Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

naduzywanie wegety i kosteczek w rodzinnym domu u was tez

Polecane posty

Gość gość

w kazdej potrawie musi matka sypnac wegety:o poza slodkimi

Gość gość
U mnie nigdy tak nie było, dlatego wszystkie zupy były jakieś takie bezsmakowe. :P

Gość gość
wegety nie sypię ale jedną kostkę na duży gar czasami walnę :D

Gość gość
nie uzywam, w ogole. Nie cierpie tego posmaku. Dodaje rozne przyprawy, ziola. Nie gotuje tradycyjnych zup, nie lubie ich. Tylko takie, jakie mi przyjda akurat do glowy:-)

Gość gość
nie pozdrawiam Marmitte

Gość doraaa
ja gotuje normalne zupy bez zadnych weget i kostek- na miesie choc mowia ze tez niezdrowe itd. wegete zawsze dodaje do pieczarek ktorymi faszeruje jajka- niestety najbardziej mi pasuje.

Gość porannarosaaa
no u mnie niestety Vegeta była podstawą wszystkich dań... kiedys nawet matka do naleśników Vegety nawaliła... tego się jeść nie dało... w wieku 16 lat w ogóle prawie przestałam jeść w rodzinnym domu. Nie zapomne wspomnienia z dzieciństwa jak moi rodzice wysmiewali rosół mojej babci która stroniła od tego typu ulepszaczy że "jej jest szary a ten od mamy jest taki super żółciutki" haha no cud miód po prostu jak się do wielkiego gara wody wrzuci dwa skrzydełka jedną marchewkę i pora i dosypie garść vegety to wychodzi "wspaniały" żółciutki "rosół"... Nie powiem, bo ja też używam vegety ale staram się jednak ograniczać jej ilość. Zresztą w miarę mojego doświadczenia kulinarnego powoli całkowicie jej się wyzbywam, bo powoli uczę się, jak dobrze komponować zioła i przyprawy by smakowało tak samo dobrze bez chemii :) bo wiadomo jak ktoś nie potrafi gotować to "z vegetą, smakuje lepiej" haha

Gość ciekawa35
Matka uzywala vegete, sosy w proszku... Jasporadycznie wrzucam cos do gara...Ale, milosnikom vegety polecam vegete domowej roboty. Dziala! A o ile zdrowiej :D

Gość gość
Widze ze znajomosc ziol w narodzie zanikla?

Gość gość
nigdy nie uzywam kostek, vegety i przypraw z glutaminianem, Zupy b lubię, sa pyszne, rzadko na miesie ( tylko rosól i pomidorowa). Zawsze jakies ziola - pietruszka, koperek, w zaleznosci od smaku kminek, lubczyk, listek laurowy, ziele ang, papryka. I mnostwo roznych jarzyn.