Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukryta prawda

Myślicie że administracja to dobry kierunek

Polecane posty

Gość ukryta prawda

myślicie że administracja to dobry kierunek dla takiej osoby jak ja.

Gość gość
jak lubisz pracować z ludźmi to idź na pedagogikę albo psychologię, administracja to w urzędzie trzeba siedzieć.

Tylko ja myślałam tak by studiować jednocześnie zaocznie administrację, dziennikarstwo i pedagogikę na I stopniu. II stopnie to wiedza o teatrze i kulturoznawstwo.

Gość gość
Jesli masz znajomosci i perspektywy ze ktos ci prace zalatwi w biurze czy urzedzie to mozesz isc na administracje. Jesli nie to odradzam bo bardzo ciezko z praca po tym kierunku juz lepiej jakas ekonomia rachunkowasc itp. Mowi to absolwentka administracji.

Gość kniaź
Administracja to kierunek o jakim marzę. Wielkie peryspektywy, stała pensja, wyjazdy szkoleniowe i integracyjne, poznawanie nowych lasek, odpowiewdzialność umiarkowana, ech...

Gość kniaź
Administracja to kierunek o jakim marzę. Wielkie peryspektywy, stała pensja, wyjazdy szkoleniowe i integracyjne, poznawanie nowych lasek, odpowiewdzialność umiarkowana, ech...

Gość kuleczka989090
powiedzcie mi, czego uczą na administracji? jakie przedmioty są?

Wiesz ja teraz uczyłam się w szkole policealnej na kierunku technik rachunkowości i widzę ewidentnie że kierunki inżyniersko-techniczne, matematyczno-ekonomiczne i medyczne nie są dla mnie.

Gość gość
Zalezy od uczelni. Ja konczylam w 2011 r. Mialam prawo administracyjne, prawo cywilne, prawo spolek handlowych, rzysmkie prawo administracyjne, prawa czlowieka, postepowanie administracyjne, postepowanie egzekucyjne w administracji, prawo karne, prawo podatkowe, historia administracji, historia ustroju panstwa, makro i mikroekonomia, statystyka i demografia, prawo wykroczen, prawo wyznaniowe, prawo ue, europejskie prawo gospodarcze, to tak mniej wiecej jeszcze sporo innych przedmiotow.

Gość kuleczka989090
i co, pamiętasz w ogóle coś z tego? z tych wszystkich kodeksów, itp? pytam, bo jestem po zupełnie innym kierunku, zaczęłam pracować w wydziale ochrony środowiska, potem przeniesiono mnie gdzie indziej, mam na co dzień do czynienia z przepisami prawa, postępowaniem administracyjnym, a nigdy się tego nie uczyłam. moim zdaniem szkoda 5 lat na naukę czegoś, co da radę załapać samemu, a jak ci wyżej piszą, może być ciężko bez znajomości.

Gość gość
Mi najbardziej przydalo sie postepowanie administracyjne, praktycznie wykuc trzeba bylo kpa , potem prawo pracy, i postepowanie egzekucyjne w administracji. To w pracy najwiecej mi sie przydalo jak pracowalam w urzedzie. Teraz pracuje w szkole i kodeks pracy to podstawa.

Gość kuleczka989090
też stosuje na co dzień m.in. kpa i kodeks pracy. zupełnie bez studiów. (znaczy kierunkowych)