Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnitkkaQ

Kawa meksykańska piliście?

Polecane posty

Gość AnitkkaQ

Pyszna kawa, którą możecie zaskoczyć znajomych podczas letnich spotkań :) Niewielka zawartość alkoholu powoduje, że kawa smakuje zupełnie inaczej 1 limonka cukier 15 ml Kahlua 15 ml Anisette 30 ml Bailey's Irish cream Kawa Cafe Rene Bita śmietana Ścianki kubka lub wysokiej szklanki namocz lionką – zanurz w cukrze. Wlej likiery, wypełnij gorącą kawą, wymieszaj, przykryj bitą śmietaną. Jeśli spróbujecie zrobić tę kawę, koniecznie dajcie znać czy smakowała!

Gość Magdalenka112
Jeszcze nie wiem, skąd wezmę te wszystkie składniki, ale chętnie spróbuję! :)

Gość Alicja990
O nie, nie lubię kawy z dodatkiem alkoholu. Zdecydowanie poproszę o opcję słodszą i bardziej kobiecą ;)

Gość gość
anyz w kawie to ju zgroza:O pozatym kawe mozna z wszystkim zmieszac,kwestia gustu i smaku.

Gość AnitkkaQ
@Alicja990 to może coś takiego bardziej przypadnie Ci do gustu? Mrożona kawa z miodem i lodami <3 2/3 filiżanki kawy Café Rene Mild Roast kulka lodów waniliowych 2 łyżki miodu Wszystko zmieszać w mikserze Podać z bitą śmietaną i dodatkową kulką lodów posypanych kakao :)

Gość Malwineczka000
Mrożoną kawę uwielbiam i kocham w każdym wydaniu, ale czasem staram się ograniczać bo jedna porcja takiej kawy to miliony kalorii i najczęściej kiedy taką kawę pijam rezygnuję z deseru :) Jednak muszę też przyznać że trening czyni mistrza i... robię tę kawę coraz lepiej! Musiałam wypróbować wielu marek zanim się przekonałam do jednej, ale teraz jestem już wierna Cafe Rene ;)

Gość gość
reklama kawy?:D bo jestem pewna ze jakbym ci zrobila kawe to nie odroznisz zadnej marki:D:D:D

Gość Kasiulla88
@Alicja990 to może coś takiego bardziej przypadnie Ci do gustu? Mrożona kawa z miodem i lodami <3 2/3 filiżanki kawy Café Rene Mild Roast kulka lodów waniliowych 2 łyżki miodu Wszystko zmieszać w mikserze Podać z bitą śmietaną i dodatkową kulką lodów posypanych kakao Jezu, jakie to było pyszne! :)

Gość AniaDoChlania
@Gość Jak to nie odróżnisz kawy? Żartujesz? Już pomijam jaka wielka różnica jest między rozpuszczalną i sypaną, ale marki się mega różnią między sobą! Tak jak wódki, whiskey... Nie wiem skąd się biorą ludzie, którzy nie rozróżniają smaków...

Gość AniaDoR
1 limonka cukier 15 ml Kahlua 15 ml Anisette 30 ml Bailey's Irish cream Kawa Cafe Rene Bita śmietana Ścianki kubka lub wysokiej szklanki namocz lionką – zanurz w cukrze. Wlej likiery, wypełnij gorącą kawą, wymieszaj, przykryj bitą śmietaną. Jeśli spróbujecie zrobić tę kawę, koniecznie dajcie znać czy smakowała! Mega mi smakowala!

Gość MamaTymona
Nie jestem pewna, czy to zrobi aż tak wielką różnicę, czy wykorzysta się Celmara, Cafe Rene, czy inną dobrą kawę... Ale też nie widzę powodu, żeby się wielce spinać, że ktoś podaje konkretne marki. W całej masie przepisów tak jest.

Gość amelia333
A może własnie o to chodzi, zeby podawać konkretną kawę, skoro na niej się opracowywało przepis? Jak jest podane że Celmar, to niech i tak będzie. W sumie to czyjś przepis i czyjaś kawa ;)