Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrobiłam Sobie tatuaż ..., szef Każe mi go zasłaniać.

Polecane posty

Gość gość
Co masz na myśli lepiej przemyśleć ? chodzi Ci o miejsce? czy o porę roku ? czy to i to ? bo cokolwiek masz na myśli to nic by nie zmieniło. Chcę wywalczyć jeden miesiąc chodzenia w krótkim rękawie. Dla Mnie śmieszne jest to ,że w ogóle muszę ...się prosić , i wykłócać o takie sprawy ... no ale jak wspomniałam jesteśmy zacofanym krajem a ja się czuję jakbym miała c***a wytatuowanego na czole. Nikomu tym krzywdy nie robię , nikomu nie podaje tą ręka jedzenia ;) he nikogo nie nagaduję na zrobieniu tatuażu, ... No ale chyba jednak nic się z tym nie da zrobić , i będę musiała się zwolnic ( na prawdę żenujące i absurdalne )

Gość gość
Nie o dszkodowanie tylko grzecznie poprosilem o inną kelnerke bo ta ktora podeszla z tatuazami odbierala mi apetyt.Mnie tatuaże brzydzą

Gość gość
te verde - To do roboty ! :D za mały tatuaż na nadgarstku chyba nikt nie bd chciał cie zwolnic ;) :D chociaż nic nie wiadomo ...

Pora roku i nic nie wywalczysz bo szef ma prawo wymagać od pracowników konkretnego wyglądu. Poza tym tatuaż nie goi się miesiąc, maks 2 tygodnie i skórę zmienisz. Jedyne co wywalczysz to zwolnienie. Równie dobrze mogłabyś walczyć o prawo do noszenia różowych włosów. Nawet w Wielkiej Brytanii gdzie masa osób ma tatuaże są miejsca gdzie proszą o zasłanianie, więc to nie jest nic dziwnego. Te Verde - wystarczy nosić zegarek :P

Gość gość
kobiece cialo jest zbyt piekne zeby je szpecic tatuazem, co za glupota zrobic sobie na skorze obrazek czy napis na cale zycie, to takie trywialne

Gość gość
gość ''Nie o dszkodowanie tylko grzecznie poprosilem o inną kelnerke bo ta ktora podeszla z tatuazami odbierala mi apetyt.Mnie tatuaże brzydzą '' I bardzo kulturalnie się zachowałeś :)

Moorland, no u mnie nie moge, jak mowilam, nawet kolczykow. Zreszta mnie zawsze wszystko uwiera, nie moge sie przyzwyczaic zeby zawsze cos nosic, dziwadlo jestem. Jako ze jestem z tych madrych, predzej zapytam szefa wczesniej, niz sie bede wyklocac, ale poki co sie dygam i tak. Zwolnic mnie nie zwolnia, ale wiem, ze juz mysla, coby mnie nieco awansowac, wiec moze lepiej poczekac...

Gość gość
mnie też brzydzą :)

temat jest nie o tym co kogo brzydzi tylko o problemie autorki.

Moze i kulturalnie, ale jak idiotycznie. Co nastepne, zielona koszulka bedzie cie po oczach razic? Wlasnie sobie zdalam sprawe, ze co ja gadam, przeciez dwie dziewczyny u mnie maja tatuaze na nadgarstkach, raczej od wewnatrz, nie wokol, jak moj, ale i tak. Powinnam zrobic, bolu sie akurat nie boje i jestem ciekawa doswiadczenia, ale ciagle mam ten glos 'rozsadku' w glowie, co mi powtarza, ze tatuaz na nadgarstku to najglupszy pomysl na swiecie.

ja mam i nikt nawet uwagi nie zwrócił (ale też po wewnętrznej stronie, nie dookoła). Ostatnio była moda ma tatuowanie sobie małych pierdółek więc ludzie się trochę chyba przyzwyczaili :P

Gość gość
Nie o dszkodowanie tylko grzecznie poprosilem o inną kelnerke bo ta ktora podeszla z tatuazami odbierala mi apetyt.Mnie tatuaże brzydzą

A ja wlasnie sobie zdalam sprawe, ze niewiele jestem lepsza od tego wrazliwego. Mnie sie robi slabo na widok tych glupich tuneli w uszach, ostatnio sie modlilam w kolejce zeby ktos inny mnie obsulzyl (posluchali), ale szczytem buractwa byloby dla mnie o to poprosic.

a ten dalej swoje...dobra, fajnie, mnie brzydzą tydzień niemyte koczki, jaki to ma związek z tematem?

Mozna grzecznie poprosic o kelnera, ktory ma biala skore, nie ma pryszczy, nadwagi czy cokolwiek. Grzecznosc to nie wszystko.

Gość gość
Tak , 2 tygodnie , plus 1 tydzień gratis .. czyli 3 tygodnie / 21 dni i będzię Ok ... mam już 3 tatuaże , ale w niewidocznych miejscach więc orientuje się ile trwa proces gojenia ;) To nie jest nic dziwnego ? chyba kpisz, ... to czysta dyskryminacja , skoro nie życzy sobie wytatuowanych pracowników trzeba było to na początku powiedzieć - w tym przypadku to nic dziwnego, jak pewne wytyczne są od początku . Już mówiłam , że szanuję i rozumiem zdanie innych nawet tych którzy twierdzą ,że jest to obrzydliwe , oszpecające itp ... ej ale też jestem człowiekiem i mam jakieś prawa ... to ,że mam dziarę to znaczy ,że mam być zwolniona ? heh ... sam uśmiech przychodzi na twarz. No ale nie ma się co kłócić, dyskutować są podzielone zdania od wieków w kwestii tatuażu , po prostu pogadam z nim raz jeszcze , może jak się ładnie uśmiechnę ,przymknię oko ... :D :)

Gdybyś nagle zażądała noszenia jaskrawo różowej koszulki też by cię zwolnił.

Gość gość
Tak zwolnili , bo z góry był ustalony ubiór pracownika ... o tatuażach nikt nie wspomniał.

domyślam się, że o różowych włosach albo kolekcji kolczyków na twarzy też nie.

Niestety takie mamy teraz czasy ze te rzeczy beda precyzyjnie zapisane jak nie w twojej umowie, to w jakichs tam przepisach prawnych. Nie ma co sie wyklocac na forum o to, jak my chcielibysmy, zeby bylo.

Gość gość
nie , więc powinnam mieć prawo jutro przyjść w różowych włosach z kolczykiem nawt między oczami.

jest coś takiego co się nazywa zwykły rozsądek, czyli myślenie o czymś co ma sens nawet jeżeli nie jest napisane czarno na białym w umowie.

Moorland, w prawie rzadko zdaje sie na zdrowy rozsadek. To, czy autorka tematu moze chodzic do pracy w swoim tatuazu juz dawno zostalo zapisane reka demiurga w zwojach przeznaczenia, tfu, w kodeksach. Teraz mozna sie albo dogadac jak normalni ludzie, albo grzebac w przepisac, szukac, czyja racja jest wazniejsza i bawic w przeciaganie liny.

Gość Mam swoje lata
U mnie byś wyleciała z hukiem! Trzeba było zapytać szefa czy możesz sobie wykonać tatuaż? Nie w każdej instytucji można mieć obrazki na ciele😠

Gość gość
Racja. Zostaje Mi spuścić głowę i liczyć na łaskę szefa. trudno nie żałuję TATUAŻU I jak bd trzeba się zwolnię albo zostane zwolniona. Szkoda tylko ,że tak to działa ... i to tylko i wyłącznie niechęć mojego kier. do tatuaży bo 3 tyg nie zrobiły by mu róznicy , zwłaszcza , (znowu sie powtórzę ) , że nie pracuje z dziećmi , w restauracji , banku , czy na jakimś innym stanowisku na którym bardzo zle wygląda i nie estetycznie wyglada dziara ... czysta złośliwość. No cóż Dziękuję za opinię :)

albo zaakceptować, że zrobienie tatuażu latem to był kiepski pomysł (nie tylko przez pracę, bo świeży tatuaż nie powinien być na słońcu!) :P

Gość gość
Proszę Cię ... mam się kogoś pytać czy mogę tatuaż zrobić ??? .....bez jaj. A jak by się nie zgodził ? :D ...

to od razu wiedziałabyś, że będziesz musiała nosić długi rękaw więc nie byłoby problemu z letnią temperaturą i gojeniem :P

Gość gość
Fakt mogłam sobie zimą zrobić. ( sarkazm) ... o losie ... dobra nie mam już siły na dyskusję :D czeka mnie rozmowa z szefuniem za godzinke :D ! :) Miłego dnia :*