Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niana mania

Jak dziś ubrać dziecko?

Polecane posty

Gość niana mania

Wiem, wiem, beznadziejna jestem że sama nie wiem jak ubrać na dwór własne dziecko.. ale mała (20 miesięcy) była niedawno przeziębiona i boję się nawrotu choroby. Wczoraj wieczorem, już po 19 wyszłam z nią i miała body z krótkim rękawem, bardzo cienką bluzeczkę pepco plus sweterek. Po jakimś kwadransie sprawdziłam kark i była spocona :o nie chodzi mi o to żeby ktoś mnie za rączkę prowadził i krok po kroku tłumaczył, tylko przykłady jak ubieracie dziś takie bąble. Mała jest bardzo aktywna, ani na chwilę nie postoi w miejscu.

Gość gość
Kurtka,czapusia,apaszka pod szyjkę i rajstopusie pod leginsy:O co do wczorajszego ubioru to gratulacje,bo u mnie o 19 było 20 pni w cieniu:O

Gość gość
A to ,że bluzka była z pepco ma jakieś znaczenie?

Gość gość
to skoro widzisz że jest spocona to chyba łątwo się domyślić, że za grubo ją ubrałaś? u nas nie było wczoraj rewelacji wieczorem - był dość nieprzyjemny wiatr. nie wiem jak z temperaturą bo nie mam mani sprawdzania - wychodzę na dwór i organoleptycznie sprawdzam jak się ubrać i przy okazji dziecko. ja miałam wczoraj cienką bluzkę z długim rękawem, a syn (4letni) koszulkę na ramiączka i na to koszulę z długim rękawem- bardzo cienką. było nam akurat. było trochę osób w bluzkach z krótkim rękawem, ale mi by było troche za chłodno. dziecko 20 miesięcy, które non stop jest w ruchu ubiera się tak jak dorosłego - bez dodatkowej warstwy. a nawet cieniej!!! bo ty non stop nie biegasz. a jak się dziecko zapoci, to dopiero może się przeziębić.