Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słomiany 243

cieszę się, że się rozwodzę

Polecane posty

Gość słomiany 243

niestety w żadnej kwestii nie mogę się dogadać z żoną a rozprawa co raz bliżej. chcę się dogadać a ona chce rozwodu z orzeczeniem winy, chociaż ona mnie zdradziła... mamy dziecko które mieszka z nią i jej kolejnym facetem. utrudnia mi z dzieckiem kontakt, nie podała mi adresu zamieszkania dziecka chociaż ma taki obowiązek.... nie mam ochoty szarpać się w sądzie ale ona nie chce wogóle współpracować, jeżeli zaczynam jakiś niedogodny dla niej temat odwraca sie i odchodzi, a telefonicznie rozłącza się. doradźcie co zrobić. rozprawę mam za cztery miesiące.

Gość gwoli wyjasnienia
masz na pewno jakiegos adwokata wiec zapytaj jego. on ma na codzien do czynienia z takimi sytuacjami i wie najlepiej jak to trzeba zalatwic.

Gość słomiany 243
wiem co mogę zrobić prawnie, ale bardziej chodziło mi o to jak dotrzeć do umysłu mojej żony, nie chcę chodzić po sądach, nie chcę mieć z nią aż tak chorych relacji, mamy dziecko z którym nie mam zamiaru tracić kontaktu, więc chcąc nie chcąc będziemy się widywać.

Póściła się a z Ciebie robi winnego. To dopiero tupet...

Gość gość
jakbys jej nie zaniedbywal to nie odeszlaby do innego

Gość pewnie magister
Póściła się - ja pier..dziut, może jak nie znasz ortografii to nie pisz w ogóle bo to jest żenada

Gość gość
to ze wam sie nie ulozylo to nie znaczy ze twoja zona ma karac wasze dziecko i odcinac je od ojca. twoja zona nie powinna mieszac w to dziecka tylko je chronic i przekonywac ze oboje nadal je kochacie , ono juz zawsze bedzie wasze wspólne. Jeśli zona odcina dziecko od ojca to znaczy że nie jest dobrą matką

Gość gość
to niestety jest częsta praktyka ze strony kobiet , są tak zawzięte ze nie myslą tak naprawde o dziecku tylko chcą ukarac eks męza kosztem dziecka

Gość gość
Biorąc pod uwagę realia to sam nie masz szans. Niezależnie jakim wspaniałym byłbyś ojcem to i tak dla sądów jesteś gorszy od matki. Lepiej zgłoś się do fundacji ojców czy samotnych ojców na Fb możesz znaleźć ich stronę. W maju nawet w Warszawie było spotkanie na temat praw ojców. Sam masz małe szanse bo w Polsce istnieją nadal stereotypy, że facet to bydle, pedofil, g****iciel i wszystko co złe a kobiety są święte.

Gość gość
gosc powyzej ma racje , sam do jej umyslu nie dotrzesz

Gość gość
Dziecko jest często kartą przetargową by pozbawić mężczyznę majątku, wyłudzić alimenty i nie pracować, zadać ból zabierając mu ukochane dziecko, zastraszać mężczyznę itd. Kobiety są w takich sytuacjach jak Twoja egoistkami nie myślącymi o dobru dziecka. Będą wolały pozbawić dziecka życia niż oddać je ojcu.

skoro cię zdradziła, to wina musi być po jej stronie - nie daj się wrobić w inną opcję

Gość gość
w Polsce nadal tak jest

Gość gość
niestety z taką kobietą najlepszą obroną jest atak , bo ona nie będzie dla ciebie miała litości

Gość gość
dns skoro cię zdradziła, to wina musi być po jej stronie - nie daj się wrobić w inną opcję x To, że ona go zdradziła nie oznacza, że są nie uzna go za winnego rozpadu małżeństwa :(

Gość gość
a wystarczyłoby dla dobra dziecka uzgodnic cywilizowane kontakty tylko do tego trzeba miec klase i troche rozumu

Gość gość
skoro nie potraficie sie dogadac, bedziecie musieli sie spotkac w sadzie, tam nie bedzie mogla ignorowac niewygodnych pytan, wyjsc itd co mozesz teraz zrobic? zbierac dowody, ze zona uniemozliwia ci kontakt z dzieckiem, brac wyciagi z banku, ze robisz przelewy na dziecko itd.

Gość gość
Szczerze to musiałeś być niezłym dupkiem skoro odeszła Co jej takiego zrobiłeś? jej cel - orzekanie o winie - już mówi wiele. No przyznaj się teraz serio co nawyrabiałeś? Kobiety od tak nie niszczą swojego domowego gniazda, raczej zrobią wszystko żeby je utrzymać, żeby dziecko miało normalną rodzinę. Jeśli z tego rezygnują to znaczy ze facet jest kompletnym dupkiem i żyć się z nim niestety nie da. I co mnie zawsze dziwi, wy nigdy nie widzicie swojej winy.

Gość słomiany 243
nie chciałem tutaj oceniać kto jest winny , nigdy nie uważałem że jestem bez winy, w związku nie robiłem jej krzywdy , wydaje mi się że jej brakowało jakiś przygód , nie jesteśmy ze sobą 8 miesięcy a ona ma już czwartego faceta , dlaczego złożyła wniosek o winie, ponieważ przestała się kompletnie zajmować dzieckiem, nie nocowała w domu , moim synem zajmowała się babka i wtedy zagroziłem jej że jak się nie poprawi to będę walczył o dziecko w sądzie...a wiadomo najlepszą obroną jest atak.... dowodów przeciwko niej mam stertę ale nie chcę tego wyciągać bo mnie to nie rajcuje , chcę tylko mieć jak najlepszy kontakt z synem szkoda że ona tego nie może zrozumieć .

Gość gość
i nie zrozumie bo to nie ten typ wiec sie szykuj

Gość gość
nie chodzi o rajcowanie tylko o to zeby nie pozwolic sie skrzywdzic ona bedzie wymyslac rozne historie

Gość gość
nie masz szans na polubowne rozwiązanie tego problemu. Kobiety to bezrozumne, podłe, zakłamane i mściwe suki, zniszczą wszystko, byle tylko dokuczyć byłemu facetowi.

Gość słomiany 243
teraz mój synek śpi więc mam trochę czasu żeby odpisać. to że ona kłamie to już zdążyłem się o tym przekonać. we środę powiedziała że wyjechali odpocząć i dlatego dziecka nie zobaczę do niedzieli a tu okazuje się że dziecko było u teściowej!! szlak mnie trafia , przecież z chęcią bym go wziął na te kilka dni do siebie jeżeli ma ochotę na wakacje!! czytając pozew rozwodowy włosy mi się na głowie zjeżyły od tych bredni, a do tego ma na to świadków których nawet na oczy nie widziałem... najlepsze w tym jest to że jej rodzina od śp. ojca jest przeciwko niej i jak mnie widzą to mówią żebym jej nie odpuszczał w sądzie .

Gość gość
sam widzisz odstaw na bok watpliwości typu nie chce wywlekac...... ona nie ma takich dylematów

Gość gość
tez bym sie cieszyl ze sie rozwodze z taką *****

Gość gość
słomiany wspolczuje:( ja jestem w separacji i tez jest mega walka o majatek itp...jestem wyczerpana juz..:( dzieci nie mamy na szczescie...tobie bardzo wspolczuje.to jest ogromny stres meki...domyslam sie co przezywasz...nie wiem po co te malzenstwa w dzisijeszych czasach...nie ma sensu juz..skad jestes ?

Gość gość
Gdybyś był w stanie dotrzeć do jej umysłu, nie byłoby rozwodu.

Gość słomiany 243
powiem szczerze, że na początku naszego rozstania chciałem jej dowalić , ale już mam tego dość , już mi się to na zdrowiu odbiło .... wątpliwości co do walki w sądzie są duże bo jak zwykle tylko dziecko ucierpi, z drugiej strony i tak teraz porozumienia między nami niema . u nas wojny o dobra nie będzie , nie było tego aż tak wiele, ale ona i co do tego się zabezpieczyła (jej ciotka powiedziała mi że żonka chciała napisać z nią fikcyjną umowę na sprzedaż wszystkich rzeczy które razem nabyliśmy, ale ona nie zgodziła się) ..... mieszkam pod rzeszowem... wczoraj jak odwiozłem małego to po raz kolejny płakał i nie chciał iść do mamy, ale nie potrafi tego argumentować . jak jest na moich rękach i zobaczy mamę to tak mocno mnie obejmuje .... gdy zapytałem ją co o tym zachowaniu sądzi to burkła "on nie lubi chodzić do przedszkola" i tyle

Gość słomiany 243
znowu jestem... zacząłem przygotowywać papiery do sądu o utrudnianie kontaktów z dzieckiem , myślę że w środę pójdą papiery do sądu.... ciężki przypadek ta moja była..... w ciągu półtora miesiąca już drugi raz nie pozwoliła mi się widzieć z dzieckiem przez ponad tydzień(sąd dał mi widzenia 3 razy w tygodniu)...