Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malkia

Krwiak podłożyskowy

Polecane posty

Gość Malkia

Witajcie dziewczyny, Aktualnie jestem w 11 tygodniu ciazy. Kilka dni temu pojawiło się u mnie niewielkie krawawienie. Od razu udałam się do lekarza prowadzącego. Usg pokazało, że mam dwa niewielkie krwiaki pod trofoblastem (najwiekszy okolo 4 mm). Dostałam zwolnienie, nakaz leżenia i duphaston 2 razy na dobę. Od tej pory nie obserwowałam już u siebie krwi "zywej" (jasnoczerwonej, różowej). Jedynie niewielkie ilości brązowego śluzu. Niemniej jednak jestem przerazona. Czy któraś z Was miała podobne schorzenie? Czy krwiaki faktycznie sie wam wchlonely? Ja mam kontrole w czwartek, a podczas ostatniej wizyty bylam tak przejeta ze nie zapytalam nawet skad to sie wzielo! Wyczytalam gdzies, ze moze miec to zwiazek z niska krzepliwoscia krwi, ale ja o ile wiem nie mam tego problemu...

Gość gość
Hej, moja znajoma miala duzo wiekszego krawiaka niz ten o ktorym piszesz. Mial chyba kilka centymetrow. Z tego co wiem wchlonal sie po ok. 2-3 tygodniach wiec glowa do gory~!

Gość gość
up

Gość gość
ja miałam krwiaka od 5 tyg. do 14 tyg. Krwiak duży. kilka pobytów w szpitalu i duphaston i luteina dopochwowo.na poczaku z powodu krwiaka miałam odklejoną kosmówkę w 80%. nakaz oszczędzania się,zero stresu.udało się w 14 tyg pozbyć krwiaka.

Gość gość
krew żywoczerwona oznacza źle, krew brazowa oznacza oczyszczanie się z krwiaka. uważaj. mnie się udało, wielu się udaje ale są też inne zakończenia...

Gość anama112
Ja w pierwszej ciąży też tak miałam. Dostałam duphaston i nakaz leżenia przez trzy tygodnie. U mnie to był bodajże 11, albo 12 tydzień. Moja kuzynka zaś trafiła do szpitala nie z plamieniem, a wręcz z krwotokiem, była pewna że poroniła, a to krawaienie też było spowodowane krwiakiem, który się wchłonął tyle, że do rozpoczecia 3 trymestru musiała leżeć i brała silne leki. Urodziła zdrowe dziecko. Także głowa do góry autorko. Oszczędzaj się, stosuj do zaleceń lekarza i będzie dobrze.

Gość gość
up

Gość gość
A wracalyscie do pracy czy trzeba byc na zwolnieniu do konca ciazy??