Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie kupuja drogie psy zeby sie pokazac przed rodzina po co?

Polecane posty

Gość gość

jest tyle potrzebujacyh zwierzakow w schroniskach , ktore szukaja domu.Czesto znecane przez swoich wlascicieli.Ludzie opamietacje sie

Gość gość
Bo posiadanie rasowego psa to MODA. Jest fajne, trendi. I przez to psuedo-hodowle mają się pysznie. Wystarczy popatrzeć na allegro na "rasowe" yorki, labradory, białe westy. Maszkary jakich mało, a ludzie to kupują, bo szpan. Nie mówię już, ile się pseudo-związków teraz porobiło. Związek rasowego psa i kota, czy coś - pic na wodę, taki rodowód to sobie możesz wsadzić w 4 litery! Ja wiem, że czasem rzeczywiście ktoś szuka KONKRETNEJ rasy, konkretnych cech u psa, ale to jest mniej niż 10% ludzi! Dla większości ludzi pies to przedmiot, gadżet, który się kupuje jak modny i wywala jak zbrzydnie. Zobaczcie jaki boom był na beagle - teraz większość z nich łazi grube z pokrzywionymi łapami, albo w schroniskach są, bo okazało się, że jednak pies myśliwski to potrzebuje 2h ruchu dziennie, a nie kanapy! Jak chcesz psa, to zastanów się po co ci on! Z psem trzeba pracować, poświęcić mu KILKA godzin dziennie. To nie tak, że nakarmisz, wysrasz i masz z głowy. Psa trzeba wychować, przysposobić do życia, bo inaczej mały piesek wyrośnie na koszmarek! Ja sama planuję sobie kupić psa za rok, a już od 2 lat interesuje się intensywnie wybraną rasą, odwiedzam kluby i hodowców. Przemyślane zakupy to podstawa! Pozdrawiam.