Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy jak pozbyć sie much

Polecane posty

Gość gość

witam, mieszkam na wsi, n iby nic nie chowamy ze zwierząt ale mamy obornik ,ale daleko od domu mamy co roku pełno much, mamy moskitery w oknach ale mam male dzieci i zawsze nie domykaja drzwi i wychodza na balkon nie wytrzymam juz co rok to samo, mamy dom pomalowany na taki jasny brudny róż , czy do tego tal lgna, w domu mam czysto ale na wsiach to raczej kazdy ma mychy ale ja mam ich pełno, mam bardzo słoneczną kuchnię 2 okna, i gotuję moze tez tam ciągną, a na zewnątrz okna to są ich chmary , w nocy nie moge spac, zakladam tez lepy jakie macie sposoby na pozbycie sie much proszę o pomoc

Gość gość
szukam pomocy jak pozbyć się much

Gość gość
no właśnie nawet teraz jedna mnie użarła

Gość gość
jest taka lampa ktra stosuja np w sklepach mięsnych. moze to byc droga inwestycja ...bo kto montuje lampe na owady w oborniku ale to by zadzialalo. jedynym minusem jest to ze patrzenie bezposrednio w swiatlo tej lampy powaznie uszkadza oczy. no ale nie bedziecie sie w to przeciez gapic. to dziala tak, ze mucha po zetknieciu z lapma pada martwa.

Gość cicha przystań nicości
Muchy pojawiają się tam, gdzie sięga władza Belzebuba, zwanego władcą much. Tam gdzie much jest bardzo dużo, obecność Belzebuba, musi być wyjątkowo mocna.

Gość gość
też mam ten problem, chętnie się przyłączę do pytania jak pozbyć sie much

Gość gość
na drzwiach balkonowych mozna zawiesić zasłony z siatki - troche pomaga.

Gość gość
Nie głosuj na PO - pewnie na muchy to nie pomoże ale ogólnie powinno być lepiej :)

Gość gość
moskitiery muszą być też w drzwiach balkonowych i wejsciowych (na zawiasach) w naszym domku letniskowym ( blisko wieś, łąki - pastwiska) zawsze było pełno much, komarów i innych owadów. Moskitiery pomogły. Wcześniej kupowałam taki środek do kontaktu na owady, ale to droga impreza i przy zwierzętach domowych i tym bardziej małych dzieciach sprawa dyskusyjna - w końcu to chemia (muchy zdychały od tego) Aha - żebyś się nie zdziwiła, że będa się muszyska pojawiać nawet jak cały dom będzie osiatkowany. To co wleciało i się rozmnożyło to niestety jest - trzeba zatruć środkiem owadobójczym

Gość gość
kup Raid na muchy taki co się do kontaktu wkłada. Jest skuteczny choć na taką ilość much będziesz go musiała często zmieniać a to może się trochę po kieszeni pociągnąć bo jeden taki rajd ok 20 zł kosztuje.

Gość mucha nie siada

z 5 lepów zawsze warto je gó/wnem nasmarować troszkę, mucha nie siada a problem masz z głowy

Gość Eryk Janik

Sposób dla niektórych nie oczywisty supersklep24.pl a bardzo prosty i problem definitywnie rozwiązany.