Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinawpaski

nail art ...kto się na tym zna?

Polecane posty

Gość karolinawpaski

nie chcę robić manicure hybrydowego, a marzy mi się manicure z wzorkami i teraz pytanie... czym to zrobić, bo widziałam różne sondy do zdobienia na bazarku,ale chciałabym coś solidniejszego? a drugie pytanie to to które lakiery ewentualnie polecacie? czy te wszystkie drogeryjne lakiery - rimmel, astor, lovely, wibo się do tego nadają? (chodzi mi o konsystencję) chciałabym robić zdobienia takie jak paski, kropki, krzyżyki, panterkę, zebrę help! pomocy! hilfe!

Gość tygrysiaaaak
te lakiery jak najbardziej się nadają tylko trzeba nabierać niewielką ilość na sondę, jeśli zaś chodzi o jej rodzaj to ja robię taką za parę złotych, w hebe kupiłam, była w szafie jednej z marek kosmetycznych. ja tymi drogeryjnymi lakierami sobie wszystko robie, np. z miss sporty są fajne lakiery w takich kolorach fluo, mają dobrą konsystencję, bo się nie rozlewają, kropki, kreski, zebra, panterka...wszystko da się zrobić, trzeba tylko posiedzieć nad tym kup lakiery, sondę, uzbrój się w cierpliwość i w spokoju skrupulatnie dziubaj wzorki, good luck !! :D

Gość denatka11
poszukaj koło siebie jakiegoś sklepu dla maniukiurzystek i tam na pewno kupisz taką sondę, ja właśnie w takim kupiłam, też nie inwestuję w drogie lakiery opi czy inne tego typu, raczej trzymam się drogeryjnych manhattan, czy miss sporty właśnie.. powinny być dość gęste, wiem,że trudo to sprawdzić, no ale trzeba popytać

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjj
możesz też kupić specjalne szablony czy stempelki, potem tylko przejeżdżasz utwardzaczem albo innym top coatem i masz fajne mani

Gość modeleczkaskwareczka
możesz sobie wejść jeszcze na fejsa na klub miłośniczek pięknych paznokci, pewnie tam laski lepiej ci doradzą niż tu :)

Gość karolinawpaski
aaawwwww <3 dzięki za wszelkie porady, pewnie kupię na początek najtańsze z miss sporty, bo skoro są dobre, to nie będę uderzać w nic profejsonalnego, co oprócz sondy jeszcze się przyda? jakieś gąbeczki? coś jeszcze?

Gość Katarzynia
Miss sporty to moj ulubieniec razem z lovely - tanie i dobre, jak masz dobry toper i baze to kazdy lakier, nawet taki za 2 zł ci wytrzyma rok :D

Gość meblościanka
miss sporty- super, zdecydowanie polecam na takie początki. Jeśli chodzi o gąbeczki to one mogą Ci się przydać na ombre na paznokciach, więc możesz spróbować :)

Gość lajzamanella
albo możesz nie bawić się pędzelkami i innym szitem, pokupuj sobie lakiery z efektem, miss sporty, sally hansen czy wibo mają tego od groma i ciut ciut

Gość karolinawpaski
dzięki waszym radom już sobie coś tam dłubię kupiłam lakiery miss sporty, top brokatowy i pare lakierów rimmel z ritą, nawet mi wychodzi, lakiery mają dobrą konsystencję i mam też spoko pędzelek, muszę po prostu trenować :)

Gość feretti
widziałam w jakiejś drogerii takie pieczątki na paznokcie, zatapiasz w lakierze i odbijasz na płytce,a póżniej na to bezbarwny utwardzający lakier/top. w ten sposób możesz super wzory zrobić i każdy nawet najtańszy miss sporty się nada! :)

Gość Kaska Bień
Najlepiej powierzyć swoje paznokcie profesjonalnej kosmetyczce i artnail http://artnail.pl/ robić w salonie. Przynajmniej sama sobie możesz zepsuć płytkę paznokcia i będzie problem...