Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jestmiciezko

Rodzice nie chcą się zgodzić na studia

Polecane posty

Mam 18 lat , właśnie w tym roku pisałam maturę .Moim marzeniem jest pójście na studia z Biotechnologi (dzienne) , uczyłam się cały rok a niedawno moi rodzice oznajmili mi że na studia prawdopodobnie nie pójdę , tylko pójdę do pracy. Powiedzieli ,że pójdę do pracy i będę się dokładać do opłat , a jak będę chciała to będę mogła sobie iść na zaoczne . Ale tam nie ma biotechnologi ! Rodzice powiedzieli że pójdę sobie na inne studia , a ja nie widzę sensu uczenia się czegoś co mi nie odpowiada. Chcę iść na studia żeby mieć lepsze życie , lepsze od tego jakie mają moi rodzice , którzy martwią się o to czy uda im się spłacić kredyt czy nie. Sądzę że gdyby tata rzucił palenie i ..alkohol , łatwiej by nam było , oraz miała bym możliwość studiowania. Nie wiem już sama co mam robić. Od czerwca zaczynam pracę wakacyjną , mam nadzieję że uda mi się coś odłożyć na studia , żeby rodzice się nie czepiali . Już sama niewiem co mam robić :(

Gość gość
pozostaje tylko współczuc "rodziny"

Gość gość
Możesz studiować i poszukać pracy na weekendy i kilka wieczorów w tygodniu. Kelnerka, barmanka itd. Z jakiego miasta jesteś?

Gość gość
A gdzie będziesz studiować?

Gość gość
wspolczuje, "gdyby tata rzucil alkohol i papierosy...", tego jeszcze brakuje, zebys dla ojca na fajki musiala zarabiac i zebys z tego powodu nie poszla na takie studia, jakie chcesz....

Moi rodzice też są tak samolubni jak twoi, ale ja po technikum natychmiast uciekłam z domu. Tylko że nie byłam sama - dziewczyna mi dużo pomogła. poszukaj pomocy w ośrodku pomocy społecznej, jeśli przez wakacje uda ci się co nieco odłożyć to idź na studia nie patrz na starych. oni za ciebie żyć nie będą.

Moja siostra prowadzi firmę Skillsnet. Zatrudniają w większości studentów, więc możesz uzgodnić godziny, w których chcesz pracować. Obsługują różne imprezy itd. Głównie chodzi o kelnerowanie. Zajżyj na ich stronę: skillsnet.pl

Gość gość
Komandaor a co Ty chomo jesteś ?