Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przybrany syn mnie denerwuje na kazdym kroku sa problemy

Polecane posty

Gość gość
Chciaoabym zeby pasierb akceprowal moja corke. Zeby do niego dotarlo ze ja musze jej jeszze pomagac i ja np kapac lub musze ja usupiac czytac ksiazeczke czy pochustac na hutawkach. A on nie powinien byc zazerosny.tlumaczylam jemu ze ja dla mojego dziecka robie to co musze .bo ona nie umie tyle co.on. Tlumaze mu ze.on.umie sam ubrac buty umie hustac sie czy bawic sie z dziecmi lub przejsc przez ulice. A on jest zazdrosny ze ja ja tak pilnuje by pod auta nie wpadla. Mowi"nie tzymaj jej za reke niech sama idzie. Nie hutaj jej ...mama a oli nie.kupimy nowej lalki tylko.mi.klocki?!" Wfedy ja.odpowiadam;"nie kupimy ani oli ani tobie. Albo.mowie:"jak beda.pieniazki.to kupimy tobie nowe klocki.a.oli nowa lale". Pokazuje jemu ze wszystko po.rowno.ale ze malym dzieciom.siempomaga w kapaniu i innych czynnosciach. Albo teraz sie zagotowalam normalnie...sluchajcie tego; Dzis dzwonila babcia do mlodego i mowila jemu;"skoro jestes chory injie poszedles dzis do szkoly to wskakuj podd koldre lez i wypoczywaj. A mlody nie lezal pod koldra bo gral caly dzien na kompie... Tato mu na to pozwalal bo byl w domu... Ja olalam.sprawe bo.nie chcialam.znow byc ta zla... I zadzwonilla do niego babcia przed chwila i pyta;" Co dzis robiles?! A mlody na to;"no gralem.caly dzien". A babcia go zapytala;"a byles pod.koldra? A on;"nie nie.lezalem. A ona;"oj to niedobrze A.mlody;"no bo.rodzice.mi.pozwolili.tak

Gość Tasmanska
alez wy chuchacie i ciamkacie nad tymi dzieciakami, ja cie Ja również mam pasierbice , ale soryy.. na leb sobie nie dam wchodzić i wcale nie mam zamiaru stawać na rzesach pod jej widzimisię Dziecko dorosłym nie ma prawa rządzić

Gość gość
Jak to wszystko zalatwic z partnerem? Mamy brac slub niedlugo. Nie chce tez od niego odchodzic.moja corka do nich sie przyzwyczaila i widac ze cieszy sie ze ma.nowego tate

Gość gość
Partner dopiero niedawno przestal.nosic ksiecia tez na baranaach bo jak.malego bolaly nogi to juz go na.plecy bral.ehhh

Gość gość
nie masz wpływu już na to bo i tak juz robisz bardzo dużo, chyba mimo wszystko nazywania cie mamą on nie czuje przed tobą respektu i nie jesteś dla niego autorytetem, zacznijmy od tego czy on sobie zdaje sprawy co słowo mama znaczy bo bardziej traktuje cię jak koleżankę niż matkę, babcia powinna wycofać się z wychowywania chłopaka bo tym samym podważa Twój autorytet jako matki ty zakazujesz ona pozwala, to samo facet ale odwrotnie powinien bardziej sie zaangazować w wychowywania chłopaka bo robi z niego kalekę życiową i dodatkowo trzymać Twoją stronę, niestety bedzie ciężko bo dzieciaka w tym wieku cięzko uczyć od początku, dalej jesli facet tego nie widzi to w takim razie przyjrzyj sie waszemu związkowi bo facet chyba sobie uważa cie za służącą i opiekunke

Gość gość
Albo jakbyscie sie czuly w takiej sytuacji; Pojechalismy na wakacje z rodzicami mojego partnera na kilka dni I pasierb ze wszytkim zwracal sie do babci. A ta nadskakiwala jemu jak ksieciowi.zapinala nawet buty na rzep 9latkowi. Zapinala mu swetry na guziki.wszystko za niego robila.nawet kapala.go!! Nadskakiwala z jedzeniem.a on wybrzydzal... Ja nie czulam.sie jak.mama ktora decyduje razem.z tata o wychowaniu dziecka.lecz jak jakas znjoma kolezanka.rodziny. Nawet tato-moj facet olal.sprawe i zostawil.mamie opieke.nad dzoeckiem.podczas tych wakacji. A potem dziecko mowilo.do.nmnnie ze ja sie zajmowalam tylko corka. To.mu powiedzialam.:"bo ze wszytkim.szedles do babci zamiast do nas

Gość gość
No tak.ale.skoro facet by taktowal.mnie jako.opiekunke i sluzaca to by nie pozwolil.dziecku mowic.do.mnie mamo

Gość gość
moim zdaniem Twojemu facetowi zależy na wygodzie tj. być miec posprzątane, ugotowane i darmową opiekunke do dziecka/dzieci, Tój facet ani za tobą chyba nie szaleje ani Cie nawet nie szanuje bo podważa Twój autorytet u syna i wysmiewa przeciesz syn obserwuje ojca i stąd taki a nie inny stosunek do Ciebie, chłopak Cię nie szanuje bo jego ojciec cie nie szanuje i nie liczy się z Tobą ani z Twoimi uczuciami,

Gość gość
Jezu jakie ty tu opowieści dajesz zżycia swego ,jak jakiś niedorozwój ,jak załatwić z partnerem no jak ? Toż to twój parter ,coś mi się wydaje że jesteś jakąś szarą myszką ,służącą ,sprzątaczką i opiekunką żadną tam partnerką czy przyszłą żoną dla tego faceta a nie daj boże matką bo się kurcze raczej nie nadajesz ,normalnie kobieta nie streszcza swojego życia nie pisze dialogów na jakimś forum .

Gość gość
Ty nie masz problemu z pasierbem, TY MASZ PROBLEM Z FACETEM. Po co ci ślub, skoro wasz związek kuleje?

Gość gość
To jak ja.mowie partnerowi ze.powinien bardziej soe wzuwac w wychowanie dzieci o jego mama nie powinna wprowadzac swoich rzadow to on sie obraza krzyczy na.mnie ze mama.mu wiele pomogla i.nie.moze.sie nie.liczyc z jej zdaniem A w dodatku.jak.mlody sie nie sluchaa ojca to.omojciec staszy babciamowi wtedy;"zobazysz ze jak powiem.o tym babci to bedzie.plakala.i bedzie jej.smutno ze sie nie uczyles""

Gość gość
chłopak nie wiemco to znaczy mieć matkę, on cie tak nazywa bo pewnie chce miec mamę przez innymi dziećmi ale tak naprawde to mamą jest dla niego jego babcia i dopóki babcia sie nie wycofa to tak bedzie

Gość Tasmanska
jak czytam jak ten 9 latek jest uwsteczniony to mam wrazenie ,ze mowa jets o dziecku specjalnej troski Totalna sierota.Wojsko w domu mu zafundować, rygor wporwadzic i wkoncu zacznie być bardziej samodielny Moja jest zdeczko starsza d niego ,a tysiąc razy jest o wiele bardziej zwinniejsza, samodzielniejsza, nie ciapa, nie gapa, nie sierota bo do tego nie dopuściliśmy

Gość gość
powinnaś dla swojego dobra wycofac sie z tego związku bo to nie rokuje partnej ma cie w d***e i jego rodzina łacznie z synem tez bo dla nich jestes tylko czasowym dodatkiem

Gość gość
Nie wiem.co.robic Moze partnerowi da do.myslenia ze.nie podoba mi sir spedzanie czasu z nim i z jeho synem jak bede sobie wychodzila z corka na soacery na dluuugo lub bede wychodzila z pasierbem.i corka na.place zabaw sama bez partnera a partner pomysli.ze cos nie haloo ze go.nie zabieram i ze nie szukam z nim.kontaktu

Gość gość
Ja mam 7l który też nosi buty na rzep- umie wiązać ale jest leniwy i mu się nie chce, na rowerze nie jeździ na 2 kólkach bo nie potrafi- a uczyłam go podobnie do bohatera watku uwielbia gry. Rada jest jedna- wysłać go na sport, to niepokojace że bola go nogi po krótkim wysiłku.. nie ma kondycji. Zacznijcie od niego wymagać a nie traktować jak 5latka.

Gość gość
czyli zamierzać użyć szantażu emocjalnego, podziała pewnie na chwile a potem bedzie to samo, wyprowadz i powiedz co myślisz sie jesli bedzie o ciebie zabiegał to wróc ale na swoich zasadach jesli nie bedzie to znaczy ze straciłas czas na typa

Gość gość
Dzieci spia. Maly chory. A moja.corka zmeczona wykapana usnela

Gość gość
Dzis jest piekny dzien... Pojde do parku na plac zabaw z dzieckiem i z kolezanka i jej dziecmi. Co ja bym dala zeby pasoerb byl mala dziewczynka lub trzylatkiem to bym go.po swojemu wychowywala.a on za dlugo byl sam i teraz coezko mu zaakceptowac to ze swiaat nie kreci sie wokolo.niego! Chcialabym zeby akceptowal.moje dziecko by zrozumial.ze trzylatce trzeba pomagac ze nie moze pokazywac jej srodkowego palca.itp. Pasierb jest chory wiec lezy w.lozku i oglada bajki i gra na.pleyu A ja biore corke niedlugo i wyjde na caly dzoen.i.nievh poczuja ze mnie zabraklo

Gość gość
Ten chopiec nigdy cie nie zaakceptuje a niedlugo i jego ojciec wykopie cie z swojego zycia. Zostawiasz chore dziecko na caly dzien i dziwisz sie, ze dzieciak jest zazdrosny? Swoja corke tez bys zostawila w lozku i poszla z chlopcem gdzies na caly dzien? Ty w ogole myslisz? Masz rozum w swoim lbie? Jak chcesz przekonac do siebie dziecko, emocjonalnie zaniedbane i laknace milosci, kiedy kopiesz go na kazdym kroku? Wcale sie nie dziwie tej sytuacji. Ty jestes jej winna!

Gość gość
Jak moja corka byla choraa to tez zostawialam ja w domu i szlam z pasierbem np do parku albo ba zakupy. Mam duza rodzine i wielokrotnie obserowalam jak jakas kuzynka moja byla jp chora to zostawala w domu i jej bracia i siostry wcale przez nia tez w domu nie musialy siedziec i wyhodzily z ich mama gdzies. Dziecko nie mialo goraczki .ani niewiadomo jak ciezkiego stanu I nie moglo wyjsc z domu. To ja mialam.przez jego chorobe siedziec z corka.w domu ??? A pasierb i tak nie chce z nami sie bawic w nic Ani puzzle ani gry planszowe ani nic czytac to.mialam.zostac z corka vy patrzyc jak gra w gre i denererwuje sie gdy przegrywaa?!?

Gość gość
Wiele razy bralam.samego pasierba z domu na podworko na dwie trzy godzinu albo szlam.z nim sama do kina na jakas bajke.a corka plakala w domu ze ona nie moze isc do kinaaa i zostawala z moim facetem. Ale ona ma trzy lata i w kinie by nie wytrzymala .znam ja i wiem ze jeszcze na wyjscie do kina musi zaczekac. Bralam wiele razy pasierba samego do.kina.fo galerii kupowalam mu ubrania Albo chodzilam z nim.samym wiele razy do szkolu

A może sport albo lekce muzyki? Najlepsza szkoła muzyczna: http://fundacjafabrykamuzyki.pl/ prowadzi zajęcia dla osób w każdym wieku i ma bogatą ofertę zajęć. Od rytmiki po gre na harmonijce, gitarze, czy klarnecie. chłopak znajdzie cos dla siebie. Muzyka ma to do siebie że wycisza, relaksuje uczy dyscypliny, cierpliwości i pracy nad sobą.