Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaxa

Ta reklama z polsatu o autystycznym chłopcu mną wstrząsa

Polecane posty

Gość gość
No tak, jak w ktos ma piatke dzieci to z automatu zalicza sie do patologii, pogratulowac terapeutki :)

Gość gość
jako piąte w patologicznej rodzinie- czytaj: ktores z kolei w rodzinie pijakow, gdzie jego zaburzenia bylyby wyciszane np. biciem.

Gość gość
Do tego dziecko nie musi byc ktores z kolei, rownie dobrze moglby byc jedynakiem, a I tak bylby bity.

Gość ogryzekogryzek
nas ? czyli kogo? mnie obchodzi bo mam takiego gnojka i mam nadzieję że dzięki swoim problemom w sferze wyrażania myśli i odczuć kiedyś cię spotka i powie ci w oczy co myśli o takich jak ty :))

Gość gość
Spoko. Tez mu powiem co mysle o takich nienormalnych jak on.

Gość gość
19.45 Haha, tylko ze on, jak to autystyk, bedzie mial I Ciebie I Twoje uwagi gleboko w doopie :-D

Gość gość
No i vice versa. Ja tez mam w d***e autystykow i ich matki jeczace i kase w telewizji jakby nie bylo wazniejszych spraw w zyciu niz jakis fisiowaty dzieciak. Najlepiej kazdej rzucac tone pienie wtedy bedzie ok. Wole dac powodzianom niz na takie bzdury

Gość ogryzekogryzek
hehe dokładnie :D zawsze kiedy ktoś obraża mojego syna za to że coś powiedział nieodpowiedniego myślę sobie że bardzo dobrze zrobił mówiąc grubasowi że jest grubasem, staruchowi że jest staruchem i głupkowi że nim jest :)

Gość gość
Nie karmcie trola,i to paskudnego a wręcz obrzydliwego.

Gość gość
Tak bo twoj synalek wcale glupkiem nie jest. Mow sobie tak jeszcze moze ci to pomaga.

Gość ogryzekogryzek
no faktycznie to są bzdury... powódź przychodzi i odchodzi, autyzm tylko przychodzi, ale przecież to bzdura, ciekawe czy tak samo będziesz mówić jak będziesz mieć chore dziecko, męża, brata, przyjaciela...

Gość gość
Ty powyżej- zastanów się co mówisz, bo los naprawdę kiedyś może Cie pokarać nieźle za takie słowa. Po drugie to albo jesteś nieźle skrzywdzona w dzieciństwie, albo Twoje obecne życie wygląda jak w Trudnych Sprawach, mam rację? Ty po zasiłki do Mops-u wystajesz a mąż pije i bije? A tutaj na forum i dowartościujesz się nieco i pokażesz jaka to Ty nie jesteś mocna, nie? Szkoda, że kosztem słabszych, ale czegoż można się spodziewać i kimś z inteligencją równą kołu od roweru:/ Żałosne. Bo normalnymi Twoich wypowiedzi nie da się nazwać, Ciebie również.

Gość gość
Trolem to możesz byc ty gosciu. Ja tylko mowie to co mysle i nie ma w tym nic obrzydliwego. Nazywajmy rzeczy po imieniu, glupek to glupek i tyle a autystyka madrym i normalnym bym nie nazwala.

Gość gość
Po waszych wypowiedziach widac jak autystyczne dziecko wam ciazy w zyciu. Skoro tak jest to czemu tego nie oddacie? Na waszym miejscu wlasnie tak bym zrobila bo na co mi niekontaktujace i nierozgarniete dziecko? Takie powinni izolowac

Gość gość
Chora to jesteś Ty. I pomyśleć, że takie coś chodzi po świecie. Karma wraca, czego Ci z całego serce życzę:)

Gość gość
A ja mam wrażenie że to ta sama kretynka która twierdzi że jak kobieta ma dolegliwości ciązowe to jest to dowód na to że " coś nie tak z jej kobiecością" :o

Gość gość
Nie chciałabym żeby dziecko chodzilo do przedszkola czy do klasy nawet z lekko upośledzonym autystykiem bo takie cos to zagrożenie dla normalnych dzieci. Trzymajcie je sobie w domu albo pozamykajcie w ośrodkach

Gość ogryzekogryzek
izolować to powinno się takich jak gość z 20.07, zapewne jest młoda, piękna, inteligentna, wykształcona, bogata itd.. tyle że tylko na kafeterii :)

Gość gość
Tez bym nie chciala zeby moj syn chodzil do przedszkola z dzieckiem ktorego matka jest kretynka. Zle wzorce dla mojego autystyka. Moj wlasnie czyta sobie bajke (wczoraj mial 5 ur) a twoj co robi?

Gość gość
moja cora chodzi do integr.przedszkola,ale nie mieszkamy w polsce.trzeba przyznac,ze uczy sie tolerancji,ale czasami jest ciezko.Ona nie rozumie pewnych zachowan.na szczescie jest grono pedagogow i psychologow,ktorzyczuwaja nad cala sytuacja.Wiec nie narzekam.

Gość gość
Ogryzek a ty przypadkiem nie masz aż.dwójki autystykow w domu? Jak tak to współczuję bo masz pecha razy dwa

Gość ogryzekogryzek
mam 1 autystyka, drugi ma ORM i ONM ale jest coraz lepiej

Gość gość
W naszym przedszkolu kiedys bylo takie dziwne autystyczne dziecko ale ten chlopiec bil dzieci i wyzywal wiec zebralysmy sie w kilka matek i udalo sie go usunac z tego przedszkola. No niestety matka prosila o wyrozumiałość ale nie moglismy dopuscic do takich ekscesów. Trudne są takie decyzje ale uważam że postąpiłysmy słusznie

Gość gość
No to po jaką cholere rodzilas drugie dziecko jak pierwsze juz bylo felerne? Lepiej bylo adoptować jakies normalne.

Gość gość
ogryzek ile lat maja twoje dzieci i jak sobie dajesz rade

Gość dtddytd
Wtrącę się. To była kwestia czasu jak pojawią się opinie o tej reklamie, także niepochlebne. Bo tak po prawdzie, to jeśli ktoś nie ma osobistego stosunku do podobnej sprawy, to ten chłopak może się wydawać skrajnie obrzydliwy, i z wyglądu i w tych swoich reakcjach. Między innymi i ja mam takie odczucia i zniechęca mnie ten materiał do wszystkich niepełnosprawnych intelektualnie.

Gość ogryzekogryzek
po taką cholerę rodziłam, że kiedy rodziłam drugie dziecko nie wiedziałam że starsze jest jak określiłaś felerne:P starszy ma 6,5 młodszy 3 i 8mcy, autyzm u starszego dziecka zdiagnozowano jak miał prawie 4 lata, formalnie diagnozę odebrałam kiedy miał 4 lata i 2mce :D nie jest tak źle by gorzej być nie mogło, myślę że najgorszy okres za mną, chociaż nie wiem jak będzie dalej

Gość gość
Skrajnie obrzydliwy?_ Co ty p********z to dziecko wygląda normalnie

Gość gość
Skad w was tyle jadu!!!!!!!!! Frustratki cholerne...

Gość gość
Gosc z 20:50 mam identyczne odczucia co do tej reklamy.