Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym wybudować mały dom co myslicie o tym? który byscie wybrali?

Polecane posty

Gość gość
jakieś oba mi się nie podobają, może jak by inną elewacje mieli

Gość gość
spoko. moze byc. domek nie za duzy ale przynajmniej pokoje to nie klity. moj szwagier stawia podobny dom metrazem tylko ma jeden pokoj wiecej + garderobe - i wszystko takie klity wlasnie - bez sensu. tutaj jest ok.

Gość gość
wielkością i budową jest ok, ale wybierz inną elewację i dach.

Gość gosc z 9 11
ten komentarz byl do pierwszego domu. drugi lepszy bo wiekszy - tylko ten pokoj 8 m to bym z niego garderobe zrobila. elewacje to sobie moze zrobic jaka jej sie podoba. przy wyborze projektu powinno sie sugerowac metrazem, ustawieniem pomieszczen - zeby ci salon od polnocy nie wyszedl itp. jak ja wybieralam projekt sugerowalam sie tym zeby mial garaz dwustanowiskowy - koledzy meza sie smieli z tego ze kobieta musi miec garaz dwustanowiskowy i rozmieszczeniem pomieszczen. my mamy taki: http://extradom.pl/projekt-domu-tk31-WAK1017 i tez wyglad zewnetrzny nie powala w projekcie. my np. zrobilismy jedne duze drzwi garazowe zamiast dwoch malych i calkowicie inna elewacje i jest ok.

Gość gość
a drzwi wejsciowe od której strony świata?

Gość gość
mnie sie ten drugi projekt podoba

Gość gość
mi tez ten drugi bardziej odpowiada , drzwi od wschodu czy polnocy?

Gość gość
gosc 9.21 Twój dom jest ładny

Gość gość
nie mam aż tak dużo kasy chciałbym zaczac i zrobić sobie najpierw dół a potem góre pomału robić

Gość gosc z 9 11
drzwi wejsciowe zrobilabym od polnocy - wtedy masz salon od strony poludniowo - zachodniej czyli sloneczny i cieply :)

Gość gosc z 9 11
jesli zrobisz drzwi od wschodu to salon masz na polnocno-zachodniej stronie czyli tak sobie.... rob wejscie od polnocy :)

Gość gosc z 9 11
tez mam wejscie od polnocy salon od poludnia i jest fajnie, slonecznie. zima jak slonce swieci to dobrze nagrzewa przez szyby salon - czasmi wylaczamy ogrzewanie :) z tego co widze to tez masz w tym projekcie duze okna wiec bedzie ci sie nagrzewac od slonca :)

Gość gość
powiem wam tak że wejscie od polnocy jak najbardziej bo z tej strony planuje droge wjazdowa, drugie od podwórka na wschód , a salon od południa i zachodu. tylko w tym jeszcze problem ze sasiad tez ma działki i planuje tez drogę zrobić z drugiej strony ale ja zasadze krzewy i tyle chyba co? czyli bede miała drogę od prawej i lewej

Gość gość
powiedzcie mi jeszcze jak to jest bo przy głownej drodze na wiosce stoi dom jeden nasz a z tyłu mamy pola przekształcone na budowlane i potrzebuje zrobić drogę od prawej ile metrów potrzeba na drogę ? a jak mi nie zezwolą na budowę?

Gość gość
1

Gość gość
jesteście tam?

Gość gosc z 9 11
moja kuzynka niedawno wydzielala droge dojazdowa do dzialek "z tylu" to jak dobrze pamietam 4 metry chyba (nie wiecej). najlepiej zacznij od odwiedzenia starostwa, sprawdz ile musisz wydzielic na droge, ile musisz odsunac sie od granic dzialki z budynkiem i wtedy czy ci sie miesci budynek na dzialce. my mamy dzialke 27 m szeroka - budynek ma 19 m szerokosci. wg planu bylo po 4 m od granicy po prawej i lewej stronie dzialki, a np. w starostwie okazalo sie ze od granicy z prawej strony musimy sie odsunac sie 6 m bo z tej strony jest droga dojazdowa i sie okazalo ze nam sie budynek nie miesci na dzialce. szczescie ze mielismy kumatego architekta i napisal pismo powolujac sie na dom moich rodzicow, ktory stoi na sasiedniej dzialce w pierwszej linii zabudowy i jest odsuniety od granicy wlasnie 4 m i pismo bylo rozpatrzone pozytywne i dostalismy pozwolenie na budowe 4 m od granicy :) ale najlepiej takie rzeczy sprawdzic zanim sie zacznie budowe - oszczedzisz sobie w razie czego niepotrzebnych stresow :)