Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stylola

zadbane dłonie i paznkocie

Polecane posty

Gość stylola

hej dziewczyny! borykam się z problemem dłoni, zawsze mam je zimne i zaczerwienione, skórki mi się wysuszają i w efekcie czego pękają, może mam problemy z tarczycą, słyszałam,że to może być objaw... w każdym razie chciałam spytać czy znacie jakieś dobre metody na nawilżanie skóry dłoni, skórek, na wzmacnianie paznokci? i czy warto inwestować w kosmetyki takich marek jak sally hansen czy opi?

Gość jolagda
na twoim miejscu robiłabym sobie pilingi z miodu, olejku rycynowego, cukru i soku z cytryny,to na wieczór, póżniej krem na ręce i bawełniane rękawiczki i tak spać z tym w nocy, a rano na skórki jakąś odżywkę, ale na tym to za bardzo się nie znam jaką

Gość denatka11
ja używam takiej saszetki, którą kupuję w rossmanie, ma dwie czesc***illing i maseczkę na dłonie, przed spaniem robię taki zabieg i zkładam rękawiczki, czasem też kupuję jak mnie stać odżywkę na skórki i paznokcie sally hansen.

Gość denatka11
na pewno te rękawiczki to świetny pomysł! pamiętam,że zanim zaczęłam ich używać to dużo cieżej dbało mi się od dłonie

Gość stylola
o matko, dzięki za te wszystkie porady, cały weekend byłam robocie na gastro, gdzie niszczę sobie dłonie ;) doskonale, prawda? na pewno skorzystam z waszych rad i chyba zainwestuję odżywkę z sally hansen skoro mówicie,że jest ok, korzystałam z evelinu,ale raczej zaszkodził niż pomógł. może kupię też jakiś fajny nie drogi lakier miss sporty czy lovely,czy coś tam i mnie to zmobilizuje do pieczołowitego dbania o dłonie i pazurki jeśli macie jeszcze jakieś rady to poproszę uprzejmie!!!

Gość gość
mi nie pomagało za bardzo stosowanie czegokolwiek z zewnątrz. za to udało się dzięki skrzypolenowi z biotyną odbudować ładnie paznokcie. bo z nimi miałam problem. taka kuracja od czasu do czasu jest bardzo dobra, 2 kapsułki dziennie i po kłopocie.

Dobrym sposobem na odżywienie skóry dłoni jest zafundowanie im kąpieli w oliwie z oliwek. Oliwę podgrzej i dodaj kilka kropel soku z cytryny. Mocz dłonie przez 10-15 minut. Oliwa to jeden z najcenniejszych kosmetyków domowych, który ma doskonałe działanie na suchą, delikatną i wiotczejącą skórę. Zawarte w niej niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają regenerację tkanek, a także są źródłem witaminy E, która zapobiega starzeniu się skóry. Oliwa działa także odżywczo na łamliwe paznokcie.