Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enya123456

Kogo ratować przy porodzie :matkę czy dziecko?

Polecane posty

Gość Enya123456

Np. kobieta podczas porodu straci przytomność i mąż musi zdecydować kogo ratować. Uważacie, że to w porządku aby mąż decydował o życiu lub śmierci swojej żony? Czy naprawdę lekarze zadają takie pytania. Dla mnie jest to straszne. Myślałam, że zawsze ratuje się matkę, ale gdzieś na necie przeczytałam artykuł o mężczyźnie, który musiał podjąć taką decyzję i jestem naprawdę w szoku.

Gość gość
wg nie matkę - bo starte matki, jako doroslego czlowieka pzrezyloby wiecej ludzi, oza tym jest swiadoma sytuacji, noworodek nie.

Gość Enya123456
Ale dlaczego mąż ma o tym decydować? Jakim prawem?

Gość gość
miało byc; wg mnie matkę

Gość gość
Jakiś XIX-wieczny dylemat.

Gość gość
jak to dlaczego mąż? przecież żona i dziecko są jego

Gość gość
Powinni ratowac matke, dziecko zrobią nowe a matki nie

Gość Enya123456
Ja nie chciałabym żeby mąż zadecydował o mojej śmierci. To przerażające.

Gość gość
to trzeba było nie wchodzić z nim w legalny związek. to partner decyduje czy Cię odłączyć od respiratora, poświęcić itd. małżeństwo to pełne zaufanie. zresztą nie masz się czym przejmować, jeśli tak samo kochalibyście to dziecko to macie przecież takie samo zdanie, czy powinnaś się dla niego poświęcić. logika.

Gość gość
ja się wypowiem jako facet. że poświęciłbym żonę. i tak jak ktoś wyżej pisał, kochamy to dziecko tak samo mocno, więc nie ma żadnego problemu. mam nadzieję, że moja Ukochana jak i dziecko będę zdrowe 😍

zresztą nie masz się czym przejmować, jeśli tak samo kochalibyście to dziecko to macie przecież takie samo zdanie, czy powinnaś się dla niego poświęcić. logika. xxx no,fakt czy tam sie przejmowac,jakas kobieta i tyle,wazne,ze zdazyla spelnic swoja role inkubatora,prawda?jakie to LOGICZNE:O

Gość gość
czarna, nie wiem, o czym piszesz. podkreśliłem, że RAZEM chcemy o kochamy to dziecko. ona się nie czuje jak inkubator i tak jej nie traktuje. jesteś strasznie skrajna w osądach, panienko.

Gość gość
jestem facet wybieram żonę dziecko zawsze można zrobić nowe, żony już niestety nie na tym polega różnica...

Gość gość
czarna. powtarzam ostatni raz. RAZEM podjęliśmy decyzję o dziecku, nie, ona nie chciała adoptować. jesteś jakąś kopniętą feministką czy co? feministki to by chciały, żeby kobieta decydowała nawet jak jest nieprzytomna:D

Gość gość
ok, masz prawo, obyś nigdy nie była matką.

Gość gość
strasznie smutno mi sie to czyta dziecko to owoc zwiazku, w ktorym powinno chodzic o to, bz razem byc i razem tworzyc wspolna rzeczywistosc, zalozyc rodzine, a dla mnie ta sytuacja to jest bardzo instytucjonalne potraktowanie czlowieka, byle zrobic dziecko, jak desperaci dziecko moznaby jeszcze miec, ja nie rozumiem co to znaczy, ze dziecko, ktorego sie nie widzialo na oczy juz jest wazniejsze od zony ktora sie zna, dzieli zycie i intymnosc, dla mnie to nie jest milosc takie cos ja nie chce miec dzieci i nigdy nie chcialabym uslyszec, ze maz by mnie poswiecal

Gość gość
18.05.14 , ok, Twój wybór, nie każda kobieta musi być matką. ja bym się z Tobą nie ożenił, wolę moją Ukochaną, ale na pewno kogoś sobie znajdziesz

Gość wifigdańsk
gdzie to wyczytałąs? to bzdura. no chyba ze kobieta jest w śpiączce i wtedy faktycznie to mąż ma prawo zdecydowac czy odłączyć czy nie. a podczas porodu? zawsze ratuą matkę. i nie pytają takich rzeczy męża. to jakis absurd zeby nawet pomyslec ze maz powie ratujcie dziecko i lekarze zostawiają matke na pewną smierc. zresztą podczas porodu gdy kobieta zemdleje to nie ma dylematu kogo ratowac, wogóle co to za jakies czarne mysli,jeszcze nie słyszałam zeby kobieta zemdlała podczas porodu.owszem prawie mdleje się z bólu ale nie tak naprawde.

Gość gość
FACET TO MADOBRZE Tylko bzyknie i po sprawie a później niech się kobieta martwi

Gość Enya123456
Czy kobieta może podpisać jakieś papiery, w których SAMA podejmuje decyzje o SWOIM życiu?

Gość gość
a jeśli nie jest w stanie, bo jest nieprzytomna? to kto ma za nią podjąć decyzję, jak nie małż?

Gość Enya123456
Oczywiście przed porodem, kiedy jest przytomna.

Gość gość
ciesze sie ze bys sie ze mna nie ozenil w tej sytuacji, a co ci z twojej ukochanej skoro i tak kochasz dziecko bardziej? jakim jestes dla niej wyroznieniem skoro ona dla ciebie zawsze bedzie numerem dwa? przy porodzie czy tez nie... w kazdej jednej sytuacji ty nie chcesz kochac kobiety tylko znalezc inkubator

Gość gość
zaczynam się przez Was stresować, od miesiąca jestem w ciąży:O mam nadzieję, że mój mąż nie ma zamiaru mnie dobić:O

Gość gość
broken cóz za wyszukane prowo. Brawo!

Gość gość
Jestem mezczyzna. Dla mnie wybor iczywisty: zona. Kocham ja nad zycie i dla mnie to prosta decyzja.