Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweetcherry_19

ile powinien jeść 6 tygodniowy kotek?

Polecane posty

Gość gość
6 tygodniowy kotek powiniem byc przy matce!!!

Gość przesyłka sadowa
Od 4 tygodnia powoli przestawiamy maluchy na pokarm stały. Początkowo podajemy niewielką ilość mokrej karmy lub karmy suchej namoczonej w wodzie. Musimy nauczyć kociaka spożywania jedzenia o takiej konsystencji, gdyż na początku nie wie on jak gryźć i zlizywać tego rodzaju pożywienie. Stopniowo zwiększamy ilość mokrej i suchej karmy oraz przestajemy namaczać tę ostatnią. Ważne jest, aby pokarm, jakim karmimy kociaka był bardzo wysokiej jakości, świeży i pełnowartościowy. Ważne jest, aby dieta kociaka była zróżnicowana. Staramy się urozmaicać pożywienie zarówno pod względem rodzaju, jak i konsystencji, aby zwierzak nie przyzwyczaił się tylko do jednego typu karmy. A zatem podajemy malcowi karmę suchą oraz mokrą (typu „kitten”), gotowane chude mięso drobiowe, możemy też dodać niewielką ilość gotowanej marchewki. Nie należy zbyt g***townie zmieniać diety ani wprowadzać zbyt wielu nowości naraz, gdyż młody układ pokarmowy może sobie z tym nie poradzić (co może doprowadzić do biegunki czy innych kłopotów trawiennych).

Gość przesyłka sadowa
z portalu vetopedia vetopedia.pl/article168-1-Zywienie_kociat

gościu nie bądz taki mądry bo matka kociaków została potrącona tydzień temu. Wziełam tago kotka od koleżanki. Tylko nie wiem czy on nie je za dużo. DAje mu tyle ile napisałam a on dalej się domaga. Ma wielki brzuch dosłownie jak piłka i do tego jest twardy...

Gość gość
rośnie to ma apetyt.

Gość gość
to wszystkiego się dowiesz od fachowca.

Gość gość
dwa szczury dziennie.