Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odbieranie ze szkoły przez rodzeństwo

Polecane posty

Gość gość

czy 10 letnie dziecko (4 klasa) może odbierać ze szkoły 1 rodzeństwo 6 letnie (1 klasa) ?? jak to jest u was w szkołach?

Gość gość
up

Gość gość
Nie - musi to byc osoba pełnoletnia. sa tez miejsca gdzie min. wiek to 13 lub 16lat. Ale w wiekszosci z tego co sie orientuje to pełnoletnia. Btw - głupota jak dla mnie. Bo skoro rodzic swiadomie decyduje ze starsze ma odebrac młodsze, to chyba ufa mu na tyle, ze wie iz nie zrobi nic glupiego tylko sie nim w miare zajmie. No ale szkoly nie chca ryzykowac i ich podejscie tez rozumiem.

Gość gość
Zależy od szkoły. U nas, jeżeli rodzic dał pisemną zgodę, nauczycielka wydawała dzieci rodzeństwu

Gość gość
W szkole mojego dziecka tylko osoba pełnoletnia przez cała klase 1, w 2 pierwsze półrocze już dowolnie- rodzeństwo rodzice a w drugim półroczu mogą wracać sami- z tym że klasa pierwsza to dzieci 7l, a twoje dziecko to rok młodsze- wedle nowej ustawy pójdzie tak? Chyba szkoła nie zaryzykuje aby tak małym dzieckiem opiekować w drodze powrotnej miał się 10 latek.

Gość Tasmanska
dziecko poniżej 7 roku zycia może być pod opieką drugiego dziecka od 10 lat z zwyz ( mowa o odebraniu ze skzoly, wyjście na podowrko) od 7 lat może samo bez problemów ze szkoły wychodzić, chodzić, na podwórko itd

Jak to jest by rozdwoić świat dziecka od dorosłych [jestem głupi] i nie wiem jak nie rozumieć problemów własnego skarbu, które płacze.... [przestań k******a!!!!]

Gość gość
Współczuję starszemu dziecku. Ja w 4 klasie wracalam sama z koleżankami, a tu rodzice wciskaja starszakowi sześciolatka. A co to, jego dziecko? Będzie mieć swoje to będzie odbierać, teraz to wasz obowiązek, skoro zmajstrowaliscie sobie dwójkę to teraz kombinujcie z opieką :o

Gość gość
jak mozna obciazac 10 latka opieka nad 6 latkiem, a co jak sie cos stanie po drodze ???????