Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyjsc za maz z rozsadku pytajnik

Polecane posty

Gość gość

mam 33 lata spotykam sie z mezczyzna, ktorego nie kocham on mnie za to az za bardzo jest dla mnie dobry itp nie widze zadnych perspektyw dla siebie na przyszlosc w sensie poznania kogos innego, nie jestem zbyt atrakcyjna, on pyta czy sie z nim ozenie a ja juz sama nie wiem;/

Gość gość
tak

Gość To ja od kefiru
Oczywiście ,ze tak . Sama tak wyszłam za maz i kocham meza teraz bardzo:) , siostra wyszła z wielkiej miłości i jest nieszczęśliwa bo miała za duże wymagania . Myślała ze zakochanie i szał ciał trwa wiecznie :) Pasja, passion, passione od francuskiego PASSE - czyli PRZEMIJAC :) Mowi samo za siebie :o

Gość hggk
dokładnie wielka miłosc szybko gasnie a rozsądek przybiera po pewnym czasie na sile i bardzo łaczy ludzi

Gość gość
ile to panien powychodziło za mąż z miłości a potem zakonczyło się to rozwodem... jak jest dobry i cie kocha to nie masz sie nad czym zastanawiac. docen to co dal Ci los, a motyle i tak nie trwaja wiecznie.

Pewnie ma kase ze z nim jestes, jak go nie kochasz to zkacz to p********a egoistko

Gość gość
a jeśli po ślubie poznasz kogoś, kogo naprawdę pokochasz to co wtedy zrobisz? a) zostawisz męża b) będziesz cierpiała w samotności

Gość gość
chrzanicie jak połuczone. za duzo w dieciństwie bajeczek o krolewiczach na białych koniach, za duzo komedii romantycznych. Co to jest miłość? miłość to nie motyle ani chemia. motyle i chemia to namiętność i pożadanie i nie mylcie tego z miłoscia, nie taka miłość sobie slubujemy przed Bogiem, tylko to że uczynie kogos szczesliwym pomimo wszystko. Chemia zawsze mija po jakims czasie, zostaje szacunek i przywiazanie i wtedy jest taka wlasnie dojrzala milosc.

wyjść za kogoś bez miłości :O never!

Gość gość
to jak uprawiać seks bez miłości? Bez miłości d... dają tylko d********i

Gość gość
Sama pojęcia nie masz, bzdury piszesz, jeżeli uczucie minęło to to co zostało to nie przywiązanie a zależność... to dalekie jest od dojrzałej miłości, faktycznego przywiązania, przyjaźni, troski, bliskości, to dwie różne sytuacje podobne tylko troszkę :D

Gość gość
on pyta czy sie z nim ożenisz ? to wy gejami jesteście ?

Gość gość
przecież jak chemia minie, to może zostac szacunek, przyjaz i to wlasnie jest milosc.

Gość gość
hmm ciężka sprawa ale jeśli choć on odrobinę cię brzydzi to lepiej nie wychodź za mąż ciężko uprawiać seks z rozsądku :classic_cool: nawet jak go nie kochasz a chcesz wyjść za niego to musi cię pociągać bo z seksem będzie kijowo ... ja z moim narzeczonym jesteśmy nie tylko parą ale i też w dużym stopniu przyjaciółmi, kochamy się, jesteśmy ze soba ponad 2 lata, na początku zawsze są motyle i chemia, dreszcz emocji a potem pozostaje miłość i pragnienie bycia razem pomimo wszystko.Do dzisiaj mam że jak nie widzę mojego lubego 1 dzień to tęsknię za nim

to jest Twoje życie pytając tutaj robisz sobie mętlik z głowie jeszcze większy, z reguły za mąż wychodzi się z miłości....ale są i tacy którzy decydują się na ten krok z rozsądku. Pamiętaj nigdy nie wiesz co Cie jeszcze w życiu może spotkać.... życzę Ci szczęscia i podjęcia decyzji, z której będziesz zadowolona. p.s a on wie , że go nie kochasz?

Gość gość
niech on ciebie kocha . ty go szanuj to wystarczy .

Gość gość
Akurat PASJa pochodzi od łacińskiego PASSIO - cierpienie.

Gość gość
pewnie że nie 33 to spoko wiek, ja jak miałam 32 znalazlam sobie faceta. dziwię się waszym wypowiedziom - to nie 18 19 wiek.

Gość gość
piszesz tak, jakby ci się życie kończyło. Przecież 33 lata to nie koniec świata. A co robisz w związku z tym, żeby poznać kogoś innego? Masz jakieś zainteresowania? Zapisałaś się na siłownię / kurs tańca / wyjeżdżasz ze znajomymi? Siedząc w domu nikogo nie poznasz i nie poprawisz swojego samopoczucia

Gość gość
jestem w niezłym szoku, sądząc po wypowiedziach to połowa tu siedzących to nic innego jak cwane za przeproszeniem k****y które myślą jak się ustawić i wcale im nie przeszkadzałoby okłamywanie męża co do uczuć - ja rozumiem że na miłości samej się życia nie buduje ale jak można dobrowolnie spędzić resztę życia z osobą do której NIC się nie czuje tylko po to by w razie czego miała obowiązek nas utrzymywać. Świat oszalał.

Gość gość
"pasja, passion, passione od francuskiego PASSE - czyli PRZEMIJAC usmiech.gif" - nie ma to jak dać komuś głupią radę i podeprzeć ją nieprawdziwym twierdzeniem naukowym. Swoją drogą nie sądziłam że ktoś jeszcze w tych czasach ma takie dylematy jak autorka - autorko nie masz z czego żyć, nie masz pracy, że się nad tym zastanawiasz? bo jeśli chodzi o dziecko to do tego ślubu nie trzeba.

Gość gość
lepiej mieć dziecko nieślubne?

Gość gość
jeżeli mam do wyboru: wyjść za mąż bez przekonania, oszukując męża i całą resztę rodziny, mieć z nim dziecko, oszukiwać go cały czas i siebie, męczyć się, nie dać mu poznać kogoś innego - a mieć dziecko, postawić sprawę jasno, tak by mógł być jego ojcem, a jemu i sobie dać możliwość poznać właściwą osobę na kolejne lata - to ja wolę drugą opcję, jest uczciwsza.

Gość gość
Jeśli nie czujesz wstretu fizycznego i będziesz mimo braku miłości chętnie się z nim kochać to wyjdź za niego. Jeśli zamierzasz unikać wspolzycia to nie wychodz.kropka.

Gość gość
Również byłam w takiej sytuacji, poznałam kilka lat temu faceta, on mnie bardzo kochał, a ja nie... Długo wahałam się czy warto angażować się w ten związek, chociaż on był bardzo dla mnie dobry, troskliwy, opiekuńczy i gdyby mógł ściągnąłby gwiazdkę z nieba dla mnie. Postanowiłam że spróbuję, i obecnie jestem najszczęśliwszą mężatką na świecie, nie wyobrażam sobie mieć innego faceta, mojego męża kocham najbardziej na świecie :). I mamy cudowną córeczkę, i mamy zamiar mieć dwójeczkę a może i nawet trójeczkę dzieci :). Autorko,moim zdaniem łap byka za rogi, uczucie będzie się rodzić na pewno małymi krokami, najważniejsze że facet ma dobre serce i nie marnuj takiej szansy. Bo jak zmarnujesz, trafisz na innego doopka który będzie Tobą poniewierał, poniżał, a Ty będziesz zaślepiona nim bo to MIŁOŚĆ. Więc sama się zastanów. I również potwierdzam wypowiedzi wyżej, sama znam takie osoby które przez WIELKĄ MIŁOŚĆ swoje małżeństwa zakończyły rozwodem.

Gość gość
ja znam 3 osoby z mojego bliskiego otoczenia ktore sa w zwiazkach z rozsadku: 1. po slubie 4 lata, w pierwszym roku spali ze soba 5 razy, teraz jak juz maja dziecko to juz zupelnie nic. Zyja jak wspollokatorzy- jestem u nich czesto a jeszcze nigdy w zyciu nie widzialam zeby sie pocalowali, przytulili a nawet dotkneli, zero interakcji. Nie musze dodawac ze nie spia razem w jednym lozku. 2. jeszcze przed slubem, ale juz zareczeni w sumie 8 lat razem, kolezanka jest z nim z rozsadku bo bala sie ze nikogo nie znajdzie. Na poczatku z boku wygladali na szczesliwych. Teraz kolezanka mowi ze woli przespac sie na kanapie w salonie niz w sypialni ze swoim (on ja bardzo kocha), nie ma ochoty sie z nim nawet calowac i coraz czesciej rozmysla o swojej licealnej milosci. Przyznala ze jakby zjawil sie jej byly i tylko kiwna palcem, to poszla by bez zastanowienia. A tym czasem jest z narzeczonym bo on ja kocha, ma mieszkanie, wiec tak wygodnie. 3. (niestety moja przyjaciolka) w wieku 30 lat znalazla kolesia ktory jest przeciwienstwem wszystkiego co jej sie podobalo w facetach- koles to chodzacy obciach i tzw polaczek cwaniaczek. Mowilam jej to kilka razy, ona sama tez to wie, no ale sa juz 3 lata ze soba wiec sie przyzwyczaila, no i jak mowi pewnie i tak nikogo lepszego by nie znalazla. Zrywaja srednio raz w miesiacu, na kazdej imprezie na placze bo sie pokloca, jej koles to totalny palant, no ale rozsadek jej podpowiada zeby byc z nim... Miedzy mna a mezem nie bylo milosci od pierwszego wejrzenia, ale byla i przyjazn i pociag fizyczny.Jestesmy piec lat razem i ciagle jest ta iskra. Jesli miedzy wami jest podobnie, to jak najbardziej bierz sie za niego Autorko. Ale jesli to czysty rozsadek i kompletnie nic wiecej, to chyba nie bo bedziesz sie meczyc cale zycie.