Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwietuszek89

Czy da się pogodzić urodzenie i wychowanie dziecka z praca

Polecane posty

Gość kwietuszek89

jak w temacie. Czy znacie takie dziewczyny które dobrze sobie z tym radzą?

Gość gość
a spróbuj po urodzeniu dziecka nie wrócić do pracy! zaraz będziesz dla wszystkich pasożytem, złodziejką co okrada faceta, utrzymanką i szmatą!

Gość kwietuszek89
no właśnie tak się nad tym zastanawiam. Jak pogodzić 8-o godzinną pracę za kobiecą pensję (czyli 1500zl-2500zł) z opieką nad dzieckiem? Czy wtedy kobiety się biorą opiekunki (kóre też kosztują ok 1500zł i więcej)? Czy to się opłaca?

Gość gość
ja nie narzekam nie mam dzieci, zarabiam 10000 i jak widze l4 na dziecko to daje pannie wiczy bilet

Gość gość
Urodziłam i wychowałam troje dzieci. Zawsze pracowałam do samego porodu i po nim wracałam do pracy.

Gość gość
prosto z sali porodowej?

Gość gość
Każda kobieta pewnie dostosowuje się do własnej sytuacji. Jedne kobiety chcą i mogą pozwolić sobie na siedzenie z dzieckiem, inne nie. Skoro większość mam jednak pracuje, to najwyraźniej jest to możliwe. Niektóre wynajmują opiekunki, inne posyłają dziecko do przedszkola, inne wymieniają się z mężem który pracuje w innych godzinach i tak jakoś to mija. Problem dotyczy realnie tylko kilku pierwszych lat, gdy dziecko nie jest samodzielne.