Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mycie pupy niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

jakie chusteczki polecacie ? a myjecie pupkę pod kranem ?

Gość gość
ja w ciagu dnia przecieram chusteczkami pampersa - tylko i wylacznie, chyba ze jakaś naprawdę grubsza sprawa łącznie z brudnymi pleckami :) po innych chustkach młody miał odparzenia.

Gość też ania ale nie ss
wycieram chusteczkami ale przynajmniej raz dziennie dziecko ma mytą pupę pod kranem.

Gość gość
Ja uzywam tylko pampers sensitive . Po innych ma oparzenia.

Był już temat. Tylko ciepła woda, ewentualnie z odrobiną mydła. Ja używam w tym celu chusteczek nawilżanych które w tej wodzie płuczę i tak myję pupę. Szczególnie jeżeli dziecko je już stałe pokarmy. Samymi chusteczkami nawilżanymi moim zdaniem nie da się dobrze umyć wszystkich zakamarków. Pupę też dobrze w ciągu dnia przewietrzyć trochę.

Gość gość
Kazde dziecko jest inne z tymi odparzeniami. Moja kompletnie wszystkie chusteczki toleruje, po zadnych nie ma podraznien. Poza tym drogie mamuski, rozumiem podraznienie po chusteczkach, ale odparzenie? Odparzenie robi sie od za rzdko zmienianej pieluchy

Gość gość
co drugi tu temat to dziecko lub kuchnia gratulacje :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
gośc 12:21 masz racje moja też może mieć wycieraną pupę każdymi dostepnymi chusteczkami i zero problemów.