Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest ktos kto wraca do polski z emigracji

Polecane posty

Gość gość
Niech się ciesza ze tylu ludzi wyjechalo po tak to bezrobocie wynosiloby z 50% a i kraj dawno temu by zbankrutowal.

Gość gośćb
jak czytam te wypowiedzi to cały czas piszecie że w polsce to 1200 - 1500zł - ja znam może ze 3 osoby, które tyle zarabiają reszta wyciąga dużo więcej i nie są to jakieś kolesiowe urzędasy

Gość gość
jak ktoś chce to spokojnie może w polsce zarabiać, podaje przykłady jak budowałem dom to nie mogłem znależć fachowca bo każdy miał termin za 6 miesięcy więc pracy dużo, moi sąsiedzi, którzy maja szamba zawsze szukają najniższych ofert u nas to okoló 140-150 zł za szambo ale niektórzy mają wózek 8m3 a niektórzy 10m3 w tej cenie - jak wpadł młody i zaproponował 130zł to wszyscy zaczęli od niego brać. Nie wiem ale myślę , że pracy jest dużo tylko każdy chce być cwaniakiem i od razu bez pracy brać dużą kasę - pracowici ludzie potrafią naprawdę dużo zarobić

Gość gość
Ja wracam na wiosne. Robote mam juz nakrecona za 3,5 tys. netto, wiec tyle spokojnie mi wystarczy. Dom za gotowke i jeszcze zostanie sporo kasy. W koncu trzeba zakonczyc emigracyjny rozdzial.

Gość gość
a co będzie jak z pracą nic nie wyjdzie?

Gość gość
Wracam z Holandii. Dość tej wiatrakowej obłudy i wyzysku, zarobiłam ile potrzebowałam i nara !!!!

Gość gość
każda k****a wracająca z UK w Polsce ma p********e żebyście pamiętali ! w PL jesteście obcy !

Gość gość
Haha co za belkot powyzej. Obcych to ty masz w swoim malym mozdzku chlopie :D

Gość gość
Kurde a ja myslalam ze jestem glupia bo nie wyjechalam.Udalo mi sie wszystko pomalu poukladac w polsce.Widze ze dobrze zrobilam nie wyjezdzajac.Wracajcie i ukladajcie sobie zycie w tym pieknym kraju.

Gość przypadkiem
a moze jest ktos kto z norwegi chce wrocic albo wrocil ja mam zamiar i z czasem jestemcoraz bardziej o tym przekonana

Gość gość
a na jakiej podstawie?

Gość gość
Wracam z Holandii. Mimo ciekawej pracy. Dlaczego? Bo dosc mam bycia mieszkancem drugiej kategorii. A poza tym najzwyczajniej tesknie..... wiec - bylam, widzialam, posmakowalam i wystarczy.

Gość gość
A ja mam dwa domy (w PL i na wmigracji ) prace via internet. Nie pisze o tym by sie pochwalic:-) ..tylko by podkreslic, ze moge wyjezdzac i wracac. Przemyslcie decyzje o powrocie...pomyslcie dlaczego wyjechaliscie. W PL nie jest lepiej tylko gorzej:-( Moze poweot na pobe? Jak sie da...

Gość gość
Jak gorzej my przecież w polsce żyjemy na takim samym poziomie co w uk holandii czy niemczech kazdy ma telewizor albo dwa liczba i phonów i telefonów komórkowych dawno przekroczyła liczbe mieszkańców mamy 509 aut na tysiąc mieszkańców średnia unijna wynosi 471 na 1000 mieszkańców a niemcy mają 510 na 1000 mieszk. Jesteśmy pod tym względem na 8 miejscu na 28 państw unii europejskiej jesteśmy piątym najbardziej wykształconym narodem ue kazdy ma w domu pralke lodówke większość ma zmywarke mikrofalówke 75% polaków ma dostęp do internetu średnia unijna to 80% polska pod tym względem jest na 10 miejscu na 28 państw UE większość polaków kupuje w markowych sklepach ciuchy i buty nikt z głodu nie umiera wręcz przeciwnie bo z otyłości ja zarabiam 3200 zł na miesiąc a żona 2200 i żyjemy i mamy ceny 2,5 razy niższe niż na zachodzie czyli zarabiamy 5,400 na mc a w niemczech przeciętna pensja to w przeliczeniu 12tysięcy a ceny 2,5 x wyższe niż u nas to tak jak by oni zarabiali 4,800 to wychodzi ze oni sa realnie biedniejsi nie liczy się wysokość zarobków tylko siła nabywcza niższa pensja nie oznacza ze zyje sie gorzej chodzi też o wysokość cen i opłat

Gość gość
to ciekawe! pluć na kraj, który daje pracę i socjal a wychwalać swój, który nic ci nie dał i patrzy jak cię okraść! przypomina mi to mentalność dzieci z melin, które trafiając do rodzin zastępczych plują na nie, ale za to kochają i wychwalają matkę, która je biła,okradała i pozwalała obmacywać swoim kompanom od kieliszka!

Gość gość
12.34 :-)

Gość gość
12:34 10/10!!!

Gość gość
Ja juz na wiosne wracam. Kupilismy z zonka mieszkanko, nowe autko i kilkadziesiat tysiecy na koncie mamy. Juz nie mozemy sie doczekac wyjazdow nad polskie jeziorka i weekendowego grilowania. Dosyc mamy biegania po primarkach i tanich wycieczek do Egiptu. UK jest dla ludzi przegranych.

Gość gość
^^ A tam IIerdolisz cale zycie tylko o melinach. To ze ty przyjechalales/as z patologicznych klimatow to nie znaczy ze inni tez maja miec taki uraz. Na stale na emigracji zostaja tylko lewusi, bo tam nie trzeba myslec, tam zycie polega tylko na jedzeniu i sraniu oraz delektowaniu sie konsumpcjonizmem. Czyli zycie bez zadnych wartosci, tylko aby sie jakos przeslizgnac nie duzym nakladem.

Gość gość
Dokladnie jak wyzej. Brytyjczycy bardzo cenia sobie u Polakow wlasnie ich przywiazanie do ojczyzny. To, ze kupujemy polskie produkty, ze jezdzimy na swieta, ze tesknimy za krajem jak malo kto.

Gość gość
Wielka Brytania niczego mi nie dala. Przyjechalam tu na polskim paszporcie, szkole jezykowa skonczylam za swoje ciezko zarobione pieniadze, placilam podatki wiec jestesmy kwita..Pracowalam w japonskiej firmie. Idac twoim tokiem rozumowania powinnam dziekowac Japonii a nie GB. Co za kretynizm.

Gość gość
Pracowales cwaniaczku w firmie japonskiej, ale na prawie brytyjskim. Jedz do Japonii i pracuj wg prawa japonskiego to ci sie z d**y wiatrak zrobi, a kregoslup przewroci na druga strone... GB dala ci mozliwosc pracy, gdyby nie to ( bo inne kraje Europy pozniej otworzyly mozliwosc pracy BEZ WIZY). Gdybys nie mogl pracowac i zarabic to nawet szkoly jezykowej bys sobie nie oplacil. To PL nic ci nie dala, ze musiales tulac sie po obcych, zeby pracowac... Zapomnialo sie juz jak ciasno w d***e bylo zanim sie wyjechalo... Chojraki teraz...

Gość gość
I dobrze, wracajcie, tym co zostana wreszcie bedzie lepiej, bo te teskniace duposciski co z patriotyzmu nie chcace sie uczyc jezyka wroca i nie beda zajmowac miejsc pracy, pogarszac warunkow pracy i placy miejscowym, a tym samym zejdzie im cisnienie. Znowu beda mogli pracowac sobie spokojnie, bez stresu i moze pomysla wreszcie zeby zamknac definitywnie granice przed takimi pedziduposciskami, ktorzy zyja zeby pracowac a nie pracuja zeby zyc... A PL znowu wroci sytuacja z 2005, bezrobocie skoczy do 40% w wielu regionach, a z braku mozliwosci wyjazdu zagranicznego zeby zarobic zacza sie moze szczury wreszcie jawnie zezerac, bo narazie to tylko sie kasaja. Jak skoncza sie wolne granice i znowu trzeba bedzie uzyskiwac wize i zdawac egzaminy z jezyka to wreszcie zobaczy wielu prawdziwe zycie w PL...

Gość gość
Jestes tak glupia, ze az boli. Brytyjczycy otworzyli granice gdyz potrzebowali taniej sily roboczej a nie dlatego, ze sa tacy dobroduszni. Poza tym nie bedziesz mi mowila co mam robic. Bede mieszkala w Polsce bo tam jest moj dom i moje miejsce. Do GB bede sobie przyjezdzala gdy bede potrzebowala wiekszej gotowki. Nic ci do tego. Znam jezyk na dosc dobrym poziomie bo jak pisalam skonczylam tutaj szkole jezykowa, mam przyjaciol Brytyjczykow, ktorzy byli nawet u mnie w PL. Widac masz niezy duposcisk z tego powodu, ze ludzie chca zyc w PL.

Gość gość
Alez ja chce zebys mieszkala w PL, wrecz sie nie moge doczekac az chordy takich jak ty wroca do swojej ukochanej ojczyzny... Przynajmniej swoim zebranie o prace w UK nie beda zanizac wynagrodzen i zwiekszac akordow pracy... Wracajcie sibie do PL i tam z motorkiem w d***e pracujcie az wam zylka peknie od tej pracowitosci...

Gość gość
Hordy mialo byc

Gość gość
Bede mieszkala w Polsce bo tam jest moj dom i moje miejsce. Do GB bede sobie przyjezdzala gdy bede potrzebowala wiekszej gotowki. xxx powodzenia - a tą "większą gotówkę" to możesz tylko tyłkiem na flacie zarobić - bo z pracy w fabryce nie starczy ci nawet na pokój i jedzenie

Gość gość
Ty natomiast siedz sobie w swoim brudnym UK, ktore tak naprawde nie jest twoje i prowadz sobie wspaniala zycie na kafeterii.

Gość gość
Ci ktorym sie nie powiodło to wrócą bo w takim przypadku będzie im lepiej w Polsce. Jeśli ktos przez lata siedział na pokoju, robił za minimalną i do nieczego konkretnego nie doszedł to oczywiście bedzie wracał wyzywając na obcy kraj. Tacy ludzie wyjechali bo byli nieudacznikami i wracają bo nadal są nieudacznikami. Krzyz na drogę, normalni ludzie na tym skorzystają chodźby tak, że nie będą ich mijać na ulicy.

Gość gość
Widzę dyżurna korefka kafeterii ciagle ujada. Czego ty sie szmato dorobiłeś? Stodoły na kredyt? Szmaciara i korfa