Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie reakcja ludzi na wieść ze w wózku wioze drugiego syna

Polecane posty

Gość gość

Denerwuje mnie to gdy mowią "O nie udało się może 3 będzie córką" " albo ważne że zdrowe" z takim niesmakiem... Dla nas płeć była bez znaczenia i nadal jest ale wkurza mnie takie zaczepianie przez ludzi na ulicy widzacych ze prowadze 4 latka i pcham wózek i slysze opinie parka czy 2 chopak... Jak odpowiadalisciew taki wścipskim babom temat do rodzicow dzieci które śa jednej plci:P

Gość gość
Dla mnie dziwna jest taka reakcja. Jeszcze gdybys miała 4 synów czy 4 córki i wszyscy by wiedzieli ze usilnie staracie sie o płeć inna od tej których macie aż naddto to bym sie nie dziwiła. A tak? Ja mam 3 córki i nikt nigdy mi tak nie powiedział.

Gość 4100
Gdyby Ci to było obojętne to byś nie zwracała uwagi.Nie masz innych problemów?

Gość Elsaiana
Jako mama dwóch synów rozumiem że ludzie "oczekują" parki bo sama o tym marzyłam. Ja się nie wściekam bo ludzie zawsze będą tak na to patrzeć. Plusem jest to że dwóch braci szybciej może się dogadać niż parka ale nie ukrywam że poczuć jak to jest mieć i jedno i drugie jest prezentem od losu, trzeciego jednak nie planujemy :D.

Gość gość
Ludzie to debile

Moze na pytania o plec odpowiadaj w przedbiegach "cale szczescie drugi syn, balismy sie, ze moze sie trafic dziewczyna, a te teraz gorsze od chlopakow" ;-)

Gość gość
Elsaiana to tak jak my po prostu mnie denerwuje jak babki tak pieprza a starszy tego slucha i potem sie mnie pyta o co chodzi dlaczego tak mowia o Damianku ze skrzywieniem az bym zawrocila i takiej w pape strzelila... Tez uwazam ze jednej plci jest lepiej miec bo dzieci sie dogaduja a parka zadziej wiem bo mam brata i nigdy z nim nie dogadywalam sie i zawzemarzylam o siostrze...

Gość gość
jak mi mowia na widok 2 corek o nie udalo sie odpowiadam przeciwnie moje corki sa bardzo udane

Gość gość
A co to znaczy że ludzie sa wścipscy ;)

Gość gość
ARH1 to akurat dobry pomysł :)

Gość gość
RH1 ale palnęłaś radę :D, mądrą jak nie wiem co i żeby nie było bo jestem mamą syna .

Gość gość
mam 3 synkow

Gość gość
Wścibscy głodnemu chleb na myśli haha mój błąd

Gość gość
Dla niektórych prawdziwa i kompletna rodzina to ta z dwójka dzieci różnej płci. Jak by udało sie wam za 3 razem mieć córke jak niektórzy sugerują to wtedy bylibyscie dla nich patologia ;) ludzie często zapominaja prawdziwe znaczenia słów jak szczescie, rodzina i czyjeś zdanie ;)

Gość gość
Mów babolom, że w wózku jedzie gender :) że nie narzucasz płci swoim dzieciom tylko dlatego, że mają pisiorka lub go nie mają hahaha, to dopiero sobie poplotkują :D

Gość gość
Może ludzie sobie nic nie myślą, sama zagaduję o płec a nawet nie słucham odpowiedzi, sama nie raz skrzywiłam minę na wieść, że kolejna ta sama płeć.

Gość aleś małostkowa
Pewnie oczekujesz peanów a ludzie cię zlewają. Dorosła kobieta a nie wie jak opowiedzieć? Beznadzieja. Zawsze taka nierozranięta jesteś?

Gość gość
Serio takie komentarze się zdarzają? Nie wierzę, żeby obcy ludzie coś takiego mówili. Jakby mi jakaś baba taki tekst posunęła, to bym odparła "i dobrze że chłopiec, bo jeszcze by wyrosła na brzydką kobietę jak pani". Dla mnie to nie problem, że miałabym 2 synów, ale takie teksty uważam za chamskie.

Gość aleś małostkowa
test jak w przedszkolu. nie umiesz błyskotliwie, dotkliwie ale z klasą odpowiedzieć? taka pyskówka to raczej w piaskownicy.

Gość gość
mnie tez to wkurza jestem w drugiej ciazy jeszcze nie wiadomo plci bo za wczesnie i kazdy ,, no to teraz coreczka by sie przydala,, ,, pewnie dziewczynka bo chlopca juz macie,, a jak mowie ze ja niechce dziewczynki tylko drugiego syna to sie patrza na mnie jakbym uposledzona byla ze nie chce corki

Gość gość
gdzie ty mieszkasz,ze obcy ludzie na ulicy tak mowia. powiem ci ze moj brat ma 2 dziewczynki,kuzynka tez ma 2 dziewczynki a kuzyn 2 chlopakow, cala trojka nie planuje juz wiecej dzieci i nikt im nie wspolczuje,ze nie maja parki. dla mnie to dziwne.

Gość gość
dobre RH od dzisiaj tak mówię .

Gość gość
A ja mam parke i wszysy mowia "o udalo wam sie"- no udalo bo przeciez nie mialam wyboru co urodze

Gość bkt
ja mam 3 chłopaków i też i w 2 i 3 ciąży wszyscy dookoła że teraz dziewczynka co??? a przy 3 to już w ogóle a ja chciałam chłopca i mówiłam że nie nie lubię dziewczynek bo mnie drażnią:P to wszyscy na mnie z takimi oczami:P a najbardziej to mnie teść wkurzał gadaniem żebym pamiętała że on chce wnusię:/ jakbym miała na to wpływ... powiedziałam mu żeby poszedł do siostry męża bo ja będę miała synka więc może ona załatwi mu wnusię:P ale ur mc temu i też chłopak:P

Gość gość
Mam trzech synow. Ostatnia ciaza byla nieplanowana, nie czulismy parcia na dziewczynke, poza tym nie mialam ochoty na nowo ladowac sie w pieluchy, bo chlopcy sa juz duzi. Ale prawie cala rodzina i znajomi uznali, ze pewnie "probowalismy" na dziewczynke. Jak sie okazalo, ze bedzie chlopiec, bylam autentycznie zszokowana ich reakcja - prawie skladali nam kondolencje!!!

Gość gość
Mam dwoch synkow i fajnie jest.Jedyne reakcje w tym stylu,to "a teraz dziewczynka?"Na co szczerze odpowiadam-"niekoniecznie" ;)

Gość gość
A mnie denerwuje gadanie ze nam sie udalo splodzic parke:/

Gość gość
Zauważyłam u znajomych czy bliskich tendencję to prawie że współczucia jak rodzi się drugi syn a nie córka ale jak ktoś ma dwie córki to nikt nic nie mówi tylko że będą rosły siostrzyczki. Nie wiem od czego to zależy, może od tego że ogólnie chłopaki kojarzą się z łobuzami i większą pracą nad nimi. Sama mam dwóch braci i rodzice zawsze powtarzają że jakby za trzecim razem nie udało się i nie trafiliby we mnie to Mama by przedwcześnie osiwiała :D.