Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do wszystkich którzy chcieliby sie zemścić na swoich byłych partnerach

Polecane posty

Gość gość

moja prośba- nie róbcie tego. Do tej pory kiedy ktoś mi pisał ''nie warto'', ''wybacz i zapomnij'' dostawałam białej gorączki. Nie wierzyłam, że pozbędę się bólu, poczucia krzywdy itd. Wszystko we mnie krzyczało. Z mich byłym chłopakiem rozstałam się w bardzo nieprzyjemnych okolicznościach. Bardzo mnie skrzywdził a na koniec jeszcze zaczął obrażać. Bardzo mnie to bolało, wmawiałam sobie że to przez to że kochał swoją byłą a mnie nie, kiedy zobaczyłam go szczęśliwego z nową dziewczyną ten ból jeszcze bardziej spotęgował ''ją może szanować i kochać a mnie ma za szmatę mimo, że była wobec niego w porządku''- takie myśli nasuwały mi się kilka razy na dzień. Myślałam, że tak już będzie zawsze. Ale na szczęście nie jest, wybaczyłam mu wszystko, pozbierałam się i mimo, że jestem sama to jestem bardzo szczęśliwa. Czuję też, że to mnie zmieniło na lepsze, że jestem bardziej wrażliwa na krzywdę innych, że takie doświadczenie nie było tylko destrukcyjne. Pomyślcie o tym co napisałam zanim zaplanujecie jakąś zemstę na byłym/ byłej. :)

Gość zemsta jest extra
No nie wiem moja droga ;) ja bym skorzystała z okazji. Wybaczanie to mechanizm obronny OFIARY. Gdyby ludzie wymierzali szybką i sprawną zemstę innym, którzy ich skrzywdzili to tacy kolesie nie łaziliby po świecie z bananem na mordzie i przekonaniem - hehehe potraktowałem niewinną laskę jak ś****wo i uszło mi to na sucho :P

Gość gość
ja jestem msciwa,nie darowalabym.

Gość gość
Ale za co się mścić? Za to że ktoś odszedł? Tak bywa, to jeden z wielu etapów życia, a mszcząc się uświadamiamy sobie że bycie z kimś tym nie było nic warte i że była to strata czasu... ja mam miłe wspomnienia ze swoją byłą, mam do niej żal, ale mścić się nie zamierzam.