Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje polroczne dziecko chce sie bawic w nocy zwariujeeee

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj obudzila sie o 1.30 i do 4.30 jazda... Na nic nie pomoglo zgaszenie swiatla, zero kontaktu wzrokowego, glaskanie, smoczek. Myslalam,ze zwariuje. Od 4 dni mam takie noce:( W dzien ma zaledwie trzy drzemki po 40-45 min i to do 16. czy poloze ja o 19 czy o 21 nie maoznicy, budzi sie i chce sie bawic

Gość gość
skok rozwojowy uspokoi się, przeczekaj, bądź cierpliwa

Gość gość
Mam nadzieje bo chodze ledwo zywa:(

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak skok rozwojowy.

Gość gość
Acha. Nie ma:) To dlaczego wszyscy specjaliści i tym trąbią? Ty wiesz lepiej, nie?

Gość gość
:)znam to:) minelo szybciutko u nas.ale pamietam jak sie wkurzalam jak w nocy slyszalam aggguuu i dawaj,smiech na cala buzie a ja oczy na zapalki.Dasz rade:) i szczerze,jak sobie pomysle,to wolalam te nocne zabawy niz to co teraz mam z 5latkiem-dyskusje na potege,tupanie,obrazanie nocne wedrowki do lozka(okolo 5 rano codziennie).Takze ciesz sie chwila!

Gość gość
hehehe, nie ma skoku rozwojowego, chyba ty nie miałaś i dzisiaj widzimy skutki :D

Gość gość
hehehe, nie ma skoku rozwojowego, chyba ty nie miałaś i dzisiaj widzimy skutki :D

Gość gość
Mojej półrocznej córce też coś się "poprzestawiało" od paru dni. Od początku dziecko grzeczne a od niedawna marudzi cały dzień, sama nie wie czego chce. Wczoraj i dzisiaj w nocy po prostu masakra też obudziła się o 2 w nocy i do 4 wariowała. Budziła się co chwilę z płaczem.. Nie poznaje dziecka.. Myślałam że to zęby bo ciągle coś wkłada do buzi i aż się denerwuje jak jest to za miekkie itp ale dziąsła ma normalne. Tak więc autorko łączę się w bólu ;)

Gość gość
No ciekawe czy to skok czy zęby..

Gość gość
No ale nie rozumiem po co ty sie z nia bawisz? Udawaj ze śpisz ona wyplacze sie w lozeczku i przestanie. Chyba nie spi z wami w łóżku? Bo to glupota brac dziecko do łóżka rodziców

Gość gość
Tak samo jak autyzm przez szczepienie. Na wszystko musicie mieć jakieś choroby. Po prostu budzi się w nocy na zabawe i tyle. Moja też ma tak raz na jakiś czas, że wstaje o 1 i idzie spać o 7 spowrotem, ale nie nazywam tego skokiem rozwojowym. Tak samo ran na 2 tygodnie w ciągu dnia śpi 4-5h ciągiem.

Gość gość
W moim przypadku nie chodzi tylko o przerwy w spaniu na zabawę ale tak jak pisałam wcześniej budzenie się z płaczem i inne zachowania które nigdy nie miały miejsca. Więc coś jest na rzeczy a ja zwyczajnie chcę wiedzieć co dziecku dolega. Nie omieszkam się zapytać lekarza przy okazji szczepienia. Po to jest to forum by wymienić się doświadczeniami.

Gość gość
Moja z płaczem budziła się przez 3-4 dni przed wyjściem zęba. I to taką histerią aż i było wtedy wiadomo, że ząb wychodzi. Całe szczęście już ostatnie 3 jej wychodzą.