natka42 0 Napisano Maj 28, 2014 To do dziela....DAMY RADE...... Najpierw musimy ustalic godziny posilkow(zeby sie nauczyc jesc regularnie). Jak powinno wygladac zdrowe sniadanie??? Ważne jest też zachowanie proporcji: właściwa dieta to 10–14% energii pochodzącej z białka, 30% z tłuszczu i około 60% z węglowodanów. Jak tylko się obudzimy----1 szkl. przygotowanej wody(codziennie) Śniadanie - pumpernikiel z chudą szynką,plastrem sera żołtego z warzywami na sałacie(kawa a mlekiem lub herbata z łyżeczka cukru lub miodu) 1 szkl. wody II śniadanie - jogurt naturalny z suszonymi owocami 1 szkl. wody Obiad - duszona sztuka mięsa z kasza gryczaną i surówką z czerwonej kapusty(ze słoika). 1 szkl.wody Podwieczorek - świeży owoc 1 szkl.wody Kolacja -zupa-krem pomidorowy z ryżem brązowym. 1 szkl.wody To jest moja propozycja na poniedziałek, myślę ze nie jest drogo a co wy o tym myslicie>???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa89 Napisano Maj 28, 2014 Hej dziewczynki :) Ja dzisiaj zjadłam: śniadanie: serek Danio 2gie śniadanie: banan Obiad: sałatka Sałatka składała się z : sałata zielona rzodkiewki ser feta (kawałeczek) pomidor kurczak pokrojony w paski usmażony bez tłuszczu sos czosnkowy : jogurt naturalny+ czosnek wyciśnięty, sól, pieprz, zioła prowansalskie :) Na podwieczorek zjem drugą część sałatki, a kolacja to się zobaczy :) Natka pomysł fajny, ale najpierw muszę " wyjeść" z lodówki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 28, 2014 ale to dopiero od poniedzialku.......:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa 89 Napisano Maj 28, 2014 Ajjj to nie zauważyłam :) Ja już nie mogę się doczekać niedzieli bo będę się ważyć :) Zapomniałam wziąć wagę z domu, a jadę do rodziców dopiero w niedzielę i już się doczekać nie mogę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa89 Napisano Maj 28, 2014 Hej :) zjadłam właśnie drugą część sałatki i jestem tak najedzona, że chyba odpuszczę kolację :) Potem jeszcze 30 min na rowerku i mam matę masującą to się zrelaksuję po ćwiczeniach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kikimaki 0 Napisano Maj 29, 2014 Hej dziewczyny, powykruszałyście się?:( Oto coś ciekawego: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/jak-skutecznie-zabic-w-sobie-grubasa,123738.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolina886 Napisano Maj 29, 2014 Moja kolezanka udala sie do kliniki na pulawskiej i zgubila 55kg :) jest teraz nie do poznania, prawidlowa dieta, trening i motywacja to podtsawa. No i oczywiscie opieka, zeby nie bylo powrotu jojo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 29, 2014 Jedzenie na diecie serków typu Danio i słodzonych jogurtów to jakaś pomyłka.... To sam cukier, i to najgorszego gatunku! Zdrowiej do jogurtu naturalnego wrzucić kilka truskawek, i czy to takie trudne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 29, 2014 Córka Rybaka dobrze prawi. Natka - ta pomidórwka lepiej bez ryżu na noc, ale ogólnie plan żywienia fajny. Dawaj następne menu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa89 Napisano Maj 29, 2014 Hej ja jestem z Wami w dalszym ciągu :) Dzisiaj dietetycznie super, wieczorkiem rowerek i masaż :) Co do gościa wyżej. Miałam ochotę na serek więc go zjadłam. Całe życie będę musiała się ograniczać i co ? całe życie nie zjem Danio ? Wolę zjeść Danio niż wsunąć za chwilę cukierki. Wiadomo, że jogurt naturalny z owocami jest lepszy, ale akurat miałam pod ręką ten serek i miałam na niego ochotę. Ciekawe,że Ty gościu zawsze jesz zdrowo :) no i mówienie, że nie powinnam bo jestem na diecie jest głupie bo ja już całe życie będę musiała być się pilnować z jedzeniem, więc nie odstawię wszystkiego bo potem mi odbije i rzucę się na niezdrowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 29, 2014 Witam . To kto zaczyna ze mną od poniedziałku?????? Na poniedzialek menu mamy juz, dalej sie wymysli.....ja zaczynam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Córka Rybaka Napisano Maj 29, 2014 Menu2: Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z salatą, szynką drobiową i ogórkiem 2 śniadanie: jogurt z otrębami żytnimi lub owoc Obiad: pieczone udko bez skóry, surówka z młodej kapusty(kapusta, pomidor, ogorek, tarta marchewka, koperek) Podwieczorek: ja nie jem bo nigdy nie mam pomysłu i nie jestem zazwyczaj głodna więc zostawiam Wam decyzję Kolacja: serek wiejski lub twarożek ze szczypiorkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 29, 2014 Wtorek 1 szkl.wody Śniadanie -jajecznica ze szczypiorkiem, chleb wieloziarnisty, kawa z mlekiem lub herbata z łyżeczką miodu lub cukru 1 szkl.wody II Śniadanie - serek waniliowy z owocami i siemieniem lnianym 1 szkl.wody Obiad - Duży bukiet warzyw(na parze), pierś podsmażana w paski z ziołami prowansalskimi 1 szkl.wody Podwieczorek - galaretka winogronowa 1 szkl.wody Kolacja - sałatka (pokrojony w kostkę pomidor wymieszany z połową kostki chudego twarogu. Do tego można dodać łyżkę posiekanego szczypiorku o łyżkę posiekanej natki. Doprawić ewentualnie odrobiną soli i pieprzu ) 1 szkl. wody To na wtorek.........czekam na jakis poprawki.....:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 29, 2014 Oooo.. corka rybaka...to juz mamy plan na 3 dni, a na podwieczorek jakis owoc...... Ja będę jeść co 3 godziny.....i 0,5 godz. przed jedzeniem i 1,5 godz. po jedzeniu będe pić 1 szkl.wody śn.-7:00 II śn.-10:00 obiad--13:00 podwieczorek--16:00 kolacja19:00--------- zeby nauczyc sie jesc o tej samej porze...:):):), a potem i jakas mozna diete zastosowac........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 29, 2014 Startuje w poniedzialek chyba mam juz ze ...kg ,ciekawa jestem ile po tygodniu bedzie?????? :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Córka Rybaka Napisano Maj 29, 2014 Mi po pierwszym tygodniu spadło ponad 3 kg :-) wiem że była to woda ale bardzo motywujący spadek :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Córka Rybaka Napisano Maj 29, 2014 Menu4: Śniadanie: musli domowe (z owocami lub/i orzechami) na mleku 2 śniadanie: sok ze świeżo wyciśniętych pomarańczy lub koktajl truskawkowy Obiad: pieczona ryba (np pstrąg), surówka z kapusty kiszonej, średni ziemniak (bez omasty) Kolacja: ala chłodnik (jogurt naturalny, ogórek, rzodkiewka, pomidor, cebulka ze szczypiorkiem, sól, pieprz) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa89 Napisano Maj 29, 2014 Hej:) Ja właśnie po 30 minutach na stacjonarnym :) zadowolona idę spać, dobranoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kikimaki 0 Napisano Maj 30, 2014 Szkoda,że ivana się wykruszyła:( Co do serka danio,oczywiście,że masz prawo go zjeść bez wyrzutów.Osoby szczupłe zawsze wiedzą co jest dla nas najlepsze, ciekawie czy sami się tak zawsze odżywiają,pewnie,że nie!A często jedzą sto razy gorzej od tych odchudzających się!Nie wiem czy zauważyłyście tą tendencję w przemądrzaniu? A w ogóle jak inni na was reagują,byłyście kiedyś atakowane na ulicy?? U mnie nadal słabo z dietą, mam teraz egzaminy i wiecie jak to jest;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Asijana82 Napisano Maj 30, 2014 U mnie z dietą tak sobie ale pisałam wczoraj o dwóch ciekawych stronkach i mi usunęło wpis pierwsza stronka to dieta pl (pomiędzy dieta, a pl -trzeba dać kropkę :)) jest dużo fajnych diet z przykładowymi jadłospisami i nie trzeba się zalogować aby sprawdzić diety i poprzeglądać i korzystać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Asijana82 Napisano Maj 30, 2014 a druga stronka to exerceo ma świetny dziennik tego co się zjadło , dziennik spalonych kalorii - darmowa zalogowałam się tam i prowadzę co jak kiedy zjadłam ćwiczyłam i jak zmienia się moja waga i inne parametry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa89 Napisano Maj 30, 2014 Hej, u mnie z dietką i ruchem świetnie, ale ja to się zawzięłam na maksa :) Mam dużo ubrań z poprzedniego lata ( kiedy ważyłam 69kg), niektóre może kilka razy ubrane i chciałabym się w nie zmieścić, chociaż na koniec lata ;) Ja nie odczuwałam żadnych spojrzeń na sobie, mówiących " ale grubas", ale ja to zazwyczaj ważyłam w okolicach 70tki, dopiero ostatni rok spowodował , że przytyłam do 97 kg :( Teraz będzie chyba 89, w niedzielę się zważę, ale kilka dni temu było 90 ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 30, 2014 Witam...w czwartki będę stosować głodówkę----pić cały dzień wodę...:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 30, 2014 Piatek 1 szkl.wody Śniadanie Polędwica drobiowa, sałata, ogórek zielony, papryka, grahamka 1 szkl.wody II Śniadanie Jogurt naturalny, owoce- mandarynki i kiwi 1 szkl.wody Obiad Rolada z indyka ze szpinakiem, ryż brązowy, sos jogurtowy, marchewka gotowana 1 szkl.wody Podwieczorek -Jabłko pieczone z żurawiną 1 szkl.wody Kolacja Omlet z warzywamiami 1 szkl.wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa89 Napisano Maj 30, 2014 Fajne te Wasze propozycje, ale ja to za leniwa jestem żeby gotować taki obiad ;) Mój mąż od zawsze jest szczupły to je frytki, ziemniaki opiekane, chińskie jedzonko, a moja mama zawsze nam robi jedzenie na kilka dni jak nie mam weny i mamy spokój od gotowania ;) Jak nie jedziemy do rodziców to robię mu dania na szybko bo on takie najbardziej lubi ;) Ja to będę się opierać na sałatkach, jajkach i owocach, ale czasem się skuszę na coś z Waszego menu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 30, 2014 Sobota 1 szkl.wody Śniadanie Na liściu sałaty i plastrze ogórka zielonego, twarożek z ziołami, a do tego cząstki pomidora i grahamka 1 szkl.wody II Śniadanie-Barszcz czerwony do picia 1 szkl. wody Obiad-Spagetti z sosem bolońskim – mielone mięso z indyka posypane serem żółtym, surówka z kapusty włoskiej 1 szkl.wody Podwieczorek -Pomarańcza, garść orzechów włoskich 1 szkl.wody Kolacja-Sałatka z makreli, szczypiorku, rzodkiewki, chrupkie pieczywo 1 szkl.wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka42 0 Napisano Maj 30, 2014 Nedziela 1 szkl.wody Śniadanie Twarożek z tuńczykiem, chleb razowy 1 szkl.wody II Śniadanie--bulion z odrobina makaronu 1 szkl.wody Obiad Chudy, pieczony schab, puree z selera, zielona sałatka 1 szkl.wody Podwieczorek -Naleśnik z musem jabłkowym 1 szkl.wody Kolacja-sałatka grecka z serem feta i vinegrette 1 szkl.wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sierpniowa89 Napisano Maj 30, 2014 Hej jak tam odchudzanko :)? Ja właśnie zjadłam omleta z dwóch jajek, posmarowanego cienko jogurtem naturalnym i na to położyłam dwie łyżki groszku :) Pychotka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kościówa Napisano Maj 30, 2014 Nie mam tyle do zgubienia, nawet nie wiem ile, bo się boję stawac na wadze ostatnio, ale będę trzymać kciuki się może zdopinguję... bo już ciężko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 30, 2014 witam, moja waga dziś 101,1kg wzrost 160cm chętnie też cos tu dam od siebie jesli wolno:)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach