Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropnie bolesny stosunek po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj pierwszy raz się kochalam po porodzie (2 miesiące po). Nie udało się, ból był okropny, takie wrażenie jakby mnie w środku zaszyli. Nie jestem bardzo zmasakrowana po porodzie, miałam niewielkie nacięcie i zrobiło mi się małe zgrubienie na bliznie który jest coraz mniejsze. Nie tak to sobie wyobrażałam, trochę mi przykro, mężowi też. Niby powiedział żebym się nie przejmowala że poczekamy tyle ile będzie trzeba ale widziałam że był zawiedziony, długo czekaliśmy na ten seks. Czy to normalnie że tak boli?

Gość gość
Raczej nie. Ale czasem nie chodzi tylko o fizyczny ból ale psychiczna blokadę. Może tez jest za sucho, to częsty problem po porodzie. Warto kupić żel nawilżający np feminum lub KY. I długa gra wstępna żebys była gotowa. Nie ma co się nakręcać, powoli.

Gość gość
powiem ci że ja przy porodzie baaaardzo popękałam i tez byłam nacinana Bardzo bałam się tego pierwszego razy i czekałam aż 5 mc a może nawet 6 i teraz widze że był to dobry krok bo z sex jest teraz dla mnie przyjemniejszy niż kiedyś

Gość gość
To jest normalne. Poczekajcie jeszcze trochę, poprubujcie jeszcze wkońcu się uda. Jedne mogą współżyć 2 tyg po porodzie a inne 2 miesiące. U mnie trwało to 2 miesiące. Też było kilka podejść bo za każdym razem bardzo bolało aż wkońcu sie udało. Coś jak drugi pierwszy raz :)

Gość gość
dokładnie. Tyle się naczytałam (również tu na forum) że po porodzie to jest tak szeroko, zero przyjemności, a tu faktycznie boli jakby to był pierwszy raz :/

Gość gość
Mnie przestało boleć jak diabli rok po porodzie :o boli ale do wytrzymania. Oczywiście poród był naturalny i wszystko pięknie się zagoiło wg ginekologa. :o

Gość gość
Dzięki dziewczyny, że to napisałyście, bo waham się między sn, a cc i właśnie podjęłam decyzję :) Rok bez seksu? :o

Gość gość
u mnie skonczylo sie kolejnym zabiegiem - zle zszyli mnie po porodzie i zrobili za mala dziurke (jesli moge tak napisac) i seks byl wrecz niemozliwy. Musieli mnie na nowo rozciac i zszyc ale teraz jjuz lepiej - wycieli kawalek blizny i potem juz nie bylo problemow ale niestety nie wyglada to tak jak przed porodem - moim zdaniem nadal nie jestem dobrze zszyta tak jak powinno byc ale przynajmniej nie jest to za ciasno z zewnatrz

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
To są zrosty, też tak miałam. Lekarz kazał stosować coś do nawilżania, i przy wchodzeniu męża, musi powoli schodzić i wychodzić i tak kilka razy. Za jakis czas przestanie boleć

Gość gość
To normalne nie martw sie,po prostu musicie na nowo nauczyc sie seksu poniewaz seks po porodzie jest troszke inny,na pewno na poczatku.Probujcie co kilka dni,nie blokuj sie bo to jeszcze gorzej.Ja robilam tak ze sama nadziewalam sie :-) na meza w pozycji na jezdzca i kontrolowalam ruchy,centymetr po centymetrze powolutku,jak bolalo glebiej to nie pchalam na sile tylko przerwa kilka dni i znowu proba,a teraz jest juz wszystko ok ale koniecznie zel nawilzajacy stosujcie to bedzie latwiej.Powodzenia zycze i uszy do gory niebawem bedzie jak kiedys a moze nawet lepiej!

Gość gość
dokładnie. Tyle się naczytałam (również tu na forum) że po porodzie to jest tak szeroko, zero przyjemności, a tu faktycznie boli jakby to był pierwszy raz :/>>> to tylko po pierwszym sn tak jest, po drugim, bedziesz szeroka jak wiadro...