trzynasta 0 Napisano Maj 26, 2014 jedź, spróbuj. a nóż się powiedzie! :D powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trzynasta 0 Napisano Maj 26, 2014 up!up!up! ktoś się jeszcze wypowie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 26, 2014 Znajomy pojechał w tamtym roku z raczej żałosnym językiem, coś tam mamrotał "ja chcieć praca", w agencjach. Po pierwszym miesiącu prawie płakał mi na skype, że żadnej pracy nie ma, ale po następnym tygodniu załapał się na jakiś krótki kontrakt, taki kilkudniowy, ale dostał kasy przynajmniej na pokój na tydzień, bo już mu brakowało. Za kilka dni był na szkoleniu na po którym był test, przechwalał się że spoko, że wszystko rozumiał, ale testu nie znał. Już jakaś znajoma z rodziny miała mu pomóc coś znaleźć, ale akurat odezwali się z agencji z propozycją pracy, takiej nie na stałe, ale po jakimś czasie przyjęli go na stałe i teraz jakoś sobie żyje za tę minimalną, poznał dziewczynę i mają dzidzię w drodze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 26, 2014 pracy w uk jest tyle że starczy jeszcze dla miliona polaków a nawet i ich wnuków,tylko język trzeba znać i wtedy masz parcy ile chcesz i kiedy chcesz,ja po roku tutaj odżyłem uzbierałem 50 tys zł w rok i jest rewelacja,troche jest gorzej z samotnoscią ale i to da rozwiązać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 26, 2014 ^^ Taaa nastepny fantasta sie odezwal. Jak jest tyle pracy to zaloz agencje i zarabiaj na tym, a nie IIerdolisz farmazony koles. Ludzie znaja perfect angielski i jakos 80% ofert to jest za 6.31. Niezle cuda co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 80% ofert za 6.31 - jakie branże??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 "80% ofert za 6.31 - jakie branże???" Handel, produkcja i uslugi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Handel, produkcja i usługi to nie są jedyne branże w których ludzie pracują... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 ^^ A gdzies bylo napisane ze to sa jedyne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Nigdzie, ale według Was to każdy ma minimum w UK ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościówka z siódmego Napisano Maj 27, 2014 Ja 7 czerwca wylatuję po raz drugi do Anglii. I cieszę się jak dziecko! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościówka z siódmego Napisano Maj 27, 2014 I tym razem bez biletu powrotnego :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Zabierz mnie ze sobą w walizce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Ja 7 czerwca wylatuję po raz drugi do Anglii. I cieszę się jak dziecko! smiech.gif xxx Po zderzeniu z rzeczywistością Twój zapal i szczęście szybko zgasną... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Ja 7 czerwca wylatuję po raz drugi do Anglii. I cieszę się jak dziecko! smiech.gif x x x P o zderzeni u z rzeczywistości ą Twój zapa l i szczęści e szybk.o zgasn.ą... .....@@@@@@@@@@@@@@@ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Dlaczego zgasnie??? Przeciez była juz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Cos wam powiem i zapytam. Dlaczego tak smiejecie się z tej najniższej 6.31? ze niby za to wyzyc się nie da..... Guzik prawda da się!!!! i to na spokojnie bez zadnych " luksusow" na codzien ale się da. Kolejna sprawa jest taka ze praca jest tylko trzeba znac jezyk naprawdę znac bo jak się umie my name is, I am looking for a job no i all right to guzik się umie..... Wielu znam tutaj takich co twierdza ze spoko dogadali się "pośmiali z anglikami" to ja się z nich w duchu smieje bo nawet taxowki zamowic nie umie jeden z drugim tylko prosza weź zadzwon bo ja nie wiem jaka ta uilca..... Najlepiej jest napisac CV po angielsku i aplikować on line bo przez agencje raz praca jest a potem nie ma .... A lepiej pewna praca za 6,31 codziennie. I nie jeden tutaj poszedł by do pracy na kontrakt za 6.31 z pocalowaniem raczki..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościówka z siódmego Napisano Maj 27, 2014 Byłam już w Anglii, byłam bardzo zadowolona i szczęśliwa. Wróciłam, bo wierzyłam w Polskę. Ale już przestałam. Dlatego.. see u soon :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 W tak lubianym Londynie za 6.31/h wyzyc sie nie da Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościówka z siódmego Napisano Maj 27, 2014 Akurat nie do Londynu się wybieram. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Wierzylas w Polske, a powiedz mi co ty tej polsce mialas do zaoferowania? Doswiadczenie fizycznej pracy w uk? Jakos moi znajomi po dobrych studiach nie maja problemu ze znalezieniem dobrze platnej pracy i nie musza byc obywatelami II kategorii w uk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 W tej Polsce dawałam ludziom pracę :D Dzięki mnie Polska miała mniejsze bezrobocie. Dzięki mnie ludzie mięli normalne umowy o pracę na czas nieokreślony, a młode kobiety mogły powiększać swoje rodziny. Dzięki mnie politycy mięli więcej pieniędzy dla siebie, dzięki mnie pieprzone drogi budują. Dzięki mnie ludzie lubili swoją pracę i dzięki mnie czuli się doceniani. A w Anglii nie byłam pracownikiem fizycznym ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościówka z siódmego Napisano Maj 27, 2014 powyższy post jest mój Nie będę płaciła składek na coś, co lada dzień zbankrutuje - mówię o Polsce. Nie będę oddawała swoich pieniędzy tym darmozjadom. Nie będę. W sumie już tego nie robię :D Znam wielu mądrych młodych ludzi, którzy doszli do takiego samego wniosku. I Ci ludzie wyjechali. A Polska się stacza po równi pochyłej... oj kiepsko tutaj będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościówka z siódmego Napisano Maj 27, 2014 Wolę żyć na obczyźnie i żyć po swojemu, niż we własnej ojczyźnie, gdzie czuję się jak intruz :) Urzędy i takie tam inne g***a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Do 17:31 Wedlug ankietowanych studentów 70% ma zamiar wyjechać z kraju.Co z tego ze po studiach dostaniesz tutaj 3000 netto jak przykładowo w UK za ten sam kierunek placa 4000 funtów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 uk sie konczy.Przestancie pisac brednie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Nie dziwcie się, że w UK na topie jest partia faszystów i nacjonalistów. Postawcie się w sytuacji Brytyjczyków. Dopóki przyjeżdżali tu tacy pakole, hindusi, murzyni czy araby to wszystko było w porządku ponieważ nie odbiegali poziomem intelektualnym od rodowitych mieszkańców wysp. Nagle przyjechali jacyś Polacy i zaczęli im udowadniać, że praktycznie są lepsi we wszystkich dziedzinach życia oprócz j. angielskiego ale i to tylko do czasu. Jakbyście się czuli? Ich dawni pracodawcy zaczęli ich wysyłać do domu, a sami zaczęli zatrudniać Polaków. Okazało się również, że polskie kobiety urodą biją na głowę brytyjskie "pasztety". W dodatku Polacy wolą pracować niż siedzieć na zasiłkach. Im się to w głowach nie chce zmieścić. Nie potrafią sobie z Polakami poradzić. Analogicznie rzecz biorąc gdyby przeciętny Brytyjczyk miał wyemigrować do Polski, to w polskich warunkach nie przeżyłby dłużej niż dwa tygodnie, a dla Polaków to codzienność dlatego jesteśmy bardziej kreatywni. Polacy to nocny koszmar przeciętnych Brytyjczyków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Tylko, ze te 4000 funtow dostanie malutenka garstka polakow. Wiekszosc bedzie podniecona ja dostanie 2000 i bedzie udawac high life, a dobrze wiemy, ze nikt w UK nie szedlby na studia w ogole, gdyby mial w perspektywie zarabiac tylko 2000 czy 2500 L. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 27, 2014 Co ty gadasz. Pakole i Hindusi przewyzszaja poziomem intelektualnym brytoli. Zauwaz ze większość z nich nie pracuje w magazynach czy na zmywaku. Sa wszędzie i prowadza większość biznesów w UK. Brytole sa tak mało kreatywni ze nawet nie potrafią sklepu spożywczego otworzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gościówka z siódmego Napisano Maj 27, 2014 Porównaj sobie życie w Polsce za 2 tys zł, a życie w UK za 2 tys funtów. Jest zasadnicza różnica. A jeszcze większa różnica będzie, gdy porównasz życie w PL za minimalną do życia w UK za minimalną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach