Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dziecko dwuletnie zapomni mnie po dwóch tygodniach?

Polecane posty

Gość gość

mam syna 2-letniego. Niestety muszę wyjechać na dwa tygodnie. Do tej pory spędzałam z nim 24 godziny na dobę. Wiem, że nie zapomni mnie całkowicie ale jak może zareagować po tych dwóch tygodniach? jak małe dzieci przeżywają taka rozłąkę? była któraś z was w takiej sytuacji? martwię się

Gość Agatka Szczerbatka
no co Ty..nie ma mowy..może być jednak rozżalone jak wrócisz. Wtedy zacznie płakać, albo nie będzie chciało Cię przytulić.... i zrobi to właśnie z żalu, że go zostawiłaś

Gość gość
no coś ty, dwulatek przecież już wszystko rozumie, kojarzy, pamięta :) a nie zostawał nigdy z kimś choć na trochę? poza tym z dwulatkiem już możesz pogadać przez telefon, skype, jak możesz się bać, że cię zapomni :D

Gość gościówa ówa
dziecko swojej matki nie zapomina, zwłaszcza tak duże. możesz z nim własnie rozmawiać przez telefon żeby utrzymać kontakt

Nie zapomni na pewno. Moja siostra wyjechała na dwa tyg jak mała miała ok 1,5 roku i zostawiła mi ją pod opieką. W dzień było normalnie, ale wieczorami mała płakała przed snem. Chociaż nie było najgorzej. Potem jak siostra wróciła to wszystko było w porządku, jedyne co to płakała jak siostra musiała gdzieś wyjść, może myślała, że znowu dł nie będzie wracać.