Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent dla 10latka

Polecane posty

Gość gość

Mój chrześniak ma za miesiąc 10 urodziny, wiem że bardzo chce dostac jakieś zwierzątko, najbardziej psa, ale jego rodzice nie zgadzają się na dodatkowego lokatora. po rozmowie z nimi ustaliłam, że mogę kupic jakieś mniejsze zwierzątko do chodowania w akwarium czy terrarium. Jak myslicie co będzie najlepsze?

Gość prawictwo pospolite 143
świnke morską mu kup

Gość gość
rybki, chomik, jaszczurka? to zależy czy nie będzie się bał gadów

Gość gość
rybka

Gość gość
z rybkami jest chyba za dużo zabawy - zmiana wody, czyszczenie, wiem z doświadczenia że dzieci szybko się nudza rybkami, zwłaszcza że nie można tego dotknąc ani pogłaskac kup królika albo świnke morską

Gość rychuhu
to zależy jakie będzie akwarium i jakie akcesoria do niego dokupisz. poza filtrem są teraz różne gadżety do czyszczenia akwarium i to może byc dobra inwestycja

Gość gość
Ja uważam, że rybki to dla dziecka mała frajda, chyba że marzy o akwarium. Dziecko raczej chciałoby zwierzaka pogłaskać, pokarmić, pobawić się. Ja wybrałabym świnkę morską z mniejszych zwierząt.

Gość gość
Dzieci to się wszystkim nudzą ,a to że będzie sprzątać po swoim zwierzu to chyba dobrze nauczy sie czegoś ,chociaż ja bym chyba pogoniła taką chrzestną nawet z rybką ,ale jak rodzice się zgodzili to kup jakiegoś chomika ,świnkę .

Gość gość
mlody jest bardzo zainteresowany budowaniem i architektura więc pomyślałam że kupię mu świnkę a do tego jakieś domki, tunele czy tam znajde i będzie układał to sobie

słaby rozwój pasji dla architekta - budowanie tunelu śwince... chyba lepiej jakieś klocki konstrukcyjne albo lego city... śwince domki i tunele nie są potrzebne, raczej sporo miejsca i jedzonko ;-)

Gość gość
i jeszcze pytnie: lepiej kupic te wszystkie akcesoria normalnie w sklepie czy przez Internet? Macie porówanie gdzie wychodzi taniej?

Gość gość
to już chyba dopytam w sklepie co najlepiej kupic dla świnki, sprzedawca powinien mi pomóc;:)

Gość gość
Przez neta zawsze jest taniej.

Gość gość
Zobacz ofertę hurtowni zoologicznej krajan. Mają mnóstwo rzeczy w ofercie i fajne promocje dla świnki na pewno znajdziesz całe wyposażenie

Gość gość
A co w takim podstawowym wyposażeniu musze kupic dla tej świnki? Jakieś jedzenie, pojemnik na nie i na wodę, jakąś zabawkę i domek? No i akwarium oczywiście

Gość gość
Dla świnki to prędzej klatka niż akwarium, zobacz w sklepie co ci podpowiedzą, w tej hurtowni zresztą masz wybór tez

Gość gość
Dobra, dzięki, poszukam już sobie:)

Warto zerknąć w hurtowniach zoologicznych, ja kupowałam swego czasu i wychodziło tak samo jak przez internet; na pewno spora klatka /warto żeby miała dopinany paśnik/, do tego koniecznie poidło i właściwie tyle; ściółka jakaś /ja polecam pigwę/, ziarno, siano...można jakąś kolbę do pogryzienia dokupić albo witaminki, ciasteczka itp. pełno tego, ale to nie jest konieczne i chyba nawet nie bardzo wskazane na początek.

Gość gość
dzięki wiśnióweczka :P cenne rady :)

Gość gość
mój syn kocha zwierzęta, mamy już w domu pieska, wiec na prezent urodzinowy pojechaliśmy do zoo w którym są białe lwy http://bialelwy.pl/ Syn był zachwycony takim prezentem. Nigdy nie widział białych lwów a w zoo widział je z bardzo bliska. Szczególnie małe lwiątka przypadły mu do gustu. Z reszta nie tylko nasz syn był zadowolony, nam też się podobało w tym zoo.