Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania z czerwonej polany

od którego tygodnia ciążę uważa się za "donoszoną" ?

Polecane posty

Gość ania z czerwonej polany

Jestem wlasnie w 33t6d ciąży, czyli jutro koncze 34 tydzień zaczyna się 35.Proszę powiedzcie mi od ktorego dokladnie tygodnia mozna powiedziec ze ciaza jest donoszona i ewentualny poród nie jest zagrozeniem dla dziecka i nie bedzie ono tzw wczesniakiem? Coraz gorzej sie czuje, miewam skurcze, do tego te upały, mimo ze nie puchnę jeszcze, ciaza ksiazkowa to mam sie coraz gorzej.I caly czas boje sie ze poród tuz tuż...A wiem ze jesli urodzilabym teraz to nie byloby fajnie. Powiedzcie jak to jest z tym donoszeniem.Czekam na kulturalne odpowiedzi:)

Gość gość
37t1d to donoszona ciąża

Gość gość
37,38tc

Gość eghahhrh
ciąża donoszonna to 37tydzien1dzien

Gość gość
od 36 tc chyba skonczonego ciążę uznaje się za donoszoną a dziecko nie jest wczesniakiem. Ale na tym etapie dziecko jest już całkiem rozwinięte i ewentualny poród nie byłby dla niego zagrożeniem.

Gość gość
ja urodzilam w 36 i tez byla donoszona

Gość gość
Dziwne rodzilam dwa mies temu 38 tydz 1 dzień i lekarz powiedział ze mam szczęście bo dziecko jest wpisane jako do noszone gdyby to był 37 tydz 6 dzień jest wczesniakiem, kol urodziła właśnie 37 i 5 dni i wpisany wczesniak. Musi byćsskończone 38 tyg pełny ch