciesz się że to minie a nie łysiejesz naprawde

Gość gość
Wycisnij sok z czarnej rzepy i wmasuj w skórę glowy owinąć ręcznikiem i tak z godz pochodz, mi pomoglo po kilku razach

Gość gość
a w jaki sposób wyciska się ten sok z czarnej rzepy ? sokowirówką ? no i gdzie można takie warzywo kupić ?

przecież te włosy wyłażą pod wpływem hormonów. To są włosy, które miały ci wypaść przez 9 miesięcy a nie wypadły przez hormony ciążowe. Poczekaj i nie świruj. Niedługo przestaną.

Gość gość
nie czekaj , tylko idź do gina albo rodzinnej po żelazo na receptę. Zobaczysz będzie jak ręką odjął. Ja tak miałam, już miałam zakola , a mam naprawdę gęste włosy . Płakać mi się chciało. Nie czekaj z tym . Ja brałam żelazo takie samo jak w ciąży, po tygodniu przestały wypadać , a wcześniej zbierałam je garściami w łazience :(

Gość gość
Dns dobrze pisze ale...ja stosuje Revalid w tabletkach juz 1.5 miesiąca i jest duuuuzo lepiej :) pozbylam sie łysiny jaka zaczela mi się pojawiać włosy zaczely szybko rosnąć bo musiałam ściąć do ramion są teraz super mocne i na prawdę ten Revalid pomogl.90 tabletek kosztuje ok 50 zl przez pierwszy miesiąc łykasz 3 razy po dwie tabletki podczas jedzenia a potem po tym miesiącu kolejne dwa miesiące ale juz 3 razy po 1 tabletce.Po 3 miesiącach stosowania trzeba przerwać stosowanie.

Mi na szczescie wlosy nie wychodza ale za to mam problemy z cera wyskoczy mi taki wielki pryszz na pol czola,nie zdazy zniknac a wyskakuje nastepny,mam juz dosc

Gość gość
Mi też tak wypadały że były wszędzie mimo że miałam związane, aż mąż mi robił jazdy o te moje włosy, a ja nie mogłam nad tym nijak zapanować, ale naprawde były wszędzie nawet na desce do krojenia. Doszło nawet do tego że w czasie przewijania noworodka dostrzegłam że mój włos jakimś cudem owinął się ciasno o mały paluszek jego nóżki. Pociągnęłam wystającą pętelke tego włosa żeby go zdjąć i wtedy ta pętelka znikła i okazało się że skóra wokół całego paluszka jest pęknięta bo ten włos tak ciasno się zapętlił że aż przeciął skóre. I byłam przerażona bo nie wiedziałam czy ten włos pozostał w tej pęknietej skórze palca czy nie. Musieliśmy jechać do szpitala. Musieli grzebać maluszkowi w tej pęknietej skórze żeby to sprawdzić bo jeśli ten włosa tam tkwił to nie można było go przecież tak zostawić. To było okropne. Maluszek płakał jak mu tak grzebali a ja miałam głowe w bok odwróconą bo nie mogłam na to patrzeć tak mi było go szkoda. Mówię wam koszmar. Oczywiście pokłóciłam sie z mężem bo znowu on naskoczył na mnie że to moja wina. Krzyczałam na niego że ogole się na łyso a ten d**ek przytaknął "tak ogól sie na łyso". Na szczęscie to było dawno. Po jakimś pół roku włosy wróciły do normy :O