Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto pomoze mi znalezc piosenke

Polecane posty

Gość gość

sluchajcie przewalilam juz pol internetu, nie znam wykonawcy i nie znam tytulu, to chyba jakis malo znany artysta, piosenka spokojna bez slow, sama melodia, najbardziej charakterystyczny jest tutaj teledysk, przedstawia filmik z zycia mieszlkancow jakiegos miasta jakies 100 lat temu, takie ujecie jakby ktos z zamontowana kamerka sobie jezdzil powoli po miescie, to oryginalny fil uuzyty w teledysku naprawde postawie wam flaszke jesli pomozecie mi ja znalezc;);););););)

Gość gość
jak to tylko melodia bez słów, to ja rozkładam ręce i nie ma pojęcia.

Gość gość
a czy jest to znana piosenka, no i z jakiego mniej wiecej roku?

Gość gość
wydaje mi sie ze nowa, moze nie z tego roku, z poprzedniego, gdyby miala jakies slowa to po tym bym ja znalazla, jest to piosenka do tyc; ktore leca w chili zet, chyba nawet tak ja po raz pierwszy uslyszalam, potem gdzies teledysk zobaczylaam

Gość gość
kurde ale podej cechy charakterystyczne z tego teledysku. Cały czas ogólnikowo piszesz.

Gość gość
Piosenka zawsze ma słowa.

Gość gość
a ten filmik to kolor czy czarno-biały?

Gość gość
nie jest kolorowy, czarno bialy, to oryginalny filmik, ktory ktos nagral te 80 llat temu jak ludzie przechadzaja sie po miescie i do tego dolaczona jest melodia spokojna, wiem ze ciezko bez slow, ale moze ktos zna teledysk, to razcej niszoowa muzyka

Gość gość
a nie mozesz zanucic melodii, nagrac i wrzucic na yt albo wrzute?

Gość gość
a jakie mam bardziej szczegolowe informacje podac? rysy twarzy tych ludzi mam Ci podawac? Caly teledysk to film orygiany nagrany w jakims miescie pewnie jak powstaly pierwsze"kamery" i widac ludzi pprzechadzajacych sie po ulicach, bryczki, pierwsze stare samochody, teledysk nie jest kolorowy

Gość zapent
miasto z poprzedniej epoki można wykonać komputerowo, może być z tektury, ludzi można ubrać w stroje dostosowane do epoki , miasto może być hiszpańskie, włoskie, rosyjskie , jakie chcesz ale już wiadomo , nie szukasz piosenki , szukasz tak zwanej linii melodycznej , czyli utworu instrumentalnego , nie będzie łatwo odszukać , chyba, że będą podpowiedzi

Gość gość
a gdzie go wogóle widziałaś ten teledysk, skoro to taka radiowa piosenka/melodia? Może w snach?

Gość gość
raczej nie, nie mam talentu muzycznego;)

Gość gość
zapent nie jestem idiotka i widze ze to oryginalny film, i byc moze profesjonalnie nazywa sie to linia melodyczna; Wiem, ze nie bedzie latwo, ale dalej szukam. Dla goscia, ktory twierdzi, ze piosenke widzialam w snach, Panie madralinski " w ogole " pisze sie oddzielnie

Gość gość
pozatym to, ze piosenka grana jest w radiu nie znaczy, ze nie ma teledysku, co nie zmienia faktu, ze piosenka niszowa i teledysku nie widzimy co 5 min na ,tv mmelodie slyszalam kilka razy w radiu i kiedys widzialam ten teledysk niestety nie zwrocilam uwagi na wykonawce

Gość zapent
a podpowiedzi dla szukających i oferujących pomoc BRAK !

Gość gość
autorko wpisz w wyszukiwarke na wiki/pedii black and white music videos, tam znajdziesz wykaz piosenek z czarno bialymi wideoklipami do nich

Gość dr trupek zredukowany
Piosenka bez słów to nie piosenka! To melodia. :D

Zapent słusznie napisał. Nie dajesz nic co mogłoby być wskazówką. 100 lat temu, był rok 1914 i ani samochody nie były takie "pierwsze", ani kamery, nie były nowością. 80 lat temu, to był rok 1934. Wówczas kamera filmowa braci Lumier miała już prawie lat 40, samochody jeszcze więcej, więc nie były to pierwsze kamery, bo pierwsze (pomijam okres przed braćmi Lumiere), to byłby przełom wieku 19 i 20. Zatem nie wiemy jaki okres masz na myśli. Żadnej wskazówki. Mam też wątpliwości, co do faktu, że te zdjęcia, muszą być oryginalne, jak ty twierdzisz, bo nie byłabyś w stanie tego określić. Sam fakt, że to zdjęcia czarno-białe nic nie znaczy. Spróbuj określić jaki to gatunek muzyki? Jakie to samochody, jak ubrani ludzie? Czyli jaki to okres?

Gość gość
ale co wy chcecie wiecejpowiedzialam tyle ile wiem jak nie wiecie no to trudno jq pierdziele oprzeciez sie nie powiesze z tego powodu tak trudno powiedziec sory nie wiemy/ nie znamy tylko na kafe typowa chamowa trzeba kazdemu do******lac i byc zlosliwym i wytykac bledy powiedzialam tyle ile wiem, gdybym miala informacji sama znalazlabym ten telledysk pierniczycie tylko i nic wiecej a posrod tej gadaniny tylko jedna osoba napisala sensowna rade, za ktora bardzo dziekuje czas chyba najwyzszy opuscic kafeterie

Gdzie tu widzisz chamstwo? Pytam, bo mnie to zainteresowało, więc potrzebuję wskazówek. Piszesz 100 lat temu, 80 lat temu, a to jest duża różnica. To może zmienić kierunek poszukiwań.

podawaj szczegoly, nawet ktore tobie nie wydaja sie wazne. Odswiezaj ten temat co jakis czas. ja szukalam piosenki z serialu kilka lat ,a pomogli mi wlasnie na kafe