Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabsy anty

Polecane posty

Gość gość

Jestem w trakcie pierwszego pierwszego opakowania tabletek antykoncepcyjnych VIXPO . Od pewnego czasu jestem nie do zycia , ciągle chce mi się spac ! Bolą mnie nogi i nie mam apetytu. Cży to nnormalne?

Gość gość
Raczej nie, jak obiawy nie ustąpią to trzeba wrócić do lekarza po inne.

Gość gość
I tak mmyślę cży nie za sszybko na jakieś skutki uboczne jk to dopiero pierwsze opakowanie

Gość gość
Bóle nóg to niepokojący objaw. Być może masz problemy z krążeniem, a wychodzi to wlaśnie często przy braniu tabletek hormonalnych. Radziłabym Ci skonsultować się z lekarzem, nawet tym pierwszego kontaktu. Zapewne powie Ci, że masz przestać brać.

Gość gość
Nie mam mrowiemia w nogach , skurczy itp. Jedynie czuje jakbymprzeszła z 15 km

Gość puzolinka
to całkiem normalne. Przez pierwsze 3 miesiące masz prawo tak się czuć. Wiem, bo biorę tabsy od 14 lat z przerwami. Ja także źle się czułam, gdy zmieniałam anty na inne. Teraz od listopada w ogóle nie biorę, a brałam bez przerwy 9 lat i też źle się czułam koszmarnie przez 4 miesiące. Organizm przyzwyczajony był do tabsów. Twój jest nieprzystosowany. Jak po 3 misiącach będzie się nadal źle czuła zmień leki lub gdy objawy będą się nasilać i być nie do wytrzymania zmień na inne.

Gość gość
Nikt nie mówi o mrowieniu i skurczach. U mnie te bóle były po prostu takie delikatne pod kolanami i na łydkach, żadnych skurczy czy mrowienia. Bóle nóg mogą oznaczać że masz problem z żyłami, skłonność do zakrzepicy. Będzie dobrze, jeśli jak najszybciej powiadomisz o tym lekarza. Wpisz w g/o/og/le: bóle nóg tabletki antykoncepcyjne. Np tu masz odpowiedź lekarza: "Bóle nóg podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej są spowodowane zakrzepicą naczyń żylnych. Skoro objawy są niepokojące należy zgłosić się do lekarza prowadzącego."

Gość gość
Objawy uboczne mogą wystąpić przy pierwszym opakowaniu, bo organizm reaguje na nową dla niego sytuację. Bóle nóg rzeczywiście są niepokojącym objawem, warto by się skonsultować z lekarzem, żeby wykluczyć problemy z krążeniem i krzepliwością krwi.

Gość gość
Najlepiej jeśli w ogóle nie bedziesz zaczynała z pigułkami, to naprawdę cholerstwo. Mam dwie koleżanki które brały bardzo długo. Jedna miała nawotwór piersi (lekarz jej powiedział że prawdopodobnie od pigułek), druga ma teraz straszne problemy z żyłami w nogach. To są HORMONY, one nie mogą być obojętne wobec Twojego zdrowia, na 100% na Ciebie jakoś wpłyną. Z serca Ci radzę, przestań brać.

Gość gość
Mam nadzieję że to minie bo dosłownie nic nie mogę robić bo ciagle bym spala !