Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczulenie na slonce !! Pomocy :(

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos tez ma uczulenie na slonce?? Wyskoczyla mi swedzaca wysypka na dloniach, dekolcie i rekach. Wczesniej tak nie mialam, Nie zjaralam sie nie wiadomo jak tylko spacerowalam po sloncu i masz.... pomocy !!

Gość gość
a bierzesz jakies leki , ppijesz jakies ziola

Gość gość
nie, zadnych lekow ziolka sporadycznie od zawsze

Gość gość
Moje dziecko ma. Mąż i teść też. Mają na pierwsze wiosenne słońce. Pojawia się dość mocna wysypka, która po zagojeniu już nie wraca. W tym roku o dziwo wysypki nie ma u żadnego z nich. Na razie :) Przypuszczam iż moim bliskim za bardzo ucieka melanina przez zimę, dlatego występuje alergia na ultrafiolet. Kilka lat temu kupiłam beta karoten w tabletkach i moje dziecko łykało około marca i wtedy miało tej wysypki mało, w przeciwieństwie do męża.

Gość andkaa
Ja tak mam od około 4 lat, ale tylko na początku lata, potem sytuacja się uspokaja :) podobno dobrze jest pić wapno na wszelkie uczuleni + filtr 30-50 na łapki, dekolt i twarz

Gość gość
Mój tato tak miał smarował się maściami flucinal czy jakoś tak.

Gość gość
Dzieki wielkie za Wasze odpowiedzi kochane jestescie!! Sprobuje moze ten betakaroten lykac i masc z wit A gdzies czytalam ze pomaga. No i filtr oczywicie. Mam tylko nadzieje ze to uczulenie na "pierwsze" slonce a nie na cale lato :( Buzki

Gość gość
i jak pomogło? bo niedawno zauważyłam na ulotce, że to, co biore na swoją alergie wziewną jest też na uczuleniowe zmiany skórne. Tylko nie wiem, czy na słonce. W razie w - clatra (na recepte). Na katar i zapalenie spojówek świetna, więc może i na skóre pomoże