Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niania z zamieszkaniem

Polecane posty

Gość gość

Są tutaj Mamy, które zatrudniają nianie z zamieszkaniem. Chciałabym się dowiedzieć ile im płacicie. U mnie wyglądałoby to tak: własny pokój, wspólna łazienka i kuchnia. Opieka od poniedziałku do piątku 9/10 godz. dziennie, wieczory i weekendy wolne. Nie mam nikogo w swoim otoczeniu żeby podpytać się ile takie nianie zarabiają. Ile ew. mogę zaproponować.

Gość gość
Miałam taka nianię i szczerze odradzam. Zajmowała się 9 godz dziennie od pon do pt reszta wolna. Umowilysmy się ze jedzenie ma nasze i placimy 800 zł. Miała do dyspozycji wszystko w domu i trzy mies było ok a później pogonilam dziewuche. Znajomych sprowadzała w weekendy kolesi, panoszyla się w domu jak ges, poza tym to nie komfortowe jak jest się w domu wieczorem a kręci się obca baba

Gość gość
800 zł? To ty miałaś niewolnika.

Gość gość
Powiem tak, jestem sama z dzieckiem, które non stop choruje (przedszkolak), nie mam na kogo liczyć gdy dziecko się rozchoruje, wiecznie jestem na zwolnieniu, niania u mnie w mieście bierze 2000 zł za m-c i nie stać mnie na takie rozwiązanie dlatego rozważam opcję - niania z zamieszkaniem i jestem ciekawa jak kształtują się ceny.

Gość gość
Dlaczego niewolnika? Za mieszkanie nie płaciła, za jedzenie też nie. Normalnie wynajem pokoju kosztuje jakieś 700-800zł, jedzenie drugie tyle, więc dodaj to tych 800zł jeszcze powiedzmy 1,5 tys., ktore dziewczyna zaoszczędzała na jedzeniu i mieszkaniu.

Gość gość
17:58 - myślałam o 1000 zł / góra 1500 zł, więcej nie dam rady, oczywiście bez gotowania, sprzątania i tym podobnych rzeczy, tylko opieka nad dzieckiem

Gość gość
No pracowała około 50 godz tyg. Pokój swój ze wszystkim TV z osobna antena, laptop z internetem. Pranie na Moj koszt moje środki, sprzatalam tez ja cały dom, używała wszystkiego w domu. Gotowalam ja ona miała podane do stołu zakupy tez ja. Samo jej utrzymanie 1500 chyba nas wyniosło. Jedzenie miała jakie cvhciala owoce napoje ful. Wiec biorąc pod uwagę jej utrzymanie i wypłatę było grubo ponad dwa tys a jeszcze sdie uzerac z obcym w domu

Gość gość
800 zl to bardzo dużo jeśli mamy patrzeć, ze mieszkanie miała BEZ oplat, wyżywienie tez a darmo, gościu powyżej weź pomysl ile by ją wyniosło jakby ona musiala do czynszu się dokladac z apokoj i na wlasną reke jeszcze kupować sobie jedzenie, tak wiec te 8 stowek to jest sporo

Gość gość
ew. niania na godziny w razie choroby dziecka

Gość gość
Zywilam ja, prala za moje, mieszkała u mnie, zużywała ful wody na kąpiele w wannie prąd w TV laptop światło, jedzenie wedle kaprysu, nie obchodziło ja gotowanie sprzątanie jeszcze 800 zł dostała i ty mówisz ze ja z niej niewolnika zrobilam??? Tomialam jej jeszcze dwa tys do tego dac? Siła rzeczy to ja byłam jej kucharka sprzątaczka a ona mi dziecko pilnowała tylko. Uważam ze te 8 show to i tak duzo. Nie ponosiła żadnych kosztów życia żadnych!! Te osiem stos dfo kieszonki odkładania

Gość gość
wystaw ogłoszenie, spotkaj się z kilkoma, bedziesz miała obraz sytuacji. tutaj nikt ci nie doradzi, tutaj same bogaczki które uważają że niania ma brać min 2 tys i wystarczy jka bedzie miała oko na dziecko, nie musi nic robić aby się przypadkiem nie zmęczyć.... bo cię wyzwą że robisz z niej niewolnika.

Gość gość
ok. myślałam że robiła w domu wszystko, łącznie z praniem, sprzątaniem, gotowaniem...

Gość gość
Nie robiła nic, tylko się dzieckiem zajmowała i to nie przemęczała się. Jeszcze mój mąz musiał z nią sypiać, bo mówiła, że jej tego potrzeba. No, to źle nie miała.

Gość gość
To wyżej to jakaś idiotka która maz zdradza i musi się dowartosciowac:-) Moj maz z nią nie sypiał :-)

Gość gość
Odradzam. Mieszkać z obca osobą, w dodatku której się nie zna - odradzam!!!

Gość gość
niania u mnie w mieście bierze 2000 zł za m-c i nie stać mnie na takie rozwiązanie dlatego rozważam opcję - niania z zamieszkaniem i jestem ciekawa jak kształtują się ceny. xxx no to jeżeli bez zamieszkania 2000 a z zamieszkaniem 800 to każda wybrałaby pierwszą opcję - zostaje jej 1200 na wynajęcie samodzielnego mieszkania czy pokoju i nikt jej nie ogranicza, ani jej nie wylicza ile zjadła!!!

Gość gość
800 na miesiąc za 10 godzin pracy dziennie??? to wychodzi jakieś 3,50 na godzinę - śmiech! jak cię nie stać na opiekunkę to sama pilnuj swojego dziecka - jak ludzi nie stać na restaurację to sami gotują we własnej kuchni!

Gość gość
No tak mamusie same chciałyby duzo zarabiać bo nie chce im sie zajmować własnym dzieckiem ale niania ma pilnować za 1000 zł . W zyciu nie pilnowałabym czyjegoś bachora za takie grosze.

Gość gość
Doczytajcie tepaki ze to 800 do reki plus wynajem pokoju 300 rachunki woda prąd 200 dostała własne TV i lasptop plus jedzenie 700 ( liczylam z paragonow co składała do koszyka) chemia do prania itp tez ja kupowalam i ja gotowalam sprzatalam cały dom ona nie robiła nic składajac to wszystko zarobiła ponad dwa tys. Proponoowalam jekj prace za 2000 zł tylko 9 h bez zamieszkania ale wolała mieszkać u mnie ( do domu by nie mogła spraszac kolei) wiec nie jecz bo ja nikogo nie zmusilam do pracy