Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MegumiShimizu

Jak znaleźć pracę za granicą?

Polecane posty

Gość MegumiShimizu

Hej :) Otóż mam pewien problem, chcialabym wyjechac z tego porabanego kraju tylko wlasnie nie wiem od czego zacząć. Jest tutaj może ktoś kto jest doswiadczony w tych sprawach?

Gość gubernatka
najlepiej jesli po znajomosci Ci ktos zalatwi ja osobiscie balabym sie przez biuro ;/

No wlasnie, ja tez balabym sie przez biuro. Ze znajomosciami to u mnie ciezko, mam tylko rodzine ( w niemczech, holandii) ale nie chce im sie pchac na glowe ani robic problemow.Chcialabym jakos sama sobie poradzic tylko jak?

Gość gubernatka
to moze jedz do nich jesli maszszanse u nich chwile posiedzieci na miejscu szukacsobie pracy podejrzewam ze jezyk znasz:))

tylko wlasnie nie mam raczej takiej mozliwosci, obie maja pozakladane rodziny inie chce im wchodzic w drogę. jezyk znam, troszeczke tzn z podstawiwymi zwrotami nie mialabym problemu ,gorzej z pisaniem. No i na przyklad to tez nie jest pewne czy tak od razu znalazlaby sie dla mnie jakas praca tam, tymbardziej ze nie mam zbyt duzego doswiadczenia...

Gość gubernatka
no wiesznie zaryzykujesz to sie nie przekonasz:) jabylam kiedysprzezbiuro i nie bylo tak jak mi obiecywali wiec pracowalam tam przez miesiac a w miedzyczasie szukalam innej pracy i udalo mi sie wlasnie na miekscu znalesc cos interesujacego.. jesli nie masz nic do starcenia to co ci szkodzi i najlepiej zebys miala jaksa kase na start ja pojechalam bez niczego...