Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piate dziecko

Polecane posty

Gość gość
Chyba napisałam, ze staramy się zawsze coś dorobić, nie siedzimy na du..pach i nie nażekamy. Nasze dzieci mają wszystko czego potrzebują.

Gość gość
"Niektórym osobom to chyba się wydaje, że jak kupują dziecku wszystkie dostępne na rynku gadzety to już wszystko. A gdzie okazywanie miłości i uczenie szacunku do rzeczy i osób" A co ma kasa wspolnego z miłością ? Myślisz ze jak ludzie sa bogaci to nie kochają sowich dzieci?

Gość gość
Wiesz może i kochają na swój sposób, ale często zarabianie dużych pieniędzy wiąże się z brakiem czasu dla dzieci, który właśnie chce się zrekompensować gadżetami. Znam wiele rodzin, dość zamożnych, których dzieci próbują zwrócić na siebie uwagę poprzez np. złe zachowanie w szkole, palenie itp. Kolezanka mojej córki bardzo chętnie spędza u nas czas, bo jej mamy wiecznie nie ma w domu, bo jak już przyjedzie z pracy to albo ma fryzjera, albo kosmetyczke, siłownie, albo do galerii leci. I co teraz powiesz?

Gość gość
gość 17:50 dobrze piszesz Dzieci co jakis czas mają nowe przedmioty, dlatego często ich nie szanują, bo wiedzą ze zaraz rodzice im kupic nowy. A wracajac do tematu: Jeśli ktoś uważa, że jest w stanie wychować 3 czy więcej dzieci to ok, niech ma, natomiast nie popieram rodzin które siedzą ciągle w MOPS, jedzą darmowe obiady, czy czekają na paczki z Caritasu, bo inaczej by sobie nie poradzili.

Gość gość
Oczywiście ze umiem zapracować, mam dobrą prace z dobrą pensją, chodziło o fakt jaka różnica jest w takiej sytuacji jak ma się jedno dziecko a jak 5.