Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vajlote2578

CIĄŻA MNOGA: WIEK, PRAWDOPODOBIEŃSTWA, WYPRAWKA, WYCHOWANIE

Polecane posty

Gość Vajlote2578

Witam!! Zalozylam ten temat dla mam które mają/ będą mieć blizniaki bądź trojaczki. Odrazu mówię iż jestem w ciazy lecz to dopiero początek. Mam już córeczkę. A obecnie mam 35 lat. Od wielu lat chcieliśmy blizniaki ale to niebylo takie proste. Są tu mamusie które byly w ciazy mnogiej? Jak się przygotowalyscie na przyjście na świat waszych dzieci? ------ Zapraszam do rozmów :)

Gość gość
padnę zaraz, Ty masz 35 lat ?

Gość gość
JA MAM 9 LETNIE DZIECI chlopcow blizniakow nierozumiem cie z tymi twoimi pytaniami, myslisz ze blizniaki sie ma na zamowienie, czy ty sie spodziewasz blizniakow moj tata ma siostre blizniaczke i duzo mam kuzynow blizniakow

Gość Vajlote2578
Przeciez wiem że nie ma nic na zamówienie. Ale chodzilo mi że w mojej rodzinie zdążyły się bliźnięta, a ja czuje że też je urodzę.

Gość gość
Acha. Czujesz. A jakim cudem? Bo ja mam bliźniaki i szczerze? Jakoś do momentu aż zaczęli kopać niespecjalnie czułam:)

Gość gość
czujesz, ja juz w 9 tyg, ciazy po usg wiedzialam ze bede miala blizniaki, w usg napewno to wyjdzie, nie nastawiaj sie tak

Gość Vajlote2578
Wiem,ale poprostu mam jakieś przeczucie. Nikt z was tak nie miał? Jakieś znaki, nie wiem jak to nazwać

Gość gość
TO SIĘ LECZY

Gość gość
ja jak sie dowiedzialam o blizniakach to sie ucieszylam ale przez 1 dzien bylam w szoku, przytylam 26 kg. mialam ogromny brzuch, urodzilam w 32 tyg koniec 7 miesiaca przez caly ten czas mialam nudnosci,myslalam ze sie wykoncze, na usg lekarz powiedzial ze to chyba bedzie parka, cieszylam sie ale nie nastawialam na to dopiero po cesarce w znieczuleniu lekarz powiedzial ze to chlopcy, ucieszylam sie, na poczatku bylo troche z nimi zle, inkubatory, jeden mial 2 kg, drugi 1,5 kg, dzis wszystko fajnie z nimi ok sa kochani , ale niepodobni do siebie calkiem rozni

Gość gość
Będę miała blizniaki za dwa dni wywołanie 38 tydzien. Otóż jest to moja druga ciaza i przed pierwszym usg w życiu bym nie pomyślała ze bedą dwie sztuki, bo u mnie w rodzinie blizniat brak. A wiadomo ze takie geny maja tylko kobiety. Miałam okropne mdłości do 12 tygodnia a za pierwszym razem aż do 16 ego. Ogólnie od kiedy sie dowiedziałam ze blizniaki to bardziej uważałam niż myśląc ze jest jedno ale jeśli chodzi o przeczucie to nie miałam takich ze będę miała dwójkę więc chyba sobie wkrecasz trochę.

Gość Vajlote2578
Heh możecie mi nie wierzyć ale tak jest. Do gość 18:43 może ty tego nie przeczuwalas ale ja to czuje, nic sobie nie wmawiam. Nie jestem taka. A to niepierwszy przypadek w moim życiu. Kiedys też coś przeczuwalam i sprawdzilo soe. Więc prosze nie piszcie mi glupot

Gość gość
wiesz co, weź ty idź najpierw na usg, zobacz czy będziesz miała te bliźniaki, a dopiero potem się uzewnętrzniaj, bo póki co głupoty piszesz ty