Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedys cukier był towarem wrecz luksusowym

Polecane posty

Gość gość

a teraz cukier to samo zło. Nie mozna slodzic herbatki , owoców dla dzieci. Niby dlaczego ?

Gość gość
Bo cukru jest od groma w zarciu a poza tym badania wykazuja ze jest szkodliwy.

Gość gość
Luksusowy był bo mało się go używało teraz jest w soczkach ciastkach itp

Gość gość
chyba nie w żarciu kafeterianek, bo tutaj kazda ma swoje przetwory, wedliny ze wsi, jajka, kurczaki i warzywa od rodziców itp. Wiec w czym ta odrobina cukru przeszkadza ?

Gość gość
ale przeciez wiekszosc sie zapiera, ze nie kupuje sloiczkow, kaszek, ciasteczek czy jogurtow, tylko wszytsko robia same. Przed chwila napisalam, ze do startych owocow dodaje odrobine cukru dla dziecka i juz dostalam negatywny komentarz,

Gość gość
jak sama stwierdziłaś, był dobrem luksusowym, więc drogim, trudno dostępnym i zwykły zjadacz chleba nie jadł go wcale lub bardzo, bardzo rzadko, więc nie szkodził. Ba! Był czas gdy był wręcz uważany za lekarstwo. Dziś wiemy o nim i jego działaniu znacznie więcej, a dwa, że jest niemal we wszystkich, począwszy od tak oczywistych rzeczy jak słodycze i desery, a skończywszy na chlebie czy wędlinach (tak, tak poczytajcie etykiety, a okaże się, że niemal każda szynka czy polędwica go zawiera)

Gość gość
Mozesz go uzywac. Kto Ci broni. Ja nie daje dziecku, ale i sama nie uzywam. Jest to spowodowane akurat tym ze mam fiola na punkcie zdrowego odzywiania bo cale zycie bylam gruba i zwyczajnie nie kupuje. nie kupuje tez chemii i gotowcow, chleb sama pieke, awrzywa mam z targu ale od znanego rolnika, a co do miesa to niestety nie mam dostepu do niczego dobrego. Sama go nie jem a dziecku czasem daje ryby ale obawiam sie ze nie sa najlepsze a na ryby ze swiezego polowu raczej nie mam co liczyc

Gość gość
cukier staniał. 2,19 za kilogram. Czyżby ludzie przestali słodzić?

Gość gość
Bo cale szczescie ludzie zmądrzeli i cukru używa sie coraz mniej. Cukier nie jest nam do niczego potrzebny .