Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gorączka i katar u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 14 mc, dwa tyg temu gorączkował przez dwa dni po 38,5 maksymalnie, i wymiotowałdwa razy. Dieta, posiedział w domu trzy dni, był troche rozbity ale przeszło. Byliśmy u lekarza to stwierdziła pani doktor, że to zatrucie pokarmowe albo trzydniówka "bo teraz każdy ma". Ok nie poszłąm do innego lekarza bo mu przeszło. Od paru dni znów mąż jest podziębiony, ja na razie nie, wczoraj mały dostał kataru ale sama woda mu leci z noska w nocy słychać było jak oddycha ze ma katar dostał wit c do mleka, w nocy miał 37,7 ale dałam mu nic na obniżenie. Ja miałam 39,4 ale nic mnie nie boli dobrze się czuje nie mam gorączki już mały też. Leci mu tylko ten katarek ale to taki jakby alergiczny woda nic więcej. Dodam że rok temu była ta sama sytuacja pani doktor stwierdziła alergie. Dodam że my z mężem mamy straszną alergie od czerwca do września. Ale nie spotkałam sie żeby do tego była gorączka. Sama nie wiem co myśleć o tym, boje się isć do tej przychodzi bo same trzydniówki panują teraz, i jeszcze wychodzić na dwór jak gorączkował w nocy?? Już sama nie wiem chyba posiedzi w domu dzisiaj.

Gość brr brrr brrrrr
37,7 to nie gorączka. A teraz jaką ma temperaturę? Moim dzieciakom często podnosi się nieznacznie temperatura- ze zmeczenia, przy ataku alergii. Nie zostawiam ich wtedy w domu. Uważam, ze nawet przy drobnych infekcjach kiszenie się w domu jest gorsze od nieintensywnego spaceru. I 14 miesieczniak to już nie niemowlę :)

Gość gość
Teraz ma 36,6 dobrze się czuje, a czyli jednak możliwe że to od alergii. Dodam, że nie mogł zrobić kupy 8 dni i wczoraj płakał wieczorem bardzo. Może emocje też się przyczyniły.

Gość brr brrr brrrrr
Moje dzieci sa po prostu mistrzami w podnoszeniu sobie temperatury :) Na różne rzeczy tak właśnie reagują- moze Twój tez. Skoro teraz nie gorączkuje to myślę, ze spokojnie możesz na spacer iść. Wzmocnij go ewentualnie trochę- w powietrzu faktycznie cały czas coś "fruwa"- moze jest lekko osłabiony ale broni się przed jakąś infekcją.

Gość gość
Może on dość wszystko mocno przeżywa heh, Wyjdziemy na spacer dzisiaj bo ciepło jest, ładnie,:)

Gość dariiaa78
Wydaje mi się, że zaparcie może również skutkować podwyższoną temperaturą. Jeżeli nie będzie przechodziło to pójdź do lekarza. Możesz również zadać pytanie do pediatry na stronie hartujmisie.pl Trzymajcie się ;)